m557b Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Witam Dzisiaj złożyłem następujący zestaw: asrock a790gxh, phenom II 940, 2x2gb ocz reaper pc800, chieftec 600W, radeon 4890, 2x samsung 320gb Niestety po naciśnięciu powera jedynie co ruszyło, to wiatraczki. Radeon tylko migał diodami. Próbowałem odpalić ze zintegrowanej, jednak to samo: monitor nie dostaje sygnału. Proszę o jakieś sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Zobacz czy nie wykrzywiłeś nóżki procesora, czasami się tak dzieje jak procesor jest uwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Reset biosu, na pająka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Bios resetowałem zworką, a na pająka, to nie wiem jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Wyjmij z obudowy wszystko i na biurku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Chyba każdy bios od tej płyty, obsługuje tego proca. EDIT: Była wyżej propozycja aktualizacji biosu. Edytowane 30 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Chyba każdy bios od tej płyty, obsługuje tego proca. EDIT: Była wyżej propozycja aktualizacji biosu. Była, ale sprawdziłem na Asrocku że każdy bios obsługuje 940. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Sprawdź dwa razy czy podłączyłeś prawidłowo kable do płyty i grafy. Jeżeli płyta daje sygnały dźwiękowe to sprawdź w instrukcji co oznaczają. Edytowane 30 Maja 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Możliwe, że nie/źle podłączyłeś zasilanie cpu. Mi się zdarza nie raz zapomnieć jak czyszcze kompa i jest coś takiego jak u ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Na pająku jest to samo. Chciałem zobaczyć, czy jakaś nóżka od procka nie jest skrzywiona, ale coś mi ten procesor nie chce wyjść. Co do zasilania to już robiłem różne kombinacje: wtyczką 4 i 8-pinową z zasilacza, zgodnie z instrukcją do płyty... ale dlaczego ten procek nie chce wyjść, mimo, że wajcha jest odchylona do góry...trochę się boję na chama nożem go podważać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Poruszaj na boki, bo pewnie pasta mocno trzyma. Płyta nie wydaje żadnych dźwięków? Speaker podłączony? Edytowane 30 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Nawet nie piśnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Więc coś z mobo albo prockiem chyba jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Poruszaj na boki, bo pewnie pasta mocno trzyma. Płyta nie wydaje żadnych dźwięków? Speaker podłączony? Skoro wajcha jest w górze, to cooler raczej jest zdjęty. Więc gdzie ta masta ma być? w sockecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Zamotałem się. czyli możliwe, że coś się wykrzywiło. Może wajcha nie jest całkiem w górze. Edytowane 30 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Procesor wszedł jak w masło, wyjść nie chce za Chiny Ludowe... ciągle mnie prześladuje pech :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Rusz kilka razy tą wajchą, bo może coś jest z nią nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Coś mi się kiedys obiło o uszy ( na forum ) o kłopocie z socketem na ASROC`u. Może one jakieś wadliwe są - wajcha żyje własnym życiem :) Edytowane 30 Maja 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Z tego co pamiętam to tą wajchę lekko w bok i do góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 kiedyś miałem podobny problem.Płyta ma 1.8V napięcia na ram domyślnie a ja założyłem pamięci na 2.2V.Musiałem założyć pamięć na 1.8V a po odpaleniu płyty w biosie zmieniłem ustawienie na 2.2V.Po wyłączeniu komputera założyłem pamięci 2.2V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Moje ramy mają pracować na napięciu 2,2 V. Płyta standardową wartość napięcia ma ustawioną na auto, więc chyba powinna sobie z tym poradzić...Poprawcie mnie jeśli się mylę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Domyślnie 1.8V jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jest auto. W manualu sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 AUTO = 1.8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 aha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie miałem ostatnio czasu, ale udało mi się w końcu pożyczyć kość RAMu działającą na nap. 1,8V i komp odpalił. Teraz tylko pytanie, czy zmiana napięcia na 2,2V nie uszkodzi pożyczonej pamięci, bo nie chcę kumplowi narobić problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie uszkodzi. Jak bardzo się boisz, możesz zostawić napięcie na auto a taktowanie pamięci ustawić najmniejsze możliwe. Włożyć swoje kości, ustawić napięcie 2,2V a następnie odpowiednie taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie uszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m557b Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Po zmianie napięcia dalej są "jaja" z moimi pamięciami. Raz komp się odpali i zawiesi, a raz w ogóle nie ruszy. Na pożyczonym ramie wszystko jest w porządku. Nie wiem o co tu chodzi. Dodam, że te moje OCZ-ki hulały na innym kompie bez problemu, a u mnie nawet na pająku coś nie chcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Widać z twoją płytą nie chcą działać, tak jak z moją płytą, moje goodramy nie działały - musiałem wymienić na kingstona ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...