spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Czy ktorys z Kolegow Forumowiczow posiadajac w/w plyte probowal obsadzac ja pamieciami DDR400? Chodzi mi konkretnie o to czy mozna (wbrew temu co pisze producent) zmusic ja do stabilnej pracy z dwoma kostkami DDR400 (lub trzema DDR333). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 u mnie bank1 & 2 (pamięci jak w podpisie) taktowany 400 działa bez kłopotu. w obydwu systemach jakie mam na a7v8x. coprawda timingi nie największe (bo sprawdzałem przy timingach z spd) ale działa. tylko sens tego jest niewielki bo wydajność względem fsb266 jest granicznie żadna bynajmniej w sandrze. natomiast na codzien swoich kostek uzywam w banku 1&2 taktowanych synch z prockiem 333 i kłopotów nie mam, 3 kostki nie dokładałem bo nie mam takiej potrzeby/chęci sprawdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Moze i masz racje ze 400 MHz daje znikomy przyrost wydajnosci jednak tylko wtedy gdy FSB jest powiedzmy 333 a pamieci na 400. Jednak gdy pamiatki beda chodzily synchronicznie z FSB na 400 MHz to mysle ze moga byc ciekawe rezultaty. Czyli mowisz ze jesli dam dwie kostki po 512 MB DDR400 (Kingston ValueRAM) to bedzie wsio dobrze chodzilo? Bylbym Ci niezmiernie "dzwieczny" gdybys sprawdzil jak chodza te DDRy gdybys puscil je na defautowe 400 na najostrzejzsych timignach (CAS 2, RAS to CAS 2T, RAS 2T, Precharge 6T, 1T Command Enabled, Bank Interleave 4 Bank, jesli DDR400 umozliwia lepsze to daj lepsze). A tak przy okazji, umiesz mi wytlumaczyc czemu nie moge zmienic AGP Aperture Size? Kiedys mialem 256 MB, teraz samo zmienilo sie na 128 i nic zrobic nie moge :(. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Przy fsb 333 u mnie znika (1011) taktowanie asynch na 400. ejst tylko Auto/333 Aperture size masz "szare" 128 mega z powodu włączonej opcji 'system performance" na turbo. zmien na optimal i mozesz ruchać AGP Aperture Size jak chcesz (512mb nie pojawi ci sie bo widze masz karte agpx4) Ale kingston valueram 400 to wszystkie modele jakie widzialem to byly cl3... (KVR512costamC3) mysle ze moje twinmosy spiszą się i zobacze na ile przy fsb266/mem400 będą chodziły stabilnie slot1&2 ale w 1T command rate to wątpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Pump up the vmem :twisted:. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...