neomagnet Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Witam, Mam pytanie czy można jakoś wykorzystać kamerkę z telefonu komórkowego (k510i)? Potrzebuję zrobić taki mały układ szpiegowski bo ktoś mnie ostatnio regularnie okrada, normalny aparat jest za duży, złodziej go zobaczy, więc pomyślałem, że takie małe cudo byłoby idealne. Problemem może być połączenie z komputerem w celu nagrywania. Nie wiem czy kabel USB dałby radę (odległość min 2-3m). Cena nie gra dla mnie zbyt dużej roli, chce dorwać tego co mnie okrada i się odwdzięczyć.... Jeżeli ktoś wie jak takie coś zbudować to prosiłbym o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 , normalny aparat jest za duży, złodziej go zobaczy,A mały webcam dla notebooków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 To: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=639457731 + to? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=639457502 Tylko hmm trzeba kartę TV do przechwycenia obrazu no i nie wiem jak z jakością. Lub tak jak SGJ napisał webcam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Hmm taki webcam nie byłby zły, ale to jednak wydatek i co z nim zrobię potem? w lapku mam kamerkę, a do stacjonarnego nie potrzebuję bo nie używam. A jakiego webcama polecacie jakby co? Musi być jak najmniejszy. W ostateczności mógłbym kupić, potem się go sprzeda na allegro. 2 opcja z tą minikamerką też nie jest zła... kartę tv mam, tylko nie wiem czy bedzie działała pod vistą bo już na XP miała problemy czasami. Edytowane 31 Maja 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Są jeszcze kamerki w piórach -4GB VGA troszkę ponad 100 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...