Skocz do zawartości
fotobronx

Dlink Dri-300 I Gg...dosc Upierdliwy Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakis tydzien temu kupilem ww router aby podzielic dialnet.

Udalo mi sie to bez wiekszych problemow z jednym wyjatkiem...zaczely sie dosc dziwne problemy z GG.

Uzywam mirandy z plugiem do GG i objaw jest nastepujacy.

Co jakis losowy czas wywala mnie z gadu po czym laczy ponownie i jest ok.Za jakis czas dzieje sie to samo i jest to bardzo irytujace.Co ciekawe czasami jak sie jakos dobrze polaczy to chodzi i chodzi bez wiekszych problemow. Np teraz lata mi juz od 30 min...a wczoraj co 2 min mialem padake.

Wczoraj dla testu zainstalowalem aqq(gg jako transport jabbera) i chodzil super,zero problemow nie wywalalo nic.

Tylko to AQQ wydaje mi sie jakies lewe i nie chce mi sie zabardzo na nim siedziec ,wole mirke :P

I teraz pytanie co robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś czy bez dira chodzi ci okej ??

Przy okazji tematu o dir-300, też zapytam

1. Czy 2 ikonka od gotowości ma ciągle mrugać, czy palić się ciągle ??

2. Czy 4 ikonka od wifi ma ciągle mrugać, czy palić się ciągle ??

3. Od czego jest ten boczny przycisk na obudowie ??

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie portów, gg nie potrzebuje jakichkolwiek portów do łączenia z serwerem. Porty przydają się jeśli jesteś za natem (w tym przypadku routerem) i chcesz przesyłać pliki po gg. Wówczas porty muszą być ustawione. Według mnie coś nie halo z firewallem D-linka. Spróbuj zrobić update firmware.

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że jednak wykorzystuje ;)

http://peb.pl/gadu-gadu/271200-porty-gg.html

http://www.frazpc.pl/b/13985

http://ekipa.tlen.pl/forum/index.php?showtopic=6648

To spróbuj włączyć DMZ na routerze ;]

Kiedy miałem konnekta, odblokowanie samych portów nie pomagało, włączenie dmz załatwiało sprawę, ale oczywiście wiązało ze sobą wszystkie konsekwencje dmz.

Edytowane przez Cro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klient gg nie nasłuciach!e podczas połączenia z serwerem na porcie 8074 (czyli takim jaki wyświetla się gdy wydamy komendę netstat). Według mnie D-link blokuje pulę adresów IP i to jest problemem. Przekierowanie takiego portu nic nie da.

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co robic? ?? :D co robic :P

porty juz forwardowalem...nic to nie daje.

ostatnio polaczylo sie normalnie chodzilo 50 min powywalalo mnie z 4 razy po czym bylo znowu ok :P robilem test z kumplem bylismy polaczeni na tym samym serw....jego nie wywalalo :P

p.s sprawdzilem innego DIR'a jest to samo...

Edytowane przez fotobronx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi