voo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jak będę miał FSP300-60BT i podłącze i będzie mi coś piszczało, jak będzie buczało to się wylutuje, ale jak będzie piszczało (bo teraz nie piszczy) to nie wiem co zrobię :roll: to kupisz sobie jakies Volcano, albo chociaz sam wiatrak Tt i juz niczego nie bedziesz slyszal :lol: A tak serio, to nie ma sie co na zapas martwic... bedzie piszczec, bedzie problem, na razie go niema 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 dzisiaj wlasnie dostalem zasilke jak w podpisie uzytkownik to grommit napiecia trzyma stabilnie jak skala i prawie bliskie idealu v3.3 - 3,3 v5 - 4,97 v12 - 11,97 vcore 1,75 - 1,74 zasilacz jest nieslyszalny (12cm wentyl na prockiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jest szansa ze jeszcze beda mieli te fortrony na allegro? Bo na moim zasilaczu w stresie na linii 12V mam prawie 13V, co zdaje mi sie byc troche za duzo. Chodzi mi o fortrona 300W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 u grommita sa wystawil jeszcze 2 identyczne jak moj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Podaj mi linka, bo szukalem a nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13030105 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13016102 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 zgk5 naprawiales moze takie modele ? one czyms sie roznia oprocz tego wiatraka 120mm od 300BT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ciekawe czy sa lepsze od modelu FSP300-60BT :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Kupilbym sobie taki zasilacz, ale ostatnio moi starzy sie na mnie w.k.u.r.w.i.a.j.a. ze ciagle cos w kompie zmieniam, takze w zaleznosci od tego czy ich przekonam co do wagi sprawy (2,5 kg :-) ), zaleznosci miedzy stabilna praca a zasilaczem, to moze uda mi sie go zakupic. Poza tym, czy ten zasilacz to jest dokladnie ten Fortron 300FSP o ktorym mowa caly czas na forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 zgk5 naprawiales moze takie modele ? one czyms sie roznia oprocz tego wiatraka 120mm od 300BT ? Prawie niczym. Można śmiało qpować - trochę mniejszy amperaż na 3,3V ale to no problem. Gościu nawet nie pisze - a ja widzę na załączonych zdjęciach, że mają Active PFC :!: Rzeczywicie - te modele można fajnie modować pod kątem optymalizacji hałasu i obrotów wentyla. :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 dzieki za opinie , wlasnie zamowilem za 50zl :) przy okazji wymontowalem ten dlawik ze swojego i znowu mam cichutki zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 dzieki za opinie , wlasnie zamowilem za 50zl :) przy okazji wymontowalem ten dlawik ze swojego i znowu mam cichutki zasilacz :D Zauważyłeś może, czy zasiłka chodzi gorzej :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mierzylem miernikiem i wszystko raczej jest tak jak przedtem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A masz fsp300-60bt ?? Jeśli tak to jak się sprawuje i od kogo kupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 jak dla mnie super zasilacz :) cichy i bardzo wydajny , zobacz sprzet w podpisie a bez problemu uciagnol 2.6G na 1.9V kupilem od roberta parady (nick na allegro chyba parada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 a te napiecie po wywaleniu dlawika normalniue mam na +5 4.92V na prime spada do 4.88V i jest stabilne jak skala ani drgnie ;) przedtem bylo identycznie mierzone jakims metexem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 przy okazji dostalem list od gromita o tych zasilaczach z 120mm wiatrakiem : Zasilacze są nowe, nie używane. Prawdopodobnie przeleżały gdzieś w magazynie. Kumpel przywiózł wieksza partie legalnie z zachodu. Testowałem każdą sztuke i mam pewność, że działają . Nie były naprawiane. czyli nawet lepiej :o :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A mial ktos doswiadczenie w kupowaniu FSP na allegro od usera "herman11" ? Bo pisze ze nie wie czy sa nowe czy uzywane, a chyba powinien skoro je skads ma. Chyba ze ma z jakis "nieoficjalnych" zrodel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ja zaryzykowałem i właśnie kupiłem od "lewandowska", zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ja sie zastanawiam nad tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13012398 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13015549 tylko nie wiem czy to sa dobre zasialacze i czy odpowiednia cena. Jeden z nich daje chyba 1 miech gwarancji a drugi wcale :/ Warto sie na nie skusic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 a te napiecie po wywaleniu dlawika normalniue mam na +5 4.92V na prime spada do 4.88V i jest stabilne jak skala ani drgnie ;) przedtem bylo identycznie mierzone jakims metexem No Case, jak dławik odłączyłeś - to mógłbyć też trochę pokręcić tymi peerkami od regulacji . 4,92V - możesz podciagnąć śmiało do +5,02V ( spoczynek) Ps. Mierzone jakimś Metexem ......... - Metexy to dobre mierniki :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A co do tych zasilek od Grommita to napisal mi tak: Nie wiem czy ten zasilacz ma korekcje kosinusa fi. Też szukałem na stonie producenta ale nie znalazłem. W innym modelu zasilacza FSP245-60GP jest naklejka W/PFC. Na tym modelu, o który pan pyta nie ma niczego takiego. Co do gwaracji to możemy się umówić na powiedzmy tygodniowy okres testowania. A wczesniej napisal mi ze sa nowe i nieuzywane Teraz to chyab sie skusze. Napiszcie czy dobry wybor ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A co do tych zasilek od Grommita to napisal mi tak: Nie wiem czy ten zasilacz ma korekcje kosinusa fi. Też szukałem na stonie producenta ale nie znalazłem. W innym modelu zasilacza FSP245-60GP jest naklejka W/PFC. Na tym modelu, o który pan pyta nie ma niczego takiego. Co do gwaracji to możemy się umówić na powiedzmy tygodniowy okres testowania. A wczesniej napisal mi ze sa nowe i nieuzywane Teraz to chyab sie skusze. Napiszcie czy dobry wybor ?? Ale cienias z tego sprzedawcy :lol: - nie wie czy jest korekcja kosinusa fi ..... :lol: Przecież na jego włsnych zdjęciach widać ten cosinus fi. Dla chcących zobaczyć. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13030105 dolny rząd zdjęć , te środkowe - widać poprzez otwory wentylacyjne żółty kolor. To jest izolacja na dławiku który "robi" za aktywne PFC. W końcu nie musi wiedzieć co sprzedaje , cena spox - można qpować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jaka jest różnia pomiędzy FSP300-60PNA(PF) a FSP300-60PN(PF). Na stronie producenta opisany jest jedynie ten bez literki "A". Hm dziwne z tym PFC to dostałem od pana: Na tym modelu, który pan akurat zakupił nic nie ma o PFC. Mam za to jedną sztuke zasilacza FSP245-60GP. Jest na nim stosowna naklejka W/PFC. Co do tej literki "A" to było chyba cos o tym wspomniane we FAQ-u na stronie FSP. Tak mi się przynajmniej pamięta, że w jednej sekcji było to wyjaśnione. Musi pan poszukać. Sprawdzałem i nic w faqu o tym nie ma. Może ktos zauwazył róznice? Co z tym PFC wkoncu jest czy nie ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Sory tu link do FSP300-60PN(PF) http://www.fsp-group.com/english/02_produc...ctorname=ATX12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 zgk5 sory za zawracanie [gluteus maximus] na pw :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 o w morde aukcja zakonczona :/ ale jak znowu beda to brac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Prosze was napiszcie mi czy oplaca sie ta zasilke od grommita brac. Mam akurat kaske wiec bym pobral a w sklepie sie dogadam i kupie bude bez zasilki o 40zl taniej czyli doloze dyche i mam zasilacz z allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja to bym się zastanowił nad tymi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13077372 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13077477. No ale sobie cene podciągnął trochę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 a co bys powiedzial o tym ??: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13012398 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...