Skocz do zawartości
Dimitroff

Blue Screen Of Death Przy Instalacji Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Na moim kompie pojawił się wirus. Nie jakiś straszny, ale wkurzający - nie mogłem zobaczyć plików ukrytych (sam zmieniał opcje folderów), nie mogłem otworzyć dysków z "Mojego komputera" (pojawiało się okno "otwórz za pomocą"). Postanowiłem nie cackać się tylko reinstalować windowsa (XP, sp3). Po włożeniu płytki wszystko wydawało się być ok, boot from cd, niebieski ekran Instalator Windows z białą listwą na dole (kopiowanie sterowników i przygotowanie do instalacji), ponowny rozruch komputera... I "blue screen of death" - "Wystąpił problem, windows się zamknął żeby uniknąć uszkodzenia komputera..."

Pierwsza myśl - płytka uszkodzona. Sięgam więc po XP sp2, sprawdzony, działał na moim kompie. Teraz nie! To samo co przy instalacji sp3.

Druga myśl - lepszy ten wirus niż myślałem. Więc biorę płytkę linuxa (ubuntu) i instaluje. Przy okazji dysk C formatuje. Powinno pomóc.

Próbuję znów zainstalować windowsa. Ten sam problem. Może trzeba sformatować wszystkie partycje? Robię to za pomocą instalatora ubuntu. Niestety bez pożądanego skutku. Nadal ten sam niebieski ekran po wstępnej instalacji.

I co teraz mam zrobić? Jak zainstalować Windowsa XP sp3?

Specyfikacja komputera:

Laptop Compal JHL 90 Motevina

Core 2 Duo 2,26

Ram 3 GB

Dysk 320 GB

Karta GeForce 9600M GT

Dołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez Dimitroff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi