Skocz do zawartości
Glazek

Czy plyta Soltek 75FRN2-L z dual DDR ma duze mozliwosci over

Rekomendowane odpowiedzi

Grolshek napisalbys cos o tym Soltku. Moze jakies testy porobil wydajnosci z DualDDR i bez. Jakie MAX fsb, na jakich pamieciach, timingach, i.t.p. Oswiec nas w koncu to moze bedzie koniec tych glupich pytan czy to dobra plyta. Recenzji czytalem kilka i brzmialy bardzo obiecujaco. Jak tylko bedzie $$$ to sie za nia biore na 100% - chyba, ze nowszy model bedzie lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek napisalbys cos o tym Soltku. Moze jakies testy porobil wydajnosci z DualDDR i bez. Jakie MAX fsb, na jakich pamieciach, timingach, i.t.p. Oswiec nas w koncu to moze bedzie koniec tych glupich pytan czy to dobra plyta. Recenzji czytalem kilka i brzmialy bardzo obiecujaco. Jak tylko bedzie $$$ to sie za nia biore na 100% - chyba, ze nowszy model bedzie lepszy :)

Ja chyba sie starzeje bo nie chce mi sie bawic.Ustawilem po prostu fsb 210,pamieci 8-4-4 CL2,mnoznik 10x,napiecie faktyczne 1,71V(zaniza),na proca Glacialtecha Silent Breeze.I wrzucilem prime95 na caly dzien.Na drugi tluklem w BF1942 i tyle.Jedyna modyfikacja bedzie zamiana chlodzenia na NB na Zalmana 32 i to wszystko.Jak mi przejdzie tumiwisizm to potestuje dalej...Wydajnosc 1522mb/s w Memtescie i 3150/2900 w Sandrze.Tu masz gotowca ktory powinien zgasic wiekszosc ansow na temat tej plyty http://twojepc.pl/b.php?id=4206 .Gosciowi mozna wierzyc bo nie ma w zwyczaju koloryzowac.I tupoprawka w pkt.6 http://twojepc.pl/b.php?id=42467 .Sa lepsi ode mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba sie starzeje bo nie chce mi sie bawic.Ustawilem po prostu fsb 210,pamieci 8-4-4 CL2,mnoznik 10x,napiecie faktyczne 1,71V(zaniza),na proca Glacialtecha Silent Breeze.I wrzucilem prime95 na caly dzien.Na drugi tluklem w BF1942 i tyle.Jedyna modyfikacja bedzie zamiana chlodzenia na NB na Zalmana 32 i to wszystko.Jak mi przejdzie tumiwisizm to potestuje dalej...Wydajnosc 1522mb/s w Memtescie i 3150/2900 w Sandrze.Tu masz gotowca ktory powinien zgasic wiekszosc ansow na temat tej plyty http://twojepc.pl/b.php?id=4206.Gosciowi mozna wierzyc bo nie ma w zwyczaju koloryzowac.
No i dobrze tylko zapomniales, ze na TPC posty zmieniaja numer w miare przybywania nowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba sie starzeje bo nie chce mi sie bawic.Ustawilem po prostu fsb 210,pamieci 8-4-4 CL2,mnoznik 10x,napiecie faktyczne 1,71V(zaniza),na proca Glacialtecha Silent Breeze.I wrzucilem prime95 na caly dzien.Na drugi tluklem w BF1942 i tyle.Jedyna modyfikacja bedzie zamiana chlodzenia na NB na Zalmana 32 i to wszystko.Jak mi przejdzie tumiwisizm to potestuje dalej...Wydajnosc 1522mb/s w Memtescie i 3150/2900 w Sandrze.Tu masz gotowca ktory powinien zgasic wiekszosc ansow na temat tej plyty http://twojepc.pl/b.php?id=4206.Gosciowi mozna wierzyc bo nie ma w zwyczaju koloryzowac.
No i dobrze tylko zapomniales, ze na TPC posty zmieniaja numer w miare przybywania nowych :)
To wejdz na forum TPC i szukaj slowka speed.Proste i skuteczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawilem specjalnie dla Spidera fsb215 ustawienia te same Sandra 3222/3000.Czy stabilnie powiem jutro lub pojutrze jak pochodzi prime95,bf1942 i reszta testow.Doping czyni cuda. :evil:

A potem jak da rade daj 220 :)

To mnie zaczyna krecic :) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawilem specjalnie dla Spidera fsb215 ustawienia te same Sandra 3222/3000.Czy stabilnie powiem jutro lub pojutrze jak pochodzi prime95,bf1942 i reszta testow.Doping czyni cuda. :evil:

Pamieci sie wywalily. :P Nie dam sie wiecej podpuscic.Zostaje tak jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci sie wywalily. :P Nie dam sie wiecej podpuscic.Zostaje tak jak w podpisie.
Czyli jednym slowem Geil kiszka :)

Kumpel na tym SOltku i na PC3200 Kingston HyperX na najagresywniejszych timingach jedzie na 230 MHz :)

Nie mam niestety jak wrzucic zrzuta bo nie ma ani telefonu, ani innego wyjscia na swiat :) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel na tym SOltku i na PC3200 Kingston HyperX na najagresywniejszych timingach jedzie na 230 MHz :)

Nie mam niestety jak wrzucic zrzuta bo nie ma ani telefonu, ani innego wyjscia na swiat :) :(

Niom. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niom. :?
Powolutku i ja bede mial to samo :)

Podzialam wtedy ostro :)

Na razie masz i tak dobre wyniki :) Tylko apetyt rosnie w miare jedzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update.Wywalilo procka a nie pamiatki.Dalem 9,5 mnoznikiem fsb 215 i poszlooooo...Proca wyzej jak 2100 nie puszcze bo komp ma byc bezglosny a Glacialtech wyzej jak 2100 na 1,71V nie wydoli.Za to z kompa nie wydobywa sie zaden odglos.Grunt to dobor komponentow. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to juz nic nie kumam.Wieszalem psy na tych pamiatkach ale...wkurzylem sie i spojrzalem na radiatory.Napisane wyraznie 6-3-3-2.0.Mysle producent prosi nie wypada odmawiac.Ustawilem tak jak chcieli a nawet troszke gorka czyli 210fsb synchro 6-3-3-2.0 i poooszlo. ???? .A dlaczego wczesniej nie chcialo ??? Memetest przeszedl bez bledow ale na razie tylko raz wiec to zadna wykladnia.Wygrzac sie musialy pamieci czy co??Faza testow dwudniowych nadeszla.Jesli beda chodzic przeprosze firme Geil :? Dzieki Spider za "kopa" we wlasciwa strone :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to juz nic nie kumam.Wieszalem psy na tych pamiatkach ale...wkurzylem sie i spojrzalem na radiatory.Napisane wyraznie 6-3-3-2.0.Mysle producent prosi nie wypada odmawiac.Ustawilem tak jak chcieli a nawet troszke gorka czyli 210fsb synchro 6-3-3-2.0 i poooszlo. ???? .A dlaczego wczesniej nie chcialo ??? Memetest przeszedl bez bledow ale na razie tylko raz wiec to zadna wykladnia.Wygrzac sie musialy pamieci czy co??Faza testow dwudniowych nadeszla.Jesli beda chodzic przeprosze firme Geil  :? Dzieki Spider za "kopa" we wlasciwa strone  :oops:

Nie ma za co :)

Ciesze sie, ze moj kop Ci pomogl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...