Skocz do zawartości
pankracy

Msi Ex625 Z Lepsza Rozdzielczoscia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje laptopa do gier, w zasadzie do jednej gry - WoW. Sympatycznie by bylo gdyby mozna bylo w nowsze tytuly pograc od czasu do czasu tak zeby sprawdzic czy sa wogole warte uwagi ale to nie jest wymagane, bo jak wiadomo od laptopa zbyt wiele wymagac nie mozna.

Ogolnie:

- laptop

- rozdzielczosc - 1680x1050 idelnie 1920x1080

- dobra jakosc - przyzwoicie wykonany

- dysk - powyzej 250GB

- procesor - taki zeby pociagnal wowa w danej rozdzielczosci (min 50fps)

- grafika - jw.

- ram - 3-4GB

- wyjscie HDMI i odtwarzanie filmow w HD

dodatkowo laptop moze, ale nie musi, posiadac

- opcje odtwarzania plyt Blue Ray

- system operacji (choc jakby byl tanszy bez systemu to wtedy W7 przez jakis czas)

- jakies dodatki z cyklu akcelerator czasteczek badz Silnik Carnota

Zainteresowal mnie ten oto sprzet http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834152108 (niestety nie znalazlem takiego w Polskich sklepach)

Mogloby byc cos takiego http://proline.pl/sklep.php?prodid=MSI+GX620-090PL ale z odrobine lepsza karta graficzna, niestety tylko w Polsce takiego znalazlem i cena jest przerazajaca.

Satysfakcjonujacy bo ma procesor 45nm szkoda ino, ze tylko 2.0GHz a nie np 2.4 no ale coz, ma 4GB pamieci no i radeona 4670 z 512MB pamieci, wiec spelnia wszelkie wymagania poza rozdzielczoscia :angry:

Moje pytanie brzmi czy mozna dostac cos podobnego w sensie konfiguracji (ew. procesor troche lepszy kosztem np 1GB pamieci) ale zeby rozdzielczosc matrycy byla wieksza lub rowna 1680x1050?

Najlepiej by bylo gdyby laptop byl jakiejs firmy, ktora zna sie na produkcji laptopow, nie chcialbym laptopa firmy Polar albo Ursus (chociaz szanuje te marki ale ze wzgledu na nieco inne produkty).

Cena jaka mnie interesuje to ca. 3000zł, ALE nie do konca.

O ile gwarancja na sprzet kupiony za granica jest uznawana w Polsce i nie robia z tym problemu, jestem sklonny sprowadzic go zza granicy. Przy okazji kolejne pytanie, jaka musi byc wartosc towaru zeby trzeba bylo placic w Polsce clo i ile to mniej wiecej kosztuje?

Dzieki za wszelka pomoc.

Prawie zapomnialem, matryca do 17'' (taka gorna granica ale to musialoby powalac parametrami i cena), waga tak dajmy na to do 3,5kg..? W skrocie laptop nie musi byc super mobilny, wiem ze za ta cene mozna dostac duzo lepszy komputer stacjonarny, ale to nie moj komputer, nie moje pieniadze, ale nie wchodzi w gre nic innego jak laptop.

Edytowane przez pankracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK sorry fakt zapomnialem ze tam go wlasnie widzialem tyle tylko ze z procesorem T a nie P. No dobra EX625 z procesorem P jest i w Polskich sklepach ale nadal rozdzielczosc 1366x768 (chyba ze znowu cos przeoczylem ale sprawdzalem z procem P8600, T6400, T4200 sprawdzilem 7 modeli i nie ma wiekszej rozdzielczosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze po po pierwsze

ACER... mialem i nadal mam w domu jednego i przy zwyczajnym domowym tylko i wylacznie uzytku po roku troche kiepawo.

po drugie matryca nie jest full hd tylko hd ready... full hd to ma po HDMI na zewnetrznym ekranie z taka rozdzielka ;p

po trzecie procek to T6400 jak juz a nie P6400...

po czwarte sam opis aukcji swiadczy o braku jakiejkolwiek wiedzy na tematy zwiazane z informatyka...

po piate dobra matryca z 1650x1050 badz full hd do tego grafa min 3870-9800-4850... bo niestety ale 9600gt to zadna rewelka , nia ma sie co oszukiwac min 4tys zl.

tutaj troche leciwy ale za to mocny sprzecik niby amd ale roznicy w wydajnosci i tak nie odczujesz:

http://www.skapiec.pl/site/red/811/433426/8404099?rc=1

nowszy model na Intelu ale juz 5K

http://www.skapiec.pl/site/red/241/545539/8174549?rc=1

Z mojej strony polecam szukania mocnych używek takich kilku miesiecznych cena napewno bedzie dla ciebie atrakcyjniejsza a i gwarancja dalej na sprzet jest.

BTW WoW nawet na u mnie smiga w natywnej z wszystkim on... :P

Edytowane przez meilbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi