seku Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Witam zastanawiam się nad wymianą chłodzenia i nie mam zdecydowanego faworyta. w grę wchodzi Ultra 120 extreme / True Black czy warto do tej wersji dopłacić ? IFX-14 Mugen 2 ( zastanawia mnie czy te miedziane rurki z czasem nie zaśniedzieją ?) Noctua NH-U12P cenna powiedzmy nie gra roli czego oczekuje czekam na E8400 i mam zamiar chłodzić go pasywnie bez OC oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ninja sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak budżet nie gra roli to bierz nokute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pasywnie ninja wystarczy, więc po co przepłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 odnośnie Ninja mam ten sam dylemat co Mugen ma rurki miedziane niczym nie pokryte czy one z czasem nie będą śniedzieć ? Dużo czytałem recenzji i coraz bardziej przekonuje mnie Ultra 120ex. ale czy warto dopłacać do tej wersji anodowanej na czarno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nie kręcisz, wiec nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ultra i Mugen nie nadaje sie do pasywnego zestawu. I nie mowie tu o pseudo pasywnych 'nic na radiatorze, turbiny w budzie' No i sadze ze obecnie masz boxa ze chcesz ciszy. A to moze zagwarantowac sredniej jakosci 120mm wentylator puszczony na 5-7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 dziś przyjechał E8400 E0 aktualnie mam c2dE6300@2,8 na Zalman CNS9700 ale sprzedaje go z prockiem w komplecie tak ze zostaje z 2x oryginał boxowy wysoki i niski od Intela oba nie używane :) w tym tyg. muszę coś kupić bo w sobotę ma go brać kumpel dlaczego mam dziwne problem z tymi rurkami miedzianymi bo jak miałem GF9600 to właśnie były tam niczym nie osłonięte i po pół roku były brązowe przechodzone w czarne tam gdzie się je palcami dotknęło myślałem nad IFX-14 + 140cm wentylator niskoobrotowy w ostateczności gdyby temp. były zbyt wysokie czym więcej przeglądam opinni tym wieksze mam nie zdecydowanie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak masz miejsce na IFX-14 to bedzie to najwydajniejszy wybor. Jak nie to Ultra 120 z wolnoobrotowym fanem poradzi sobie z E8400 w nawet najslabiej wentylowanej obudowie. Podobnie zreszta jak reszta opcji. Jesli jestes bardzo niezdecydowany to poogladaj zdjecia co Ci sie najbardziej podoba [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 już dawno temu przestałem kupować co się mi z obrazka podobało bo nie raz się przejechałem :) dzięki za odp. dziś pomierzę obudowę i zobaczymy co tam wejdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ultra 120 Ex. jest lepsza pasywnie niż Mugen2 i Nocut-a;) To nie jest takie tragiczne chłodzenie pasywne jak się wam wydaje:) No ale i tak nei da rady:) Jeśli ma być naprawdę super cicho to bierz IFX-14 i do tego 2x14 na 300-400 obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ultra 120 Ex. jest lepsza pasywnie niż Mugen2 i Nocut-a;) To nie jest takie tragiczne chłodzenie pasywne jak się wam wydaje:) No ale i tak nei da rady:) Jeśli ma być naprawdę super cicho to bierz IFX-14 i do tego 2x14 na 300-400 obr. co z tego ze lepsza pasywnie jak do pasywa to sie kompletnie nie na daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 A nic była tutaj rozmowa o tym to się tylko wypowiedziałem w temacie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 jak nie kreciesz to IFX-14 da radę pasywnie wystarczy wentyl ktory bedzie ciepłe powietrze wyciągał z obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...