Skocz do zawartości
seku

Szukam Nowego Chłodzenia Na Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się nad wymianą chłodzenia i nie mam zdecydowanego faworyta.

w grę wchodzi

Ultra 120 extreme / True Black czy warto do tej wersji dopłacić ?

IFX-14

Mugen 2 ( zastanawia mnie czy te miedziane rurki z czasem nie zaśniedzieją ?)

Noctua NH-U12P

cenna powiedzmy nie gra roli

czego oczekuje czekam na E8400 i mam zamiar chłodzić go pasywnie bez OC oczywiście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie Ninja mam ten sam dylemat co Mugen ma rurki miedziane niczym nie pokryte czy one z czasem nie będą śniedzieć ?

Dużo czytałem recenzji i coraz bardziej przekonuje mnie Ultra 120ex. ale czy warto dopłacać do tej wersji anodowanej na czarno ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultra i Mugen nie nadaje sie do pasywnego zestawu. I nie mowie tu o pseudo pasywnych 'nic na radiatorze, turbiny w budzie'

No i sadze ze obecnie masz boxa ze chcesz ciszy. A to moze zagwarantowac sredniej jakosci 120mm wentylator puszczony na 5-7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś przyjechał E8400 E0

aktualnie mam c2dE6300@2,8 na Zalman CNS9700 ale sprzedaje go z prockiem w komplecie

tak ze zostaje z 2x oryginał boxowy wysoki i niski od Intela oba nie używane :)

w tym tyg. muszę coś kupić bo w sobotę ma go brać kumpel

dlaczego mam dziwne problem z tymi rurkami miedzianymi bo jak miałem GF9600 to właśnie były tam niczym nie osłonięte i po pół roku były brązowe przechodzone w czarne tam gdzie się je palcami dotknęło

myślałem nad IFX-14 + 140cm wentylator niskoobrotowy w ostateczności gdyby temp. były zbyt wysokie

czym więcej przeglądam opinni tym wieksze mam nie zdecydowanie :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz miejsce na IFX-14 to bedzie to najwydajniejszy wybor. Jak nie to Ultra 120 z wolnoobrotowym fanem poradzi sobie z E8400 w nawet najslabiej wentylowanej obudowie. Podobnie zreszta jak reszta opcji. Jesli jestes bardzo niezdecydowany to poogladaj zdjecia co Ci sie najbardziej podoba [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultra 120 Ex. jest lepsza pasywnie niż Mugen2 i Nocut-a;) To nie jest takie tragiczne chłodzenie pasywne jak się wam wydaje:) No ale i tak nei da rady:)

Jeśli ma być naprawdę super cicho to bierz IFX-14 i do tego 2x14 na 300-400 obr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultra 120 Ex. jest lepsza pasywnie niż Mugen2 i Nocut-a;) To nie jest takie tragiczne chłodzenie pasywne jak się wam wydaje:) No ale i tak nei da rady:)

Jeśli ma być naprawdę super cicho to bierz IFX-14 i do tego 2x14 na 300-400 obr.

co z tego ze lepsza pasywnie jak do pasywa to sie kompletnie nie na daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi