danrok Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Danrok da rade przeniesc na karte z ery do play.Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jako, że zostałem skarcony za swoje niecodzienne poglądy, to śpieszę wyjaśnić, iż... Moja teoria zakłada, iż telefonu częściej używamy do rozmowy niż robienia zdjęć i słuchania muzyki. W moim przypadku, gdy rozmowy wahają się średnio między 60 a 100 minut miesięcznie (rozmów do 5 wybranych numerów nawet nie liczę, bo ich na rachunku nie ma), to musiałbym biegać po kartę/logować się na konto co tydzień, lub trzaskać od razu po 100PLN. Nie jestem częstym bywalcem sklepów/kiosków/poczty, więc latanie z kartą nie jest dla mnie. Nie wypłacam kasy z konta, lecz korzystam z karty przy każdej transakcji. Poza tym nie lubię się logować na konto i bawić w przelewanie pieniędzy - mam zdefiniowane przelewy stałe i na co dzień nie zaprzątam sobie głowy myśleniem o stanie konta zarówno w banku jak i w telefonie. Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony moją poprzednią wypowiedzią. Jedni lubią oszczędzać, drudzy wolą wygodę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Z tego co wiem rozmowy do 5 wybranych są wyszczególnione normalnie - przynajmniej u mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jako, że zostałem skarcony za swoje niecodzienne poglądy, to śpieszę wyjaśnić, iż... Moja teoria zakłada, iż telefonu częściej używamy do rozmowy niż robienia zdjęć i słuchania muzyki. W moim przypadku, gdy rozmowy wahają się średnio między 60 a 100 minut miesięcznie (rozmów do 5 wybranych numerów nawet nie liczę, bo ich na rachunku nie ma), to musiałbym biegać po kartę/logować się na konto co tydzień, lub trzaskać od razu po 100PLN. Z prostych obliczeń wynika ze na 100 minut rozmowy to wystarczy doładowanie 50minut na cały miesiąc. I to przy załozeniu ze nie dzwonimy do tej samej sieci(gdzie jest zwykle taniej) i nie bierzemy pod uwagę darmowych minut, ani innych tego typu dodatków. A co do teorii to mam dwa telefony w prepaid, jednego uzywam tylko do dzwonienia(bo wiecej telefon 'nie potrafi'), drugiego uzywam czesciej do internetu niz dzwoneinia(PDA). Nie jestem częstym bywalcem sklepów/kiosków/poczty, więc latanie z kartą nie jest dla mnie. Nie wypłacam kasy z konta, lecz korzystam z karty przy każdej transakcji. Poza tym nie lubię się logować na konto i bawić w przelewanie pieniędzy - mam zdefiniowane przelewy stałe i na co dzień nie zaprzątam sobie głowy myśleniem o stanie konta zarówno w banku jak i w telefonie.Doladowac sie mozna nawet z bankomatu. Wiesz jak wygląda "zabawa" przy doladowaniu z konta? Przykładowo mając konto w mbank dzieki mtransfer całosc ogranicza sie do zalogowania, podania kodu jednorazowego i potwierdzenia. PS. Jakis OT powstał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Jedni lubią oszczędzać, drudzy wolą wygodę...Nie widzę żadnej różnicy w wygodzie między comiesięcznym uregulowaniem rachunku, a wykupieniem "Zdrapki"- więc dalej pudło ;] Przykładowo mając konto w mbank dzieki mtransfer całosc ogranicza sie do zalogowania, podania kodu jednorazowego i potwierdzenia.TakTak zniknął z oferty doładowań w mbanku - nawet nie wiem kiedy... :unsure: Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Na telefon za złotówkę przestałem się napalać, odkąd poznałem nieco bliżej mechanizmy, jakie takimi "złotówkami" rządzą. Nevermore. Choć zgadzam się, że jest to jeden z głównych powodów, dla jakich ludzie podpisują cyrografy z operatorem. Dalej czekam na dokładniejsze opisanie owych mechanizmów, chyba nie unikasz odpowiedzi? :> Nie widzę żadnej różnicy w wygodzie między comiesięcznym uregulowaniem rachunku, a wykupieniem "Zdrapki"- więc dalej pudło ;]Rachunek możesz sobie ustawić jako zlecenie stałe, nie wiem czy tak można z nr tel? (nie mam pojęcia) Mówisz że miałeś aboanament, nie wierze że nie było Ci wygodniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 TakTak zniknął z oferty doładowań w mbanku - nawet nie wiem kiedy... :unsure:No bezposrednio z mbanku nie ma, ale mtransfer w mbanku ułatwia proces zapłaty za posrednictwem innych stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Mówisz że miałeś aboanament, nie wierze że nie było Ci wygodniej ;)Miałem abo - płaciłem rachunek na poczcie* Mam prepaid - idę do salonu ery(który mam 2minuty spacerkiem od mieszkania), kładę banknot na ladzie i po kilku sekundach mam doładowane konto. Nie widzę powodu, dla którego abonament miałby być wygodniejszy. Przecież to jest to samo, tylko kolejność zapłaty jest odwrotna ^^ Z tym, że ja raczej mało rozmawiam. Wszystko staram się załatwić na gg - czy to na kompie, czy na telefonie(a przy cenie 5zł miesiąc to raczej nie problem)...;] *bo z tymi plackami miałem takie przygody, że wolałem płacić na poczcie i mieć potwierdzenie z pieczątką...-_- Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ja tam się przyzwyczaiłem do abo. Co miesiąc dostaję sms, że moja fakturka jest dostępna na eboku. Wchodzę, płacę kartą i z głowy. Inna sprawa, że żaden prepaid nie zaoferuje mi tego co aktualne abo B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) a orientujecie sie czy dalej jest ta głupota, że po przejściu z abonamentu na karte trzeba czekac 3 miesiace zeby znowu wziac abonament dla tego samego numeru?? btw kończy mi się umowa pod koniec sierpnia a chciałem przedłużyć najprawdopodobniej jak będą "urodziny" operatora niby lepsze oferty mają. Edytowane 8 Czerwca 2009 przez viviusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dalej czekam na dokładniejsze opisanie owych mechanizmów, chyba nie unikasz odpowiedzi? :> Zapędziłem się, może "mechanizmy" to za duże słowo.Czekaj dalej, cierpliwość jest cnotą. :> Mówisz że miałeś aboanament, nie wierze że nie było Ci wygodniej ;)Mam abonament i zdrapkę. Ni cholery nie jest mi wygodniej zasuwać do salonu Plusa ze świstkiem i gotówką, miast poklikać w domu i doładować kartę. Próbowałem płacić abonament przez przelewy internetowe (mam je darmowe, to czemu nie), ale te parówy najwyraźniej mają jakiś problem z ich akceptowaniem - za każdym razem przysyłali żebracze smsy, że nie zapłacono faORT: ORT: ktury. I trzeba było i tak iść osobiście z potwierdzeniem dokonania przelewu. Osły ośmiokątne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Czekaj dalej, cierpliwość jest cnotą. :> pozwolicie, że ja się wtrącę? ;) Kaaban - wystarczy świadomość, że (wbrew częstemu i powszechnemu mniemaniu) nie ma nic za darmo na tym świecie :sad: Mam abonament i zdrapkę. Ni cholery nie jest mi wygodniej zasuwać do salonu Plusa ze świstkiem i gotówką, miast poklikać w domu i doładować kartę. Próbowałem płacić abonament przez przelewy internetowe (mam je darmowe, to czemu nie), ale te parówy najwyraźniej mają jakiś problem z ich akceptowaniem - za każdym razem przysyłali żebracze smsy, że nie zapłacono faORT: ORT: ktury. I trzeba było i tak iść osobiście z potwierdzeniem dokonania przelewu. Osły ośmiokątne.O widzisz.... abonament ma jeszcze tą przewagę, że możesz zapłacić np. ze 2tyg. po terminie :) Dłużej jeszcze nie próbowałem przeciągać ;) Po czym dostajesz jakże miłego SMS-a z podziękowaniami za dokonanie płatności :) Zastanawia mnie zawsze, dlaczego nie podziękują, gdy zapłacę w terminie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam abonament i zdrapkę. Ni cholery nie jest mi wygodniej zasuwać do salonu Plusa ze świstkiem i gotówką, miast poklikać w domu i doładować kartę. Próbowałem płacić abonament przez przelewy internetowe (mam je darmowe, to czemu nie), ale te parówy najwyraźniej mają jakiś problem z ich akceptowaniem - za każdym razem przysyłali żebracze smsy, że nie zapłacono faORT: ORT: ktury. I trzeba było i tak iść osobiście z potwierdzeniem dokonania przelewu. Osły ośmiokątne.To może coś źle wypełniasz ;) jak długo mam abonament jeszcze nigdy nie byłem na poczcie czy w salonie żeby płacić za to. W sumie nikt w rodzinie nigdy nic takiego nie zgłaszał, żeby jakiś przelew nie został zatwierdzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h2o2 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ja tam się przyzwyczaiłem do abo. Co miesiąc dostaję sms, że moja fakturka jest dostępna na eboku. Wchodzę, płacę kartą i z głowy. Inna sprawa, że żaden prepaid nie zaoferuje mi tego co aktualne abo B-)Popieram, są +/- abo. i prepaid'a. Ale jeden największy jaki doceniłem w abo. to to że masz konfort podczas prowadzenia ważnej rozmowy że nie skończy Ci sie kasa i Cie nie rozłączy, zaś z 2giej strony prepaid ma też duży plus. A mianowicie taki... samo kontrola. Kiedy posiadałem tel. na abo. rachunki wachały sie na sume ok 150 zł ( 50 zł abo. i reszta wygadana), nie była to stała kwota, nie raz przyszedł rachunek na 400 zł. Aż w końcu sie rada starszych zdenerwowała i rzuciła mi na pysk prepaid'a na miesiąc 40 zł nie przekraczam^^ a rachunki zawsze płaciłem kartą przez neta' teraz też doładowuje sobie tel z konta nie ruszając sie z domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 U mnie plus w postaci samo kontroli odpada ^_^ Prawie nigdy nie przekraczam abo, a jeśli już to o 2-3zł. Oczywiście nie mówię tu o dodatkowych kosztach za pakiety smsów, ale to jest świadoma decyzja, a nie, że przez nie uwagę przekroczyłem 'limit' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) dzwonili do mnie z ery dzisiaj i zaproponowali 120 minut w abo za 30 pln, co dziwne, zmiana umowy miała by nastąpić już teraz, a nie po zakończeniu aktualnej. o co chodzi?? Coś mi tu nie pasuje i myślę, że coś się ciekawszego szykuje. co o tym myśleć? Edytowane 9 Czerwca 2009 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Moj kolega skorzystal z tej opcji. Ale nie znam szczegółów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 ciekawe tylko na jak długo ta umowa miała by być, tego się nie dowiedziałem. W poniedziałek ma zadzwonić jeszcze raz żebym potwierdził, albo odmówił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 a jakies sensowne fony w sensownej cenie w tej ofercie? imho abo bez telefonu to glupota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 prawdopodobnie jest to oferta bez telefonu, mi zaoferowali obecny abonament za polowe ceny ale bez aparatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 bez fona :( Co prawda ten co mam k55i@w610i śmiga mi całkiem sprawnie i jestem z niego zadowolony, aczkolwiek nowa zabaweczka była by mile widziana. Muszę z ojcem pogadać, bo to w koncu abonament jest na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Być może w Erze szykuje się zmiana regulaminu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Czekaj dalej, cierpliwość jest cnotą. :> Mam abonament i zdrapkę. Ni cholery nie jest mi wygodniej zasuwać do salonu Plusa ze świstkiem i gotówką, miast poklikać w domu i doładować kartę. Próbowałem płacić abonament przez przelewy internetowe (mam je darmowe, to czemu nie), ale te parówy najwyraźniej mają jakiś problem z ich akceptowaniem - za każdym razem przysyłali żebracze smsy, że nie zapłacono faORT: ORT: ktury. I trzeba było i tak iść osobiście z potwierdzeniem dokonania przelewu. Osły ośmiokątne. No wybacz, ale po tobie bym się nie spodziewał braku umiejętności robienia przelewów internetowych. To ja mając 15 lat z hakiem jak moi starzy wreszcie zdecydowali się otworzyć konto robiłem za nich wszystkie opłaty i nie było nigdy żadnego problemu :rolleyes: . W końcu po 3 latach tata zaczął robić sam, ale trochę się uczył jednak no i robi to tak niechlujnie że nic potem nie można znaleźć w historii. Jednak kasa wpływa tam gdzie trzeba a o to chyba chodzi ;) pozwolicie, że ja się wtrącę? ;) Kaaban - wystarczy świadomość, że (wbrew częstemu i powszechnemu mniemaniu) nie ma nic za darmo na tym świecie :sad: No ale masz wyżej wyliczenia kolegi o tym, ile czasu abonament będzie się spłacał "sam" po sprzedaży telefonu. Dalej uważacie że ten telefon opłaca im się dawać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) No wybacz, ale po tobie bym się nie spodziewał braku umiejętności robienia przelewów internetowych.To raczej wina operatora, który ma problemy z przyjęciem takiego przelewu. Mi era odcięła telefon, bo nie zapłaciłem rachunku...który oczywiście zapłaciłem grubo przed terminem, tylko że przelewem. Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 @ piotreek: przedłużanie umowy obowiązuje już 3 miesiące przed terminem wygaśnięcia obecnej ale czasami warto czekać do końca jeśli nic w tym abo ci nie przeszkadza zawsze to jakaś większa szansa na lepszy telefonik w ofercie albo więcej darmowych minut... Nie wiem naprawdę dziwne jazdy macie z ERA z tymi płatnościami skoro chcecie płacić przelewami zróbcie dyspozycje przelewów w banku nie dość że dostaniecie dodatkowe punkty ERA PREMIA to jeszcze wszystkie skargi polecą do banku a nie do was jakby coś się sknociło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 dzwonili do mnie z ery dzisiaj i zaproponowali 120 minut w abo za 30 pln, co dziwne, zmiana umowy miała by nastąpić już teraz, a nie po zakończeniu aktualnej. o co chodzi?? Coś mi tu nie pasuje i myślę, że coś się ciekawszego szykuje. co o tym myśleć? olej, ojcu to proponowali 2 miesiace temu ;) za marne 15 min wiecej i platne sms'y nie warto podpisywac cyrografu na 2 lata ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Tato zawsze płacił przelewem internetowym (teraz polecenie zapłaty) i nigdy nie było problemów. Cyrograf na mój telefon kończy się w listopadzie. Zdecydowałem, że poczekam do końca, jeśli nie zaproponują warunków takich, że po przeliczeniu cena abonamentu/ilość minut nie wyjdzie <0,30 pln i jakiś sensowny telefon, to przenoszę numer do Play fresh a telefon sobie na allegro kupie nowy, jeśli ten aktualny mi klęknie. @kkNd! przeliczalne na sms te 120 minut, teraz nie pamiętam w jakim stosunku. Umowa jest nadal na ojca, ponieważ teraz kończy się 2 umowa, czyli 4 lata w erze, a ja dopiero kończe w tym roku 21 lat. Edytowane 10 Czerwca 2009 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 No wybacz, ale po tobie bym się nie spodziewał braku umiejętności robienia przelewów internetowych.Stąpasz po bardzo cienkim lodzie :> Kupującym/sprzedającym z Allegro pasują moje przelewy, na konto oszczędnościowe w innym banku wpływa co do grosza to co wyklikam, telefon doładowuję bez problemu - jeden w rzyć chędożony Plus ma srogi problem z prostym faktem zauważenia kasy na swoich zafajdanych kontach. I trzeba iść do tych buców osobiście z wydrukiem poświadczającym przelew internetowy, żeby pani w okienku odnotowała "w systemie", żem zapłacił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Dziwne. Jakoś nigdy Plus nie miał problemów z rachunkiem moim, brata czy mamy - zawsze wszystko przelewem i zawsze ok. Zobaczymy jak się Play będzie spisywał w tej dziedzinie. A co do promocji w Erze, to śmierdzi mi tu podstępem. Być może szykują zmianę regulaminu, ale żeby nie obudzić się z ręką w nocniku (jak Plus), podsuwają wcześniej klientom nowe promocje, przy okazji których Ci ostatni podpiszą nowy regulamin nie do końca świadomie. Zaowocuje to niemożliwością rezygnacji z umowy po zmianie regulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Tez mi sie zdaje, że nastapi zmiana regulaminu i mam nadzieję, że to nastąpi jak najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...