Skocz do zawartości
Deathraw

Feel 3 500w

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Feel3 500w będzie optymalny do:

Asus AM2 M3N78 SE

2x2gb DDR2

Athlon 64 x2 7850

500gb Western Digital Caviar

GTX260

DVD-RW Samsung

Na razie bez O/C , a potem możliwe O/C i zmiana procka na jakiegoś Quad'a

No i jeszcze co możecie powiedzieć o chieftecu GPS-400A-101A

Mam go od 2 lat(na sprzęcie z sygnatury) i zastanawiam się co by mógł pociągnąć jeszcze(może jakiś proc do OC będzie i grafa 4850 po OC ew gtx260)

z góry dzięki

P.S. Jak działają te 2 linie + 12v? Czy jest to po prostu osobna wiązka, czy może dołączana jest ta druga linia pod wpływem obciążenia? No i czy jest jakaś zasada na policzenie mocy łącznej tych linii?

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no szef to akurat drugi komp.Szefa mam u siebie, a feel3 ma być do tamtego wcześniejszego configa.O szefa spytałem z ciekawości po prostu ile jeszcze będzie wstanie bez zmian wytrzymać;). Co do fanswapa to jak bym go zrobił to od razu cewki bym zalał bo piszczy strasznie, aż w drugim pokoju słychać jakieś 6m od kompa:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest komp dla kumpla. Wiem że będzie nieco kastrował proc tę grafę, ale za to ona starczy mu na bardzo długo, a procka będzie mógł wymienić za te 2-3 lata kiedy przestanie starczać, a gtx nadal będzie ładnie gry ciągnąć.Myślałem też o ATI, ale stwierdziłem że w tej kasie lepiej dać mu GTX'a bo mniej problemów jest z grami no i physx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lolwesoly u mojego kumpla na c2d 2.4 i no name 350w czy tam 400 4850 uradził:D

@andrew777 kasy 2k rozdzielczość nie wiem jaka no i tu jest problem więc wybrałem coś z grafą na zapasie, żeby problemów nie było.Komp do O/C nie będzie używany tyle wiem.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 470 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł

RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 179 zł

Karta Graficzna : Palit Radeon HD4850 512MB DDR5 Sonic Special Edition - 510 zł

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł

Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł

Razem : 2022 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem;) spoko, a jak wcześniej napisałem to ma być komp bez problemów. 4850 jest dobre, ale do czasu przyjścia jakiejś gry robionej pod nvidię bo wtedy tragedia jest jak np w GTA4 do tego dochodzi PhysX. Dlatego stwierdziłem że z 4850 zrezygnuję a gts250 nie jest wart swoich pieniędzy i postanowiłem grafe kosztem proca zrobić;). Zwróć też uwagę że tutaj w zestawie nie ma budy;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rok temu mógłby się nadawać - obecnie ten feel to tylko naklejka a bebechy moga być nawet od 350 !!!!!

więc lepiej uważać - jak już to brac tylko modecoma - FEEl'a unikać!!!!

potwierdzone info z tymi naklejkami(że są przeklejane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem możliwość sprawdzenia tego zasilacza więc jak się będzie grzał jak suka no to powiem mu do widzenia i tyle;).Trochę go pomęczę, ale na pewno nie będzie to jakiś sprzęt który non stop cały tydzień będzie chodzić w stressie tylko tak raczej weekendowo ew wieczorkiem.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Felek daje mniej więcej tyle prądu co MC-350, więc jeśli bierzesz coś lowenowego to lepiej właśnie MC.

A druga sprawa to proc/grafa, nie lepiej brać 9600/9800 i jakiegoś C2D ?? Grafikę łatwiej wymienić niż proca ;)

Edytowane przez Qrchak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję że masz rację;D.

Prawie równo rok temu, gdy mój FEEL III miał ok dwa tygodnie, była burza, podczas której nie zdążyłem kompa zgasić, tzn sam się zgasił, w domu korki wywaliło no i spalił się tylko modem od neostrady :) Komp cały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stachuu jakie masz chłodzenie w swoim FEEL? W tym 3 co jest u mnie jest 120 ale co w bebechach siedzi już nie sprawdzę.W nocy go pomęczę i zobaczymy czy się spoci czy da radę.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie do GTX260, ale jest jeden tani zasilacz do config'ów pokroju Athlon X2|HD4770

po 1. jest bezgłośny po 2. napięcia trzyma świetnie (sprawdzane miernikiem ;) )- ma 2 linie V12

skusiłem się na niego z ciekawości i ani trochę nie żałuję.

FORTRON FSP350-60GLN klik

wiatraczek NEXUS'a taki sam jak w bequiet! hehe

Dołączona grafika

Edytowane przez pastel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

Spokojnie Feel III 500 uciągnie. Posiadam ten zasilacz i wszystko chodzi stabilnie, bez żadnych skoków napięć. Bez zmiany napięcia podkręciłem Phenoma II X4 z 2,6 na 3,1 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za pomoc.Zasilacz w tamtym configu przy max stressie spocił się nieco, ale żadnych zwiech nie było, ani bsod czy restartów a chodził z orthosem i video stress testem jakieś 3 godziny.Koleś nie dzwonił o nic pytać o dziwo, choć zawsze było milion telefonów więc myślę że jest zadowolony.Co do napięć to to niestety nie miałem miernika pod ręką więc jedyne pomiary to te z czujników na płycie i tam mieścił się w 5% wahania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi