Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Czy Feel3 500w będzie optymalny do: Asus AM2 M3N78 SE 2x2gb DDR2 Athlon 64 x2 7850 500gb Western Digital Caviar GTX260 DVD-RW Samsung Na razie bez O/C , a potem możliwe O/C i zmiana procka na jakiegoś Quad'a No i jeszcze co możecie powiedzieć o chieftecu GPS-400A-101A Mam go od 2 lat(na sprzęcie z sygnatury) i zastanawiam się co by mógł pociągnąć jeszcze(może jakiś proc do OC będzie i grafa 4850 po OC ew gtx260) z góry dzięki P.S. Jak działają te 2 linie + 12v? Czy jest to po prostu osobna wiązka, czy może dołączana jest ta druga linia pod wpływem obciążenia? No i czy jest jakaś zasada na policzenie mocy łącznej tych linii? Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 nie zmieniaj szefa na tą padakę bo to będzie wymiana w stylu "zamienił stryjek siekierkę na kijek" i tak szef pociągnie te karty ewentualnie zrób fanswapa szefowi to będzie jeszcze cichutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nie no szef to akurat drugi komp.Szefa mam u siebie, a feel3 ma być do tamtego wcześniejszego configa.O szefa spytałem z ciekawości po prostu ile jeszcze będzie wstanie bez zmian wytrzymać;). Co do fanswapa to jak bym go zrobił to od razu cewki bym zalał bo piszczy strasznie, aż w drugim pokoju słychać jakieś 6m od kompa:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Feel III nadaje się do biurowych komputerów, a nie do GTX260. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shyduo Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pokusił bym się o stwierdzenie, ze Feel 3 500W nie nadaje się do niczego sensownego :P poszukaj czegoś porzadnego. Np. tego co masz w artykułach apropo zestawów komputerowych na Czerwiec na Pure ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ile masz kasy na modernizacje? 7850+ jest nieopłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 To jest komp dla kumpla. Wiem że będzie nieco kastrował proc tę grafę, ale za to ona starczy mu na bardzo długo, a procka będzie mógł wymienić za te 2-3 lata kiedy przestanie starczać, a gtx nadal będzie ładnie gry ciągnąć.Myślałem też o ATI, ale stwierdziłem że w tej kasie lepiej dać mu GTX'a bo mniej problemów jest z grami no i physx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mój znajomy ma feela3 na Hd4850 i E8400 no i jakoś sobie radzi ten zasilaczyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 U jednego sobie radzi, u drugiego nie musi. Lepiej napisz jaki sprzęt, ile kasy, jaka rozdzielczosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) @lolwesoly u mojego kumpla na c2d 2.4 i no name 350w czy tam 400 4850 uradził:D @andrew777 kasy 2k rozdzielczość nie wiem jaka no i tu jest problem więc wybrałem coś z grafą na zapasie, żeby problemów nie było.Komp do O/C nie będzie używany tyle wiem. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 470 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 179 zł Karta Graficzna : Palit Radeon HD4850 512MB DDR5 Sonic Special Edition - 510 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Razem : 2022 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Widziałem;) spoko, a jak wcześniej napisałem to ma być komp bez problemów. 4850 jest dobre, ale do czasu przyjścia jakiejś gry robionej pod nvidię bo wtedy tragedia jest jak np w GTA4 do tego dochodzi PhysX. Dlatego stwierdziłem że z 4850 zrezygnuję a gts250 nie jest wart swoich pieniędzy i postanowiłem grafe kosztem proca zrobić;). Zwróć też uwagę że tutaj w zestawie nie ma budy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Nie sugeruj się 1 gra. Ten hd4850 to hd4870 z obniżonym taktowaniem o 50MHz. Corsair 400W sobie poradzi, i masz już an budę. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 rok temu mógłby się nadawać - obecnie ten feel to tylko naklejka a bebechy moga być nawet od 350 !!!!! więc lepiej uważać - jak już to brac tylko modecoma - FEEl'a unikać!!!! potwierdzone info z tymi naklejkami(że są przeklejane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Dostałem możliwość sprawdzenia tego zasilacza więc jak się będzie grzał jak suka no to powiem mu do widzenia i tyle;).Trochę go pomęczę, ale na pewno nie będzie to jakiś sprzęt który non stop cały tydzień będzie chodzić w stressie tylko tak raczej weekendowo ew wieczorkiem. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Równie dobrze może zabrać coś z sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Ten Felek daje mniej więcej tyle prądu co MC-350, więc jeśli bierzesz coś lowenowego to lepiej właśnie MC. A druga sprawa to proc/grafa, nie lepiej brać 9600/9800 i jakiegoś C2D ?? Grafikę łatwiej wymienić niż proca ;) Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Równie dobrze może zabrać coś z sobą. Feel III ma zabezpieczania, nic oprócz siebie "nie zabierze". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) @Qrchak Wiesz ale grafa szybciej się zestarzeje niż proc, a im mniej zmian tam będzie tym lepiej. @ Stachuuu Mam nadzieję że masz rację;D. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 stachu ma rację - uwaga też na nowe modecomy bo oferują 50 wat więcej a sa tym samym co stare....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam nadzieję że masz rację;D. Prawie równo rok temu, gdy mój FEEL III miał ok dwa tygodnie, była burza, podczas której nie zdążyłem kompa zgasić, tzn sam się zgasił, w domu korki wywaliło no i spalił się tylko modem od neostrady :) Komp cały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Stachuu jakie masz chłodzenie w swoim FEEL? W tym 3 co jest u mnie jest 120 ale co w bebechach siedzi już nie sprawdzę.W nocy go pomęczę i zobaczymy czy się spoci czy da radę. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) może nie do GTX260, ale jest jeden tani zasilacz do config'ów pokroju Athlon X2|HD4770 po 1. jest bezgłośny po 2. napięcia trzyma świetnie (sprawdzane miernikiem ;) )- ma 2 linie V12 skusiłem się na niego z ciekawości i ani trochę nie żałuję. FORTRON FSP350-60GLN klik wiatraczek NEXUS'a taki sam jak w bequiet! hehe Edytowane 7 Czerwca 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 ale co w bebechach siedzi już nie sprawdzę Nie chce mi się go rozbierać, już to robiłem i wyglądało to mniej-więcej tak http://images28.fotosik.pl/145/025db93585badb90.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Spokojnie Feel III 500 uciągnie. Posiadam ten zasilacz i wszystko chodzi stabilnie, bez żadnych skoków napięć. Bez zmiany napięcia podkręciłem Phenoma II X4 z 2,6 na 3,1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Posiadam ten zasilacz i wszystko chodzi stabilnie, bez żadnych skoków napięć. Skąd wiesz że bez skoków napięć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Wielkie dzięki za pomoc.Zasilacz w tamtym configu przy max stressie spocił się nieco, ale żadnych zwiech nie było, ani bsod czy restartów a chodził z orthosem i video stress testem jakieś 3 godziny.Koleś nie dzwonił o nic pytać o dziwo, choć zawsze było milion telefonów więc myślę że jest zadowolony.Co do napięć to to niestety nie miałem miernika pod ręką więc jedyne pomiary to te z czujników na płycie i tam mieścił się w 5% wahania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...