radiergummi Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Bez problemu. Zobacz czy zapora cię nie blokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Wiele serwerów w moment się zapełnia, szukaj serverów na który możesz wejść, do skutku :-) Prawdopodobnie przez cały okres trwania bety wszystkie servery będą tak właśnie pozapychane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 To nie problem z serwerami, ale chyba z moją siecią. Zapore wyłączyłem, podłączyłem się bezpośrednio przez modem uprzednio odłączając ruter. Na początku mogłem przejść do wyszukiwarki, teraz zatrzymuje się na ekranie logowania i pisze, że nie może się połączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Pograłem chwilę i niestety rozczarowałem się... Niby grafika całkiem przyjemna i ładna, ale w stosunku do poprzedników nic specjalnego sobą nie reprezentuje... Sama rozgrywka to też nic specjalnego - latasz i strzelasz bez ładu i składu... Kolejna gra której raczej nie kupię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) U mnie nie ma dźwięku. Nie, nie mam drukarki. Może to dlatego, że korzystam z dźwiękówki na USB. Opcje konfiguracyjne to chyba tez jakieś demo. Edytowane 1 Marca 2011 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 W sumie pierwsze wrażenia pozytywne, w multi w sumie nie ma czasu na oglądanie grafiki, może o to chodziło producentom? :) Ogólnie dobrze chodzi, na Hardcore w opcjach (to chyba najwyższe?) idzie spokojnie grać w 1680x1050 na moim HD 5770 i X4 3,6ghz. Jak dla mnie, gracza pocinającego ponad rok w CoDa w multi (MW2 i BO), troche dziko się gra :) a że to demówka i tylko dwie mapy to szybko się nudzi, nawet nie pomaga oczekiwanie na lepszą giwerkę. PS. Najbardziej mnie wkurzają odgłosy strzelaniny z daleka, jak pukanie sie wiewiórek, a najlepiej zobrazuje to walenie dzięciołów i puste drzewo, zupełnie nietrafiony dobór tego dźwięku... Idę na Black Opsa, idzie ktoś ze mną? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Ściągnąłem, zainstalowałem i chwilę pograłem. Jeżeli chodzi o grafikę, to po prostu trzyma poziom, ale nie zaskakuje wcale - efektu "WoW" z pierwszego Crysisa nie ma. Niestety miejscami widać niedoróbki w grafice i optymalizację pod konsole. Ponadto nie znalazłem w menu gry ustawień odpowiedzialnych za efekty wizualne - są tylko trzy z góry ustalone profile graficzne, z których najlepszy to chyba "Hardcore". W owym trybie gra działa baaaardzo płynnie i to chyba jedyny plus silnika - dużo wydajniejszy od CryEngine 2. Generalnie jestem zawiedziony i na bank nie kupie tego tuż po premierze. Szkoda bo liczyłem, że w końcu powstanie gra wykorzystująca potencjał nowych kart i DX11 - przeliczyłem się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) a ja nie pograłem ponieważ gra dziwnie się zachowuje tzn obraz znika i pojawia się aż w kocu brak odpowiedzi Edytowane 1 Marca 2011 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Rafiki, na początek spróbuj aktualizacji lub zainstalowania starszej wersji sterowników grafiki. Zaktualizuj do jakiejś wersji beta najlepiej. No i też uruchamiaj grę jako administrator. Z tego co do tej pory wyczytałem na różnych forach gra sprawia problemy i działa wolniej na konfiguracjach składających się z kilku kart grafiki, czyli sli i crossfire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Wpiszcie sobie parametry "+cl_fov=90 +r_DrawNearFoV = 90 +pl_movement.power_sprint_targetFov=90 +r_Motionblur=0 +g_skipIntro=1" do skrótu. Ustawia FOV na 90 zdecydowanie lepiej widać i wydaje mi się, że blur zmniejsza, no i pomija intro. Edytowane 2 Marca 2011 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Ok, ale gdzie to wpisać jak konsoli nie ma...? Domyślam się, że trzeba utworzyć jakiś plik, tylko gdzie i jak go nazwać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 A jaki jest domyslny fov? 75? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Wywaliło Was od pulpitu podczas rozgrywki? Mnie się to raz zdarzyło z komunikatem błędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Ok, ale gdzie to wpisać jak konsoli nie ma...? Domyślam się, że trzeba utworzyć jakiś plik, tylko gdzie i jak go nazwać? Niegdyś słynna "linia komend" w skrócie do gry. Wywaliło Was od pulpitu podczas rozgrywki? Mnie się to raz zdarzyło z komunikatem błędu. Mi nie, ale podczas uruchamiania "program nie odpowiada" raz miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 GeForce.com - Get the Most Out of Your GPU Gdzie ten dx11??Haaa , nawet nvidia testuje crysisa w singlu w dx9 , gdzie ta super grafika/efekty w pełnej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Często zdarza mi się błąd w grze, że widzę postać przeciwnika stojącą w miejscu, strzelam do niej i nic. Poprostu jakiś duch :-) Albo ja źle ten skrót wyedytowałem albo poprostu te komendy nie działają. Potwierdzam, że demo jest tylko w dx9 i do tego ma tylko x32 pliki wykonawcze, gdy beta posiadała x64, konsolę i dx11. Edytowane 1 Marca 2011 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Dema sa chyba dla demonstracji mozliwosci gry , co oni odpierd.... ze zapodaja demo z max obsluga DX9 w 2011 roku ?? !! ?? w glowach im sie pomajgalo czy co ? chyba bedzie jak pisalem kilka dni temu , DX11 dodany na sile prawie bez roznicy w satosunku do wersji DX9 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Mi się wydaje, że wszystsko stoi w miejscu i te "efekty" co są w dx11 to mogli by spokojnie zrobić w dx9... koń by sie uśmiał. Tego po pierwszym Crysisie w drugim sie nie spodziewałem. Zresztą w jedynce też niby super pierwsza gra zrobiona od podstaw w dx10 a tu jeden drobny fix na XP i wszystko, cała grafika "dx10" dostępna w dx9. Komercja i jeszcze raz kasa. Obym się grubo mylił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Z tymi efektami dx10 na xp też nie do końca tak jak mówisz. Można było włączyć zaledwie część z nich i mieć możliwość wybrania pod xp profilu very high w ustawieniach grafiki gry i naprawdę pełnią efektów w grze można cieszyć się tylko pod vistą/7 i... oczywiście dobrym sprzętem :-) Wkurza mnie, że w tym demie wyłączyli konsolę i, że cały czas jakieś servery nie działają, to servery logowania, to servery gry (od kilku minut nie działają). Nawet strona mycrysis.com padła z wrażenia :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Albo ja źle ten skrót wyedytowałem albo poprostu te komendy nie działają. Działają i to wyśmienicie. Ludzie skąd Wy się wzieliście ? Tak ciężko trochę głowę wysilić ? DejwiT11 już Ci odpisał a mi ręce odpadają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chimera_1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Chyba jednak zostaję przy Killzone ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 No crysis2 ssie paue imo ;) Zabrali dwie najwazniejsze rzeczy z poprzedniej czesci i dodatku, nieziemsko dobra grafike i mozliwosc biegania z kalaszem po krzakach :) Ja pasuje, zgralem troche w bete i raczej nie bede w to gral Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) No i ja podziekuje. Zawsze pozostaje BC2. Edytowane 2 Marca 2011 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Ja rowniez wole BC2 i poczekam na Battlefield 3 - ta gra to juz nie to samo, nie wiem nad czym oni tyle czasu pracowali, ale wyszla z tego nie najlepsza produkcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chimera_1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Ja rowniez wole BC2 i poczekam na Battlefield 3 - ta gra to juz nie to samo, nie wiem nad czym oni tyle czasu pracowali, ale wyszla z tego nie najlepsza produkcja. Może czekali na to, żeby któryś z producentów wypuścił kartę graficzną która obsłuży w pełni te "nieziemskie" efekty :> Ale chyba szybko się nie doczekają, to wypuścili betę. Nie zdziwię się jeśli po komentarzach testerów premiera przesunie się o pół roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 No i ja podziekuje. Zawsze pozostaje BC2. No ja dokladnie tak wczoraj zrobilem. 30 sekundowa sesja z Crysisem, zdarzylem zobaczyc rozmazana gasnice na scianie, wpadlem na goscia, wpakowal we mnie caly magazynek, ja w niego, nikt nie zginal, esc, quit i BC2 przez 3h. Za stary jestem na taka dziecinade :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Pograłem jakieś 30 minut w demko. 1. Chaos i to taki jakiego nigdy wcześniej nie było mi zaznać. MW2 jako przykład chaosu sie chowa. 2. Po użyciu wspomnianych wyżej komend na fov i redukcje blura gra staje sie grywalna. 3. Kampienie w tej grze osiąga nowy wymiar. Teraz można kampić nawet metr od wroga. Zdarza sie wejśc w korytarz w którym 3-4 osoby na cloak kucają po kątach :blink: . 4. Shotgun to nie shotgun, chyba że ten w grze strzela tylko slugami. 5. Chodzi zaskakująco dobrze na 4850 ciut podkręconym. 6. Zdaża się już spotkać ludzia z aimbotem. 7.Wkur**** jak dostajesz heada z d**y gdy ktoś do ciebie sprejuje z drugiego końca mapy. A bullet time na replayu wtedy to potrafi każdego z równowagi wyprowadzić. 8.Zdarzają się błędy gry. Np na kilcamie widzę że moja postać za która biegli wrogowie ciągle strzelała choc ja tego nie robiłem. Podobnie lece na cloak a na kilcam normalnie mnie widać. Wskażnik z której strony dostajemy też jakiś dziwny. Potrafi pokazywać że obrywamy z przodu pomimo że walą nam w plecy. Tak czy inaczej, tej gry dla multi raczej nikt nie kupi. Dlatego nie warto imho sie tym przejmować. Edytowane 2 Marca 2011 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Ja rowniez wole BC2 i poczekam na Battlefield 3 - ta gra to juz nie to samo, nie wiem nad czym oni tyle czasu pracowali, ale wyszla z tego nie najlepsza produkcja. Pewnie nad tym aby to wszystko zmieściło się na konsolach, gdzie gra sprzeda się w milionach egzemplarzy. Wszyscy okrzykną ją GOTY, a słabą sprzedaż na PC zwalą na piratów. Po czym wyjdzie 3 część i historia się powtórzy... ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Ok, to niech mi ktoś pokaże jak powinna wyglądać kompletna linia z tymi komendami i ścieżką do gry czy folderu gry, bo mi nie działczy nic a nic... Aha, nie działało mi, bo robiłem to ze skrótem do launchera zamiast do crysis2demo.exe :-) Edytowane 2 Marca 2011 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartnik Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) podobno wsparcie dla dx11 ma być dodanie w jakimś patchu. Na starcie tylko dx9 Google Translate Edytowane 2 Marca 2011 przez kartnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...