Skocz do zawartości
nrl

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście nie posiadam gry, ale ciekawość mnie zjada jak to będzie wyglądało po patchu na dx11. :]

W sumie po co robi natywne gry na dx11 skoro wystarczy wydać patch i już.

Maximum port. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Co do programiku od ustawień:

Changes (Version 1.6)

*fixed motion blur (again)

*added a 4th level to all basic settings (low = 1, medium = 2, high = 3, extreme = 4)

*added FSAA support to fix stuttering

*added multiGPU

*added sound hit feedback

*fixed some minor buts

For extreme textures to work, turn off MSAA. Some people have noticed an upgrade in texture quality.

""Extreme" preset is useless, since cvar only goes up to "3" when you unpack engine.pak. So it's impossible you see any improvement with that. "

In-game only set to "extreme":

http://cloud.steampowered.com/ugc/560904132106436480/C89F3F54232A21F588CC19E46670A99E00BD8A8D/

Using the utility with everything maxed out except MSAA and motion blur:

http://cloud.steampowered.com/ugc/560904132106516504/0BDD5D82FBACD1B7EC802803BDAA88A7046317B2/

Mi to wygląda na różnice w rozmyciu obrazu, ale ja sie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość malybenek

Plota poszła w ruch i cały internet oszalał na punkcie patcha wprowadzającego DX11 do Crysis'a 2 :lol: Już czuję tą ogromną falę rozczarowań :wink:

Przełożono na dzisiaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Jeszcze jedna ciekawostka, odnośnie MP.

"MP hack is simply an epic fail from EA. The game doesn't validate the Serials used so you can use ANY made up key that fits the following format xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx (as stated by the above poster). So all you need is the 1.1 version and a moment of random key pressing to play MP. This will be patched soon but it works for now."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem już na tyle by wylać po raz kolejny swoje żale i stwierdzić że gra będzie nadawać się jedynie jako benchmark na DX11. Po za tym gra może jeszcze posłużyć jako przykład jak połączyć ciekawy design leveli z zerową grywalnością. Już Wolfenstein 3D dawał większe napięcie podczas gry. Wyobrażacie sobie jakby ta gra wyglądała gdyby Blaskowitz hował się za każdym rogiem i ładował nanosuit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem chwilę u kolegi (ostatni etap, a znajomy odkrył ulepszenie na zmniejszenie zużycia energii podczas bycia zamaskowanym) i stwierdzam, że to jak gra na kodach. Oo Grafika ładna, ale widać, że Cry Engine pokazuje pazur przy roślinności, nie zabudowaniach, bo ostatni etap zdecydowanie ładniejszy od reszty.

Chociaż niektóre rozpikselowane tekstury - ble.

PS. Gra skończona przeze mnie (ostatni etap) i kolegę (cała reszta) przez 7,5 godziny. Nie za długo, biorąc pod uwagę, że starał się znaleźć te wszystkie kluczyki i nieśmiertelniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem chwilę u kolegi (ostatni etap, a znajomy odkrył ulepszenie na zmniejszenie zużycia energii podczas bycia zamaskowanym) i stwierdzam, że to jak gra na kodach. Oo Grafika ładna, ale widać, że Cry Engine pokazuje pazur przy roślinności, nie zabudowaniach, bo ostatni etap zdecydowanie ładniejszy od reszty.Chociaż niektóre rozpikselowane tekstury - ble.PS. Gra skończona przeze mnie (ostatni etap) i kolegę (cała reszta) przez 7,5 godziny. Nie za długo, biorąc pod uwagę, że starał się znaleźć te wszystkie kluczyki i nieśmiertelniki.

hahahah padlem :lol: nawet przed tym sie c2 "nie uchronil" :lol: a nie zabraklo w singlu QTE? :D

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj czekaj - nie wymieniłem wszystkich :D

Do zbierania są: kluczyki, nieśmiertelniki, pamiątki (coś a'la śniegowe kule) i konwersacje mailowe (te łatwo zbierać, bo jarzą się pod nanowizją)

QTE też są. W odpowiedniej chwili trzeba nacisnąć spację, by się chwycić, W - do czołgania, RMB, LMB znowu do czołgania (ech ten Alcatraz - całą grę w zad dostaje). I przez całą grę bohater nie wypowiada ani słowa - bezsens totalny.

ed. Jeśli wierzyć opinii mojego znajomego, gra jest także paskudnie oskryptowana. Na plus jednak wymienia możliwość rozegrania misji na parę sposobów (aczkolwiek te i tak kończą się przeważnie rozwałką).

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęło się od niepotwierdzonych informacji w styczniu, że Crysis 2 znalazł się na liście tytułów Nvidia, które będą wspierać jedenaste biblioteki Microsoftu. Gdy po premierze okazało się że wspomniana gra nie korzysta z najnowszych API na forach tematycznych rozgorzała dyskusja, którą podsyciła dodatkowo plotka, że CryTek pracuje nad łatką, która doda kilka nowych efektów wizualnych, właściwych DirectX'owi 11. Dziś możemy już powiedzieć wprost, że była to niestety jedynie plotka, która nie ma żadnego przełożenie w rzeczywistości.

Dyskusję na ten temat uciął jeden z moderatorów forum MyCrysis o nicku Cry-Tom, który zdementował informacje o pracach nad path'em. Okazuje się że takowa łatka tak naprawdę nigdy nie była w planach studia CryTek i nawet jeśli się pojawi, to nie prędko. Programiści odpowiedzialni za nowego Crysis'a skupili się bowiem na innym projekcie i raczej prędko prac nad dodaniem DirectX11 do swojego najnowszego tytułu nie rozpoczną.

W najbliższym czasie Crysis 2 nie będzie korzystać z DirectX11 - TwojePC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie piszcie już nigdzie, że konsole nie mają wpływu na rozwój gier na pc bo to nieprawda. Konsole powodują, że gry na pc cofają się w rozwoju.

:lol:

Krajtek teraz wygląda mi na dziewkę pod latarnią, którą raz ktoś puknął i uciekł nie płacąc. Teraz zarażona "hifem" rozdaje na lewo i prawo w dodatku zdziera ze wszystkich bo ma obstawę. No nieraz uda się komuś czmychnąć i nie zapłacić.

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... Ciekawe, bo mi wygląda to zupełnie inaczej niż jest to przedstawiane. Z moich badań wynika, że DirectX 11 miał być w grze i czemu nie jest w finalnej wersji tego nie wiem. Co ciekawsze, miała być też możliwość szybkiego zapisu i szybkiego wczytywania co jak wiadomo także nie ukazało się w finalnej wersji gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obrażaj puchatka, akurat on, tygrysek i prosiaczek mają wspaniały dubbing !

Dziwne ale poziom podkładanych głosów w bajkach jest wyższy niż w grach. Sprawdzone naukowo podczas wykonywania obowiązków Godfathera :wink:.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam Fisza, bo jest to człowiek który robi hip-hop którego da się słuchać i ma jakiś sens, ale ostatnio mam kolejny powód by go lubić czy wręcz wielbić, powodem jest ten wywiad i szczerość Fisza:

Jego mowa ciała w tym wywiadzie mówi mi mniej więcej coś takiego: "robię coś czego nigdy nie robiłem, wiem, że nie robię tego dobrze i wstyd mi, że to robię".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz trzeba dac na ofiare w najblizszym kosciele zeby nowe konsole weszly do produkcji w jak najkrotszym czasie

inaczej nie ma co liczyc na dopracowane graficznie gry na PC ,skoro takiego Crysisa 2 okroili z fxow to na inne produkcje szans brak :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy ktoś w ogóle to czytał?

http://crytek.com/sites/default/files/Crysis%202%20Key%20Rendering%20Features.pdf

Szczególnie rozdział:

12 Sys Specs and Performance

Spójrzcie jak to wygląda na konsolach..

Podniecacie się DX11 a to tylko cyferki!, powrzucajcie wsio w Cryśku 2 na max i cieszcie się dobrą grafiką (nie mowie o max ustawieniach dostepnych z poziomu gry!), a nie tylko numerkiem API

Gra pod pewnymi aspektami wygląda gorzej od Crysisa 1 (roślinność/fizyka i interakcja z roślinnością), pod innymi jest świetnie zoptymalizowana, dodano masę ciekawych efektów (opis w linku).

Jeśli mam już na co narzekać do na rozgrywkę, przypominającą zbiór meczy na multi, na różnych mapach połączonych marną linią fabularną.

Przenieśli to do NY, by dać graczowi lepsze wczucie się, gdy zacznie utożsamiać się z miastem/krajem itd, dla mnie jednak wyszła qpa i tyle.

Co jak co ale graficznie nie mam jej nic do zarzucenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz trzeba dac na ofiare w najblizszym kosciele zeby nowe konsole weszly do produkcji w jak najkrotszym czasie

inaczej nie ma co liczyc na dopracowane graficznie gry na PC ,skoro takiego Crysisa 2 okroili z fxow to na inne produkcje szans brak :/

Podaj adres tego kościoła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale ten nowy Crysis to jest nie wypał... poprzednie części były znacznie lepsze.. mega monotonia, chaos na mapie.

Poza tym idz z punktu a do b przez wąskie przejścia mnie nie bawi w tej grze. ogólnie kiepsko. Jedynce co cieszy to to,

że odpala na moim sprzęcie na dośc wysokich ustawieniach i trzyma te 35-45 klatek ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe skąd te oceny 9/10? Ja tam więcej niż 5/10 bym nie dał. Grafika ładna, wymagania małe w porównaniu do 1, ale pewnie pod DX11 wzrosną drastycznie. Pełno niedoróbek, strzelisz w ścianę są ślady po kulach ale po chwili znikają. Strzelasz do "zarażonych" i nic się nie dzieje. Nie można wszędzie wchodzić/wskakiwać tylko idziesz wyznaczoną trasą, reszta ma niewidzialną ścianę. Kupowanie ulepszeń za pkt. trochę dziwne? Fabuła goń albo uciekaj(na początku) brak powiązania z 1. I jak ktoś wcześniej zauważył "bohater" nie odezwał się 1 słowem. Crysis był dużo lepszy i zachwycał a 2 już nie. Gdyby nie nazwa pewnie po 1h bym zakończył bym granie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi