Skocz do zawartości
nrl

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzajcie z tym benchmarkiem..

grywalny benchmark to np:

Dołączona grafika

A taki Crysis to sieczka opatrzona ladna grafika z delikatnie zarysowana fabula w tle;) (tekstury zakryły:P)

Painkiller, Serious Sam....w tych grach takze jakos fabuly nie pamietam za bardzo (tak jak w crysis) a mimo to grało sie swietnie;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Coś czuję, że będzie krok w tył. Pamiętam pierwsze screeny z FC i Crysisa, opad szczęki a nad tymi nie ma co się zachwycać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.05.2010 o 19:08, Carson napisał(a):

Bo ten silnik powoduje opad szczeny tylko kiedy generuje "przyrode", zabudowane tereny raczej nie sa jego mocna strona (co widac po screenach). wyglada dobrze/przecietnie i nic poza tym...

A co poza crysis'em 1 wyglada lepiej? Nie robi szalu bo to juz bylo, ale ta grafa ciagle wyglada ponadprzecietnie... Ide o zaklad, ze przy detalach na medium bedzie prezentowala poziom "reszty"...  Edytowane przez kkNd!
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dochodze do wniosku ze po fenomenalnej grafice z pierwszej czesci , w sequelu niektorzy oczekuja real time raytraceing i filmowej grafiki.

Bylo mowione, chyba w jednym z wywiadow ze owszem gra wychodzi na wszystko, ale to PC jestplatforma ktora ma zaoferowac cos wiecej. Osobiscie spodziewam sie roznicy tak jak bylo w jedynce, czyli wiekszosc na poziomie a dla pc dodatkowe opcje z dx10/11. inaczej byc nie moze. Pomyslcie. Jakby crysis na pc oferowal ta sama jakosc co na konsolach to wszyscy smiogaliby na max ustawieniach w full hd, a to jest nierealne. It's not gonna happen. Nie wyobrazam sobie crysisa na kazdym komputerze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

OMG GT to banda cio cioci. Jak Crysis był tylko na PC to go jechali a teraz nagle o ja Crysis 2 is coming to consoles i dżem w majtach. Powinni zmienić nazwę na consoletrailers...

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film z Crysisem2 który jest na gametrailers.com pokazuje nam grę poprzeplataną wywiadami i fragmentami wczesniejszego trailera , jesli ktos ma ochote obejrzec sam nowy gameplay bez zadnych przerw to lepiej udać się pod ten adres (nie zapomnijcie włączyć 720p)

http://www.youtube.com/watch?v=SkL5jXEaI78&feature=player_embedded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Gameplay z Crysisa 2

Co ciekawe grali na PC z padem od Xboxa 360 w pewnym momencie ktoś wyłącza komputer, później EA karze IGNowi usunąć filmik. To jest żałosne ale najwidoczniej na E3 można reklamować tylko konsole :|

The Crysis 2 Footage They Don't Want You To See? - Voodoo Extreme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nowy Sandbox pisany jest równolegle na Konsole jak i na PC to istnieje możliwość lepszej optymalizacji na PC?!

Wydaje mi się że w wersji na PC będą jedynie lepsze texturki + większe "rodziałki". Co o tym myślicie ??

Edytowane przez kurier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że na konsolach gra przycina?? :blink: Jeśli na konsolach nie potrafią zoptymalizować kodu gry to ciekaw jestem jak bedzie z PC. Jak dla mnie powinni przyłożyć się do optymalizacji i położycz większy nacisk na fabułę oraz AI wrogów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.06.2010 o 12:16, kurier napisał(a):

Dobrze że na konsolach gra przycina?? :blink: Jeśli na konsolach nie potrafią zoptymalizować kodu gry to ciekaw jestem jak bedzie z PC. Jak dla mnie powinni przyłożyć się do optymalizacji i położycz większy nacisk na fabułę oraz AI wrogów.

Moze narazie klada najwiekszy nacisk na pieniadze :wink:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, bo do konsoli nie da sie wsadzic kolejnej grafy i zrobic sli zeby wszystko dzialalo ;) musza sie troche pomeczyc nad optymalizacja. Nie wiem jak wy, ale ja 2x zmienialem grafe od wyjscia jedynki i ciagle nie moge odpalic w 1920x1200 na ful bez przycinania ;D jestem przeciw uwstecznianiu, ale imho duzo gorzej od pierwszej czesci nie bedzie mogl wygladac bo ich ludzie zjedza ;p 

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od czasu jedynki ani razu nie zmieniłem mojego mocarnego 96GT i nadal mogę grać na lekkiej płynności w 1440/high/v.high i wygląda to pięknie. Sranie w banie z tym brakiem optymalizacji gra działa żwawo na bardzo przeciętnym sprzęcie jaki dziś się kupuje. 2 część istotnego kroku do przodu nie zrobi właśnie przez takie szlochanie, że "znów mi nie pójdzie na max detalach" W tyłku mają PC'towców bo tytuł zarobi na siebie na konsolach tym razem blaszak to tylko obowiązkowy ale jednak dodatek.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma Phenom II X4 3.4 GHz i grafę 5870 i przy ustawieniach max w 1920x1200 występują spadki FPS :P ta gra to taki rzeźnik, skoro na karcie dużo lepszej od najlepszej w momencie premiery gry, nie da się płynnie pograć :P

Edytowane przez Nicolass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisalem wielokrotnie. Akurat Crysis przy tych 22 FPS jest dosc grywalny. Oczywiscie ze tnie. Widac to i czuc, ale nie tak bardzo jak w przypadku innych gier. Ogolnie jest to do zaakceptowania w Single Player. No przynajmniej dla mnie. Gralem ostatnio na 1680x1050 na high/DX9. Srednio ok 20-25 FPS.Wczesniej jak mialem CRT to moglem grac i na V.High z modami i mialem podobny framerate co teraz. Tyle ze rozdzielczosc byla nizsza. Na high mialem srednio ok 32 FPS przy 1024x768. W Warhead za to miejscami mialem jeszcze lepiej bo ok 38 FPS i rzadko spadalo ponizej 28. Nie nazwalbym CryEngine dobrze zoptymalizowanym silnikiem. Widzialem testy na 5870 i Core i7 920. Jak na taki sprzet roznica w FPS nie jest taka ogromna jak sie spodziewalem. Do 100FPS to troszke daleko jeszcze ;) Co do 2 czesci to moze i byc ciekawie. Jak gra bedzie miala takie tepo akcji jak w Warhead to nie mam o co sie martwic i pewnie siegne najpierw po wersje konsolowa. Wiem ze to nie to co na PC, ale nie oszukujmy sie. Musze wymienic przynajmniej karte graficzna, by myslec o komfortowej grze w 1680x1050. Ktos napisal, ze skoro gra wyjdzie na konsole to moze i bedzie na PC lepiej zoptymalizowane. O ile wersja PC bedzie sie roznic graficznie od wersji X360/PS3 (KOLEJNOSC PRZYPADKOWA!) to nie znaczy ze bedzie lepiej wygladac od poprzedniej czesci. Ja tam mam pewne obawy co do tej wersji na PC. Spodziewam sie kastrata z gorsza grafika i wcale nie lepsza optymalizacja. Uwazam ze lepiej sie zdziwic niz zawiesc gdyby bylo jednak inaczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi