Skocz do zawartości
Duncan

Gładkość rdzenia proca - kpina ? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego moj thoroughbred bedzie szlifowany :mrgreen: nie poopuszcze draniowi ;]

ja nie zaryzykuje nawet durona :)

zobacze jeszcze ile power'a da mu AS3 i nowa rewizja tego fc... jak nie dojde do 2.8ghz to bede bardzo intensywnie myslal czy go nie oszlifowac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polerowanie amdka ? co za problem ja juz dwa wypolerowalem, tak, ze calutki jest plaski i nie potrzeba shima :)

8O 8O

:P

miekki to on npewno nie jest,wiec przy polerce trzeba uwazac,zeby nie zaczepic rogu i nie pokruszyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polerowanie amdka ? co za problem ja juz dwa wypolerowalem, tak, ze calutki jest plaski i nie potrzeba shima :)

8O 8O

miekki to on npewno nie jest,wiec przy polerce trzeba uwazac,zeby nie zaczepic rogu i nie pokruszyc

antki bardzo mocno zapychaja papier.... szlifowalem juz kiedys axia 1ghz, mialem 1-2C mniej

jak bedziesz odpowiednio "sprytnie" szlifowal athlona (bez "pomocy" np. podkladek sie nie obejdzie) i bardzo dorobnym papierze przy duzej ilosci wody to nie ma obaw, trzeba tylko miec umiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O

antki bardzo mocno zapychaja papier.... szlifowalem juz kiedys axia 1ghz, mialem 1-2C mniej

jak bedziesz odpowiednio "sprytnie" szlifowal athlona (bez "pomocy" np. podkladek sie nie obejdzie) i bardzo dorobnym papierze przy duzej ilosci wody to nie ma obaw, trzeba tylko miec umiar

temp poprawila ci sie pewnie nie przez gladkosc,tylko przez zmniejszenie warstwy oddzielajacej jadro od radiatora

mozna latwo przesadzic i doszlifowac sie do jadra,zabawa dla odwaznych i z doswiadczeniem w takich sprawach

osobiscie to bym sie nie skusil,ale zycze powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oblookaj tak samo pentiuma 4, pewnie jeszcze gorzej wygląda.

a kpiną są celerony, wydajność nieadekwatna do częstotliwości. co oni robią z tymi megahercami w celeronach?

a takie mikroskopijne nierówności na procku amd to żaden problem, każdy wie jak to się kręci i chłodzenie wyrabia więc :!: OLAĆ TO :!:

mi to nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma schim do polerowania rdzenia ?

chodzilo oto ze tak spolerowal ze gdyby mial CS to radiator/blok niedotykalby jadra

ech ludzie ...

bez przesady poniżej 1mn z grubości to chyba nie zejdzie ? a przecież schima też można wygładzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byl zart, chodzilo o to, ze spolerowalem cale jadro i zostal rowny kawalek krzemu, jak 486 :)

a mi sie wydaje ze kolega qtch lubi sie czasem dowartosciowac w taki lub inny sposoob :lol:

przytocze jeszcze jeden watek bodajze o radeonie 9200

qtch napisal - ze jak sa juz 9200 to se qpi i potestuje jaka rooznica w stosunku do 9000 ktorego posiada :lol: no comments - fajnie ze mash kase koles :lol:

pozdro ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...