Kacper1609 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam. Od czwartku mam nowego kompa : AMD Phenom II x3 710 AsRock A780gxh RAM : 2x2gb goodram Zasilacz : Chieftec 500W Grafa : narazie integra ( chyba hd 3200, pewny nie jestem ), jak do sklepu dojedzie Radeon 4770 to mi go przywiozą. A więc tak. W czwartek wieczorem zainstalowalem windows 7 RC 64bit. Wszystko pięknie chodziło. Wczoraj wieczorem postanowiłem odblokować 4 rdzeń. Procka miałem z gwarancją na ten 4 rdzeń ( kupiłem proca w bachcompie ). Odblokowałem, komp sie dalej włączyl pisało ze wszystko ok i zeby uruchomic ponownie kompa. Tak zrobiłem nastepnie go wylaczylem. Po około pól godziny chce włączyc kompa, diody sie zapalily, wentylator ruszyl wyswietlacz na obudowie tez ale monitor nic, dalej w stanie oszczednym. Jak zresetowałem kompa to sie wlaczyl, ale pojawil sie windows error i mialem do wyboru zeby włączyc kompa normalnie lub poszukac problemu. Wybralem opcje drugą. SZukał jakies 15-20 min i nic pojawil sie finish, kliklem i komp sie wylaczyl. Teraz gdy włączam kompa to monitor tez sie włącza ale ciągle wywala ten windows error. Jesli wybiore szukanie problemu to szuka i nic, wlacza sie ponownie i to samo. Jesli wybiore uruchom normalnie to dochodzi to tego jak pisze Windows 7 i w tej chwili gdy ma sie pojawic kolorowe okienko komp sam sie restaruje. I tak w kółko az ja go sam zrestartuje. Wtedy tez jest Windows error ale gdy wybiore uruchom normalnie to wszystko dziala tak jak powinno. Bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Na początek zablokuj 4-ty rdzeń. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zobacz na 3 rdzeniach, na innym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 zablokowałem 4 rdzeń i z komputerem jest znowu wszystko ok. Co moze byc przyczyną tego ? Czy mozliwe ze to od tej integry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wygląda na to, że ta gwarancja na 4-ty rdzeń nie zdała roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Próbowałeś "normalny" system? W7 jest jeszcze niby taka beta - różne dziwne rzeczy mogą się dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Tak próbowałem normalny system. Komp sie resetuje, a jesli ja sam go zresetuje i wybiore normalny system to wszystko dziala ok. Nie jestem do konca pewny czy to wina procka. Po odblokowaniu rdzenia pisalo na kompie ze wszystko dziala poprawnie, wlaczylem cpuz, Andrew oglądal i powiedzial ze wszystko ok. Po odblokowaniu musialem uruchomic ponownie komputer. I uruchomił sie bez problemu. A 4 rdzenie juz wtedy byly. Problem wystapil gdy wylaczylem kompa i odpalilem za jakies pol godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Próbowałeś "normalny" system? W7 jest jeszcze niby taka beta - różne dziwne rzeczy mogą się dziać.Nie "niby" tylko BETA, lub w obecnej chwili RC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...