Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

Kolejne elementy mojego moda :)

Rekomendowane odpowiedzi

a ja sobie co ciekawsze daje bo ogolnie nigdy mi sie nie podoba to co zrobilem... np teraz robie biurkompa z amortyzowanym zbiornikiem na ciecz :) a jeszcze nie nacieszylem sie wczesniejszym modem hyhy

Pasja :)

W sumie mam 2 pasje :) DivX i Mody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się podobają te literki, ale musi bć prostszy sposób...

- blacha - ogolnie ujdzie z dremelem w reku ale halas sasiadow z domow wykurzy :) tyle ze do 1 mm obrabia sie caliiem fajnie... powyzej 1 mm zaczyna byc to bardzo trudne zadanie... w 3mm blaszce wyciecie literi W zajelo mi 2 godziny i pokruszylo 2 tarcze (a te sa dosc drogie) Reasumujac: halasliwe, drogie, czasochlonne i trudne do wykonania

- drewno - fakt faktem jest miekkie i grubosc ma male znaczenie ale tu pojawia sie problem np oczka w literce "e" czy innych. Ja konczylem meblarstwo i znam sie dobrze na technologii drewna i wiem ze jest pare waznych minusow tego materialu. Po pierwsze to ze tak cienki kwalek drewna z czasem sie powygina lub zluszczy, latwo go bedzie wgniesc - pamietajac o tym ze w kompie sa spore wachania temperatury, a drewno tog nie lubi

- plexa - no to juz odwoluje sie do tych co mieli do czynienia z obrobka plexy... Bardzo trudna sprawa takie duperelki w tym wycinac i szlifowac

-odlew silikonowy z formy glinianej (tez takie pomysly mialem) - awykonalny ze wzgledu na obrobke poznejsza miekkiego silikonu

- guma - najlepsze moim zdaniem roziazanie - tanie! i stosunkowo latwe wycinanie ksztaltow - przy zachowaniu odpowiedniego konta ciecia i ostrosci nozyka

:) ot moje zdanie

nie potrafie wymyslec wiecej sposobow na literki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem prostszy sposób:

-kupujesz w zabawkowym literki z plastiku takie dla dzieci z magnesem

-przyklejasz do obudowy

-braki uzupełniasz klejem

oczywiście literki zwykle są różnokolorowe więc najpierw trzeba je pomalować.

Owocowych literek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:))))))))) no z tektury tez mozna grubej jak by nie patrzec :))

ja na poczatku zamierzalem je wyciac w boku budy :))) to bym dopiero sie zajechal :))

btw. Literek z zabawkowego - niestety czcionki i wielkosci owych liter sa zbyt nieciekawe hyhy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest prostszy sposób na zrobienie tych literek, można kupić płytę PCV spienioną, stosuje się je w reklamie. Można ją ciąć zwykłym nożem do tapet. Malowanie, jak plastik. Innym sposobem jest cięcie ploteem tnącym liter jakiegoś wzoru z tworzywa o nazwie STYRODUR, jest to styropian ale o bardziej zbitej strukturze. Praktycznie w każdym większym mieście można znależć ploter tnący do styroduru, a projekt wykonają od ręki. Koszt PCV 1 m2 około 10zł, STYRODUR 1 m2 około 50 zł wycięty. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STYRODUR jest to styropian ale o bardziej gęstej strukturze, znaczy się jest twardy, a po pomalowaniu farbą efektywnie wygląda. Jak ktoś jest z Lublina to mogę kawałek pokazać. Ewentualnie można popytać w agencjach reklamowych, praktycznie każda większa robi reklamę ze styroduru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi