Zieger69 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Mam oto taki problem. Mianowicie różne programy pokazują różne temperatury procka. Coretemp z ustawionym TJ Max 85 stopni w stresie dla E6420 3.36 Ghz 1.34v temperatura nie przekracza 55 stopni w stresie. Natomiast Realtemp z TJ Max 90 pokazuje temperatury o bagatela 10 stopni większe. Oczywiście, gdy zmniejsze TJ Max do 85 tempy są równe. Problem w tym, że nie wiem jaka wartość tej opcji ma być ustawiona ... Wpisując 100, tempy jakieś z kosmosu ... Odpalając program PC Probe II tempy są takie same jak te z CoreTempa, podobnie jest w OCCT. Więc chyba wszystko wskazuje na to, że ten proc przy podanych wyżej ustawieniach nie przekracza 55 stopni w stresie. (Orthos prio 9 i OCCT prio high przez 30 minut). Osobiście nie wiem czy to możliwie. W końcu procesor jest na razie podkręcony o prawie 60 % w stosunku do ustawieniach default. Prosiłbym o opinię, porady, bo nie wiem czy dalej mogę się tym bawić czy nie. Szukałem już odpowiedzi w poszczególnych tematach o tej płycie itd. ale postanowiłem założyć nowy topic, żeby wszystko wypisać. Sprzęt cały w podpisie. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...