robson666 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam. Zmieniam w komputerze procesor z Athlona 3200+ na Athlona X2 5200+ i z tego powodu chce zmienic zasilacz zeby nie ryzykowac za bardzo. Obecnie posiadam... Procompa 400W od prawie 2 lat i chodzi ; ) Ale do rzeczy... Moj PC: Athlon X2 5200+, GeForce 7300GT 256MB, 2GB RAM DDR2 Jaki zasilacz do ok. 100 zł do tego zestawu będzie najlepszy? Jak można to proszę pare propozycji. Dziekuje z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Fortron 350W http://www.allegro.pl/item650646494_profes..._pci_24pin.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Za...pelny,id,11083/ a co sądzicie na temat tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Shit! Omijaj szerokim ukiem :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Za...pelny,id,11083/ a co sądzicie na temat tego? Mocne 5V i słabe 12 - nie na dzisiejsze PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Fortron będzie najlepszym wyjściem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Poza deltą/fortronem nic lepszego nie znajdziesz w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Ok. Jestem zdecydowany na 400-450W do tak 120 zł z wysyłką. Więc albo ta Delta http://www.allegro.pl/item647298332_mocny_...ktywne_pfc.html albo... Ten wybór będzie dobry? http://www.allegro.pl/item649488648_zasila...s_450_acly.html Jaka jest opinia o tym modelu coolermaster i czy jego możliwości są dobre jak na zasilacz za 100zł z wysylka? Obstaje juz tylko przy Delcie 400 lub tym wlasnie, tylko niezbyt wiele o nim wiem, moze ktos doradzi czy CM byłby widocznie gorszym wyborem od Delty? Edytowane 2 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Kup ta delte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 brałbym delte kolega posiada taki w miarę cichy a napięcia skała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Dzieki wam za pomoc ale chyba jednak wezme Coolermastera, chyba że wyraźnie mi go odradzicie z jakichś powodów. wolalbym wydać 100 a nie 125 zł bo narazie mam 100 a procesor Athlon X2 5200 juz czeka w opakowaniu nieużywany. Chcę wybrać 400Watowke do 100zł, z gwarancja i w tej sytuacji to chyba nienajgorsza decyzja Edytowane 2 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Nie sugeruj się watami w nazwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 te coolermastery jednak sa uzywane wiec lepsze wyjscie to te Delty i jesli nic innego dobrego juz nie wymysle to wezme Delte 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Delta ma 300W na 12-tce raptem więc żaden miód. Moze być tak samo wylezakowana/przekopana jak i coolermaster. O tym drugim nie wiadomo kto to klepie i na 12tce ma jeszcze mniej. Zdecydowanie lepiej kupić nowego fortrona 400 pnr, czy mc 350. A jezeli uderzać w allegro i ruletkę z leżakami to w coś na prawdę fajnego: 3279966[/snapback] Tabliczka i certyfikat - bo w aukcji sa dwie różne specyfikacje - fajny ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnoManiac Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Skoro Fortron kosztuje 47zł a to w zupełności wystarczy, aż naddto, więc po co chcesz wydawać więcej kasy. U mnie to cudo chodzi od prawie 3 lat, żadnych problemów, a podzespoły wymieniane były już 1000 razy i do tej pory chodzi cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Jednak zmieniłem ostatecznie już zdanie i jednak Fortron. Szukalem na gwarancji i zeby nowy. Najlepsza wg mnie oferta to ta: (52zł + wysyłka) http://www.allegro.pl/item648817735_hit_do..._pfc_sklep.html model 350-60HLC to dobry ostateczny wybór? Edytowane 3 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) wiadomo ze to niemiecki leżak, ale pewnie bezpieczniejszy i lepszy niz procomp 400W Edytowane 3 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 http://www.allegro.pl/item649085287_fortro...ja_wroclaw.html Używka ale gwarancja 2 lata i wentylator 12cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Mocne 5V i słabe 12 - nie na dzisiejsze PC Ta zasilka "nie na dzisiejsze komputery" wlaśnie ciągnie 4850 na plecach, w Crysisie najniższe zanotowane napięcie to 11.82. :) Ale po za tym to i tak najlepszym wyborem teraz będzie fortron. :) Edytowane 3 Czerwca 2009 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wyczytałem troche ciekawych rzeczy: Dla konfiguracji wyposażonych w procesor jedno lub dwurdzeniowy (AMD Athlon 64 X2 lub Intel Core 2 Duo) bez SLI / Crossfire - nie planujemy O/C - wystarczy zasilacz o mocy 300 - 350W Ja planuje tylko wymiane GeForce 7300GT na lepsza karte. Wiec kupie w miare dobry 350W zasilacz, ktory wybrac z tych dwoch? Bo juz postanowilem ze chce kupic nowy, na gwarancji dlugiej i max do 100 złotych. A więc? doradźcie :) Napiszcie po prostu ktory z tych dwoch lepiej rokuje na wypadek przyszlej wymiany karty grafiki na troche lepsza. Tzn ktory ma lepsze linie 12 V jesli chodzi o ich obciazalnosc? Fortron 350-60GLN http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...amp;&f=more czy Delta GPS350AB-A http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Imo fortron - ma certyfikat 80+. Tabliczek tych zasilaczy nie mogę znaleźć. Jak wpisuje w szukajce model szefa to wyskakują rosyjskie strony z deltą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) no wlasnie tez nie umiem znalezc tabliczek dla dokladnie tych modeli ;/ ale wg mnie tez fort raczej Edytowane 4 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ta delta to zasilacz stary troszkę (świadczy o tym tylko 1xsata) oraz z wentylatorem 8cm od dołu. Jest to zasilacz mini-atx czy jak to zwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) No więc Fortron 350W ze sklepu. Allegro raczej odpada. A ze taniej niz za 99zl nie znajde, w dodatku w Katowicach jeszcze :) No to wezme tego Fortrona GLN. Wie jednak ktos moze jakie posiada on dokladnie okablowanie? Tzn czy są Saty i ile i czy jest PCI-e? Najwyzej przejsciowki zostaja jak juz bede potrzebowal... Klaus - w tym Fortronie na allegro są az 4 SATY: http://www.allegro.pl/item648817735_hit_do..._pfc_sklep.html wiec jest to jakis nowszy model mozna wnioskowac? Edytowane 4 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Można wyciągnąć taki wniosek. Szkoda że w tej ukcji niewiele widać na zdjęciach. Tak jakby sprzedawca nie chciał sprzedać lub chciał coś ukryć. Zasilacz wygląda na przyzwoity: dwie linie 12V, wtyczka pci-e, 2xsata Tu i taniej. Do nie wymagającego konfigu w sam raz. Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson666 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Informuję że koniec z całym problemem i dzieki za porady zarazem. Juz zamowilem i za pare dni stane sie posiadaczem (mam nadzieje ze szczesliwym) nowiutkiego Fortrona 350-60 GLN 80+, chyba jeden z lepszych Fortronow 350-watowych? Edytowane 5 Czerwca 2009 przez robson666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...