lucas0 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Witam, Zastanawiam się nad sensem modyfikacji mojej obecnej konfiguracji. Kompa używam głównie do oglądania filmów HD, internetu ... i oczywiscie do grania - ostatnimi czasy szczególnie GTAIV, z którym mój wysłużony proc nie radzi sobie do konca tak jakbym chciał. Mile widziane aby tytuly zapowiadane na ten rok również nie dostawały zadyszki :) Wpadłem więc na pomysł aby wprowadzić lekkie zmiany w obecnym konfigu. Najlepszym rozwiązaniem byłaby chyba wymiana mobo + proc. Kwota jaką dysponuję to ~600pln + kasa ze sprzedanych części do wymiany. Myślę nad zestawem P5B Premium + E8400. Czy po takiej zmianie odczuje znaczny wzrost wydajności w grach ?? Czy może zastanowić się nad jakimś PHENOMEM ? Czy może warto byłoby zmienić również pamięci ??? Czy zasilacz da rade ??? Dzięki za wszelkie pomocne sugestie. Pozdrawiam Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Luc4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 A780GXH + x3 710. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 A jeśli uda Ci się odblokować 4 rdzeń to już bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...