Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 w najblizszym czasie mam zamiar zbudować sobie kompa na athlonie xp. widzałem różne testy a w każdym coś innego. wacham się pomiędzy epox kha+, soltek 75DRV4, gigabyte 7VTXH+. prosze pomóżcie. ewentualnie jakieś propozycje innych płyt. ale prosiłbym konkretnie i z uzasadnieniem wolałbym na KT266A bo portwel cienki DO 500 ZŁ jeszcze jedna prosba: jakiś dobry cooler nie zagłośny do kręcenia nie-ekstremalnego (mam na myśli podkręcenie athlona 1700+ na 1900+) do 100zł według cennika 4max... THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 w najblizszym czasie mam zamiar zbudować sobie kompa na athlonie xp. widzałem różne testy a w każdym coś innego. nie wiem jaką płytę wybrać. wacham się pomiędzy epox kha+, soltek 75DRV4, gigabyte 7VTXH+. prosze pomóżcie. ewentualnie jakieś propozycje innych płyt. prosze o uzasadnienie. jeszcze jedna prosba: jakiś dobry cooler nie zagłośny do kręcenia nie-ekstremalnego (mam na myśli podkręcenie athlona 1700+ na 1900+) do 100zł według cennika 4max... THX Ja bym brał EPoX 8K3A na KT333 :) Ale rev 1.1 :) Ew. Soltek SL-75DRV5 na KT333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 posiadanie rev 1.1 nie konczy problemow!!! . A co do plyty to bym bral Epoxa 8kha+ bo ma wregulacje pamarametrow podkrecania w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja bym brał EPoX 8K3A na KT333 :) Ale rev 1.1 :) Ew. Soltek SL-75DRV5 na KT333. ale prosiłbym konkretnie i z uzasadnieniem wolałbym na KT266A bo portwel cienki :D DO 500 ZŁ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 jezeli płyta ma byc tania to Shuttle Ak31 ver 3.1 btw czy Epox 8kha+ ma kontroler RAID? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 jezeli płyta ma byc tania to Shuttle Ak31 ver 3.1 btw czy Epox 8kha+ ma kontroler RAID? nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ponoc w Epoxie sa dalej problemy nawet w ver. 1.1 Wiec sie trzeba zastanowic nad Soltekiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Epox 8KHA+ - 490zl Soltek 75DRV5 - 510zl To sa chyba dwie najlepsze mobo do ok 500zl . Ja wybralem Epoxa i jestem zadowolony ,nie zamienil bym go na solteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ponoc w Epoxie sa dalej problemy nawet w ver. 1.1 Wiec sie trzeba zastanowic nad Soltekiem. Kaeres co jest z tymi wersjami plyt ??? skad mam wiedziec jaka wersja qpilem ? sorry za lama~question (od 3 miechow dopiero mam PC,a od paru dni skladam to co w configu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Kaeres co jest z tymi wersjami plyt ??? skad mam wiedziec jaka wersja qpilem ? sorry za lama~question (od 3 miechow dopiero mam PC,a od paru dni skladam to co w configu) Problemy dotyczą 8K3A/+ ! Jak rozpoznać dobrą wersję to znajdziesz w tym watku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ponoc w Epoxie sa dalej problemy nawet w ver. 1.1 Wiec sie trzeba zastanowic nad Soltekiem. Kaeres co jest z tymi wersjami plyt ??? skad mam wiedziec jaka wersja qpilem ? sorry za lama~question (od 3 miechow dopiero mam PC,a od paru dni skladam to co w configu) W tych plytach jest ponoc problem z przepustowoscia pamieci. Jak bylo to w wersji 1.0 pewne tak w wersji 1.1 mialo to sie zmienic ale nie do konca jest to tak jak chciala firma. Tutaj jest link do testu wersji 1.1 http://www.tbreak.com/hard/mobo/epox_8k3ap/page1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Kaeres co jest z tymi wersjami plyt ??? skad mam wiedziec jaka wersja qpilem ? sorry za lama~question (od 3 miechow dopiero mam PC,a od paru dni skladam to co w configu) Problemy dotyczą 8K3A/+ ! Jak rozpoznać dobrą wersję to znajdziesz w tym watku Jeżeli chodzi o te cypelki na slocie to mam takie same , tak bardziej szpiczaste, ale o tym to już pisałem, tylko nikt nie wyjaśnił mi do końca o co biega, poza wyglądem zaczepów slotu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Poczytaj na stronce, ktora zapodalem. Ja tego nie czytalem calego i nie bede sie wypowiadal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Poczytaj na stronce, ktora zapodalem. Ja tego nie czytalem calego i nie bede sie wypowiadal.No tak, tylko że ta stronka to mi się wyświetlić nie chce :? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...