Pgrono Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, Za waszymi radami kupiłem monitor LG W2343T. Wyboru nie żałuję. Jednak mam pewien problem. Mogę ustawić tylko takie rozdzielczości jak na starym monitorze (LG 1718S) tzn. nie mam do wyboru rozdzielczości FullHD (natywnej dla W2343T). Najpierw chciałem wymusić ją poprzez sterownik do karty graficznej, ale dało to tylko taki efekt, iż została dodana do menu. Monitor próbuje się na nią przełączyć, ale tylko przechodzi w tryb oszczędny i zaraz wraca do rozdzielczości 1280 na 1024. Następnie zainstalowałem sterowniki z płyty - efekt taki sam. Monitor jest poprawnie wykrywany przez system Windows XP Prof. Monitor podłączyłem poprzez DVI (stary był na D-Subie). Konfiguracja mojego komputera to: AMD Sempron 2600+ s754; Gigabyte GAK8VT800 Pro; 256 DDR 200MHz; nVidia GF FX5200 (sterowniki: Force Ware 66.93). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Powerstrip próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Na karcie masz D-SUB + DVI? Sprawdz na innym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Tak, na karcie mam złącze DVI i D-Sub. Niestety posiadam tylko jeden kabel DVI (ten dany razem z monitorem). Właśnie znalazłem, że sterowniki do karty graficznej źle widzą monitor (tzn. dobrze odczytują jego nazwę i jak jest podpięty, ale wg nich maksymalna rozdzielczość dla tego monitora to 1280 na 1024). PS. Przegrałem sterowniki i problem z ustawieniem FullHD znikł, jednak wyświetlany obraz jest jakby za duży dla monitora i muszę myszką przesuwać ekran. PS2. I z tym sobie poradziłem zmieniając w opcjach sterownika format sygnału na 1080p HDTV. Dziękuję za pomoc wszystkim. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Pgrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ja miałem dokładnie takie same objawy, problem rozwiązał inny kabel. A to co w sterownikach pisze się zmienia, więc tym sie nie sugeruj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...