Skocz do zawartości
kalin.bossu

Który Zasilacz Wybrać? Ocz Vs. Corsair Vs. Ocz ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:

1. OCZ StealthXStream 500W - 240zł (esc)

specyfikacja: http://www.ocztechnology.com/drivers/500wchart.JPG - 481,5W na 12V, nieźle ;]

2. OCZ ModXStream Pro 500W - 299zł (esc)

specyfikacja: http://www.ocztechnology.com/images/awards...tage_charts.jpg - 432W na 12V

3. Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] - 285zł (esc)

specyfikacja: http://www.corsair.com/products/vx/default.aspx - 396W na 12V

Zasilacz do takiego zestawu:

"AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ - 279

G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK - 230

Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG - 195

Palit Radeon HD4850 Sonic Special Edition 512MB DDR5 /256bit/ DisplayPort HDMI DVI - 539

Samsung SH-S223F SATA (black) - 90

Cooler Master Elite 330 (Black) - 149

Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] - 285

Razem: 1767zł + procek z bachcopmu 600zł = 2367zł" (chodzi o ten x3@x4)

I moje pytanie: czy nie lepiej zamiast tego Corsaira nie lepiej zainwestować w OCZ'a ? A jeśli tak to w którego? Z tego co wiem to model ModXStream Pro jest modularny. Są między nimi jakieś jeszcze ważniejsze różnice? Cisza jest sprawą drugorzędną. Chodzi mi o to żeby kupić zasilacz z jak największym zapasem mocy o ile to możliwe, żeby później przy modernizacji np. grafiki nie było większych problemów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModXStream będzie ok.

Nie kupuj tego selekta.

Tzn ok będzie właściwie każdy, ale który będzie z nich najlepszy? A z ocz'ów nie lepiej ten drugi model? jest tańszy 5 dyszek i ma więcej na 12V.

Odnośnie selekta to masz na myśli procka? Dlaczego lepiej juz nie kupować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modularne okablowanie, będzie cichy.

Ostatnio była niezbyt dobra sztuka, a nawet 2. Problemy z włączeniem kompa. Pisałem z nim i jest ograniczony na jakiekolwiek argumenty, niezbyt grzeczny.

Do tego:

Na karcie gwarancyjnej mam:

Wymagane:

1. Płyta Biostar 790GX 128

2. Firmowe chłodzenie procesora

3. Firmowy zasilacz

Więc niewiem ;/ Moze zwiększyć napięcie na procesorze? To moze pomóc?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, to mamy mały problem ;] Mogę teraz oczywiście kupić tego x3 710 za 470zł (troche kasy zostanie), ale szkoda tych czterech jajek :/ Najtańszy 4-jajowy od amd to x4 810 za 649zł, ale nie wiem czy ejst taki opłacalny...

To może intela coś w stylu p5b premium + e8400? Ten e8400 kosztuje podobnie jak x4 (659zł) Już sam nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne na początku większość będzie uszkodzona - trochę już czasu produkują te Phenomy, więc tych uszkodzonych na pewno mają dość dużo, raczej ich nie wyrzucali... A cena na razie mało zachęcająca, parę tygodni minie, zanim ceny spadną.

Co do tematu - jestem za OCZ ModXStream Pro 500W.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misza2 Napisano Dzisiaj, 21:14

AMD Phenom II X3 710 BOX (2.6GHz, Triple Core, 6MB, 95W, AM3

Płyta główna: ASRock A780GXH/128M, AMD780G, VGA, DualDDR2-1066, SATA2, RAID, GBLAN, ATX AM2+

DDR2 4096MB 1000MHz G.Skill PI (2x2048MB, DualDDR, CL5)

Samsung 500 GB, SATA/300, 16MB, NCQ Spin Point F2 EcoGreen

Samsung SH-S223F, AllWrite, SATA, OEM

GeForce GTX260 Palit 896MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 216SP 55nm Sonic 625/2200

CoolerMaster Elite 330 Black

Zasilacz do obudowy ATX 450W Corsair CMPSU-450VXEU (Fan 120mm)

cena w www.gral.pl : 2348zł

ten pirat 450 wat spokojnie CI wystarczy

Faktycznie całkiem przyzwoity zestaw. Ten gtx strasznie kusi ;] Ale powiedzcie, jak jest z serwisem, gwarancją itp. w gralu? Nie ma dużych narzekań? I ile mogą policzyć za przesyłkę tego wszystkiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdzie, sam mam prawie identyczny zestaw. Co prawda trzeba się trochę namęczyć żeby docisnąć zapinki na koszyczek, ale przynajmniej masz pewność że dobrze przylega do proca ;] Nie zapomnij o paście termoprzewodzącej, polecam Zalmana i AS.

Edytowane przez Callesson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnosc oczywiscie radka troche mniejsza, ale jednak te 200zl to rowniez kasa za pamiec, ktorej jest wiecej niz 512. Pozostaje pytanie w jakich rozdzielczosciach grasz ? Bo jezeli nie sa duze, to moim zdaniem nie warto 200zl za kilka % wiecej, bo pamieci i tak nie wykorzystasz. Ale jezeli masz dobry monit to 896mb jest bdb rozwiazaniem, w ogole nV miala fajny pomysl z tymi pamiatkami moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi