JuzeKPL Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 więc chce przejść na windows 7, i wszystko fajnie gdyby nie to że na 7 po zainstalowaniu sterowników do modemu adsl (speedtouch thomson) i próbie połącznie wyskakuje BSOD, może sie oczywiscie dużo zmienić - ktoś wyda poprawione stery etc ale to tylko gdybanie mam neostrade i potrzebuje routera z wifi, myślałem nad takim rozwiązaniem - Router WiFi ADSL TD-W8910G, ale nie wiem czy bedzie stabilne słyszałem negatywne opinie na temat tego sprzętu jak wy korzystacie z internetu przy win 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ja używam neta poprzez linksysa wag200g tyle, że poprzez sieciówkę. Po wifi ma sis u siebie na lapku na ktorym jest xp ale i na win7 zapewne też byłoby dobrze. Od siebie mogę polecić ten sprzęt. Udana konstrukcja. Mam go już prawie rok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuzeKPL Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 no właśnie między xp a 7 jest bardzo duzą róznica, gdyby nie ona nie miałbym problemu z połączeniem sie do internetu na nowszym systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosd Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 zamuwilem tego jak dojdzie to moge napisac czy wszystko ok jak by ktos byl zainteresowany kupnem http://www.allegro.pl/item645885892_linksy...rada_netia.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Wcześniej działałem na Viście i również problemów nie było a biorąc pod uwagę, że Win7 to powiedzmy przemodelowana vista(na pierwszy rzut oka) to nie martwiłbym sie o problemy z wifi. Ogólnie to właśnie bardziej bym polecał Vistę albo Win7 do neta poprzez router dlatego, że karta sieciowa automatycznie sie instaluje i odrazu wszystko wykrywa wlacznie z routerem a w xp musiałem trochę szperac zeby wszystko bylo cacy. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuzeKPL Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mario 86 w pełni się z tobą zgadzam, ale jakbys mi mógł polecic konkretny wg ciebie niezsawodny router bo tak jak powiedziałem z tym tplinkiem były opininie 10/10 a teraz nagle same negatywy ze zwiesza sie i wogóle, może wadliwa seria..... zamuwilem tego jak dojdzie to moge napisac czy wszystko ok jak by ktos byl zainteresowany kupnem http://www.allegro.pl/item645885892_linksy...rada_netia.html byłbym wdzięczny jkabyś mi napisał relacje, możliwe że też zamówie tylko że jeszcze modem adsl potrzebuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosd Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 byłbym wdzięczny jkabyś mi napisał relacje, możliwe że też zamówie tylko że jeszcze modem adsl potrzebuje..jak kupisz ten router to nie bedziesz musial kupowac osobnego modemu bo ten router ma wbudowany modem adsl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 No dokładnie tak jak pisze bsod. Ten model też może być ciekawy co zamówiłeś. Ja natomiast swojego kupiłem przed "kryzysem" to kosztował 145 a obecnie http://allegro.pl/item647859708_linksys_ja..._kaspersky.html Tak jak pisałem od prawie roku bez zastrzeżeń, sygnał wifi spoko przebija sie przez piętro bez problemów(sis ma pokój na dole). Dla mnie rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja mam tego TP-LINK W8910G. Naprawdę gorąco poleca, posiada QoS i inne opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 W cenie tego Tplinka to może być niezła alternatywa dla mojego Linksysa ;). Sąsiadka kiedyś mnie męczyła, żebym jej taki właśnie sprzęcik znalazł. Napisz coś o wifi jak możesz oskar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuzeKPL Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) no tak jak powiedziałem ten tp link miał same oceny 10/10 tylko widocznie wyszła jakas wadliwa seria gdyż posypały sie osattnio same negaty, a już miałem go zamówionego. Oskar powiedz mi kiedy kupowałes tego tplinka?? mario rozumiem ze ten linksys śmiga na win 7? Edytowane 4 Czerwca 2009 przez JuzeKPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosd Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) mozesz brac tego linksa co ja kupilem mimo ze starszy to firma duzo lepsza wlasnie odebralem podlaczylem i dziala znakomicie na sevenie duzo lepiej od modemu st330 goraco polecam LINKSYS WGA54GS Edytowane 4 Czerwca 2009 przez bosd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 mario rozumiem ze ten linksys śmiga na win 7? No aktualnie jadę na win7 więc na bank działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...