Adikss Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 znalazłem ciekawą aukcję q9550 cena zachęcająca aukcja na 799 a kup teraz 929 "http://allegro.pl/item650939593_intel_core2_quad_q9550_2_83_12m_1333_oem.html" trochę jakoś się obawiam tych 14 dni gwarancji rozruchowej, użytkownik też nie dodaje dowodu zakupu. Co o tym myślicie?? dodam że mieszkam niedaleko tego człowieka więc mógłbym to sobie osobiście odebrać. Warto czy lepiej się nie pakować w takie coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 znalazłem ciekawą aukcję q9550 cena zachęcająca aukcja na 799 a kup teraz 929 "http://allegro.pl/item650939593_intel_core2_quad_q9550_2_83_12m_1333_oem.html" trochę jakoś się obawiam tych 14 dni gwarancji rozruchowej, użytkownik też nie dodaje dowodu zakupu. Co o tym myślicie?? dodam że mieszkam niedaleko tego człowieka więc mógłbym to sobie osobiście odebrać. Warto czy lepiej się nie pakować w takie coś?? To zależy, sam na allegro wystawiłem Q6600 i też nie daję gwarancji - bo wiem że jest w 100% sprawny, a jak ktoś coś spie.. zepsuje to dlaczego mam mu coś gwarantować? Sam ostatnio kupiłem używanego Q9550, bez gwarancji i śmiga na 3.6Ghz :) Też kupowałem od gościa który mieszka w pobliżu. Jeśli opis aukcji ciebie nie przekonuje to daj sobie spokój, jeśli kontrahent jest jakiś niechętny do podawania szczegółów daj sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) to może zadam pytanie inaczej jeszcze, czy procesor może się zepsuć po prostu z powodu normalnego użytkowania? nie wliczając przegrzania i OC bo cena jest atrakcyjna zawsze coś można potem dołożyć więcej do kompa Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 TAK - jak każde urządzenie stworzone przez człowieka procesor może się zepsuć. Może być burza, przepięcie w sieci - może popalić podzespoły. Może mieć wadę ukrytą która wyjdzie np po 2 latach, może ulec degradacji.... Ale procesory bardzo rzadko się psują, i trzeba mieć naprawdę niefart by się to przytrafiło. Ja za swój 2 miesiące temu dałem 900zł a był to BOX E0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Przez połtora roku pracy na serwisie trafiły mi się cztery popsute procesory, wszystkie pochodziły od AMD. Ale cos ostatnio koledzy wspominali, że nie mogli odpalić dwóch E8400 które nigdy nie były używane .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Kto nie ryzykuje ten nie ma nic heh ;D Allegro kusi cenami ale ogólnie procesory z reguły sie nie psują a jeśli już to głównie z wyniku przesadzenia vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...