Skocz do zawartości
Adikss

Procek Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem ciekawą aukcję q9550 cena zachęcająca aukcja na 799 a kup teraz 929

"http://allegro.pl/item650939593_intel_core2_quad_q9550_2_83_12m_1333_oem.html"

trochę jakoś się obawiam tych 14 dni gwarancji rozruchowej, użytkownik też nie dodaje dowodu zakupu.

Co o tym myślicie?? dodam że mieszkam niedaleko tego człowieka więc mógłbym to sobie osobiście odebrać.

Warto czy lepiej się nie pakować w takie coś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem ciekawą aukcję q9550 cena zachęcająca aukcja na 799 a kup teraz 929

"http://allegro.pl/item650939593_intel_core2_quad_q9550_2_83_12m_1333_oem.html"

trochę jakoś się obawiam tych 14 dni gwarancji rozruchowej, użytkownik też nie dodaje dowodu zakupu.

Co o tym myślicie?? dodam że mieszkam niedaleko tego człowieka więc mógłbym to sobie osobiście odebrać.

Warto czy lepiej się nie pakować w takie coś??

To zależy, sam na allegro wystawiłem Q6600 i też nie daję gwarancji - bo wiem że jest w 100% sprawny, a jak ktoś coś spie.. zepsuje to dlaczego mam mu coś gwarantować? Sam ostatnio kupiłem używanego Q9550, bez gwarancji i śmiga na 3.6Ghz :) Też kupowałem od gościa który mieszka w pobliżu. Jeśli opis aukcji ciebie nie przekonuje to daj sobie spokój, jeśli kontrahent jest jakiś niechętny do podawania szczegółów daj sobie spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może zadam pytanie inaczej jeszcze, czy procesor może się zepsuć po prostu z powodu normalnego użytkowania? nie wliczając przegrzania i OC

bo cena jest atrakcyjna zawsze coś można potem dołożyć więcej do kompa

Edytowane przez Adikss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK - jak każde urządzenie stworzone przez człowieka procesor może się zepsuć. Może być burza, przepięcie w sieci - może popalić podzespoły. Może mieć wadę ukrytą która wyjdzie np po 2 latach, może ulec degradacji....

Ale

procesory bardzo rzadko się psują, i trzeba mieć naprawdę niefart by się to przytrafiło.

Ja za swój 2 miesiące temu dałem 900zł a był to BOX E0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez połtora roku pracy na serwisie trafiły mi się cztery popsute procesory, wszystkie pochodziły od AMD. Ale cos ostatnio koledzy wspominali, że nie mogli odpalić dwóch E8400 które nigdy nie były używane ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi