Skocz do zawartości
master123

Zwiekszenie Wydajności Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!! Mam karte graficzną ati radeon hd 3600 1024 mb ddr2. Chciałbym zwiekszyc jej wydajność i popdowiedzcie mi jak to mozna zrobic ? Chodzi mi np o podkręcenie mojego radka riva tuner ale nie wiem za bardzo o ile moge go podkrecic zeby uzyskac jak najwiekszą wydajność i nie spalic karty przez przypadek . Jesli ktos ma pomysły jak to zrobic prosze o odp. Z góry wielki dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przekręcić względem osi ox o jakieś 2,5 obrotu. Powinno to dać jakieś +5 do mocy, +3 do jakości obrazu, +7 do efektów specjalnych, niestety trzeba liczyć się też z tym, że da -7 do czytania forum, oraz -2 do prawidłowego nazywania tematów.

http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Ati-Radeon-...html&st=360

http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Radeon-Hd-3...tml&hl=3600

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ta karte kupiłem rok temu więc wtedy ona była ok no i teraz tez nie jest zła bo wszystkie gry mi chodzą jak dotąd . Żałuje troche ze nie kupiłem ddr3 jakies no ale mam jaką mam i chce je troche polepszyc na ile to sie da zeby gry płynniej chodziły na wysokich detalach i z antyalasingiem na full

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka, będe matką polką i powiem prosto: zapomnij o wysokich detalach i aa w nowych grach na tej karcie i zbieraj kasę na coś przynajmniej dostatecznego. nawet gf8600 za 150pln zje tego radka na śniadanie.

Radka podkręć rdzeń o 50mhz i sprawdź w jakiejś wymagającej grze jak działa. jak coś będzie źle to obniż o 10mhz i sprawdź. Jak good good, to podwyższ o 10mhz i sprawdzaj aż znajdziesz granice gdzie będziesz miał zwiechy. Z ramem to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi