Skocz do zawartości
robson666

Co Wymienić Bezzwłocznie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć co muszę bezzwłocznie wymienić żeby poprawić wydajność mojego komputera, co jest przyczyną tego że pomimo zakupu Athlona X2 5200/2.7GhZ nie zauwazylem wielkiego wydajności. Poprzednio miałem Athlona 64 3200.

Moj sprzet:

Płyta głowna: ECS NFORCE6M-A

Pamiec: 2 GB Dual A-Data DDR2 800MhZ

Procesor: Athlon X2 5200+

Karta grafiki: Palit GeForce 7300GT Sonic 256MB GDDR3

zasilacz: Procomp Lampard 400W (wiem, wiem... ta marka ;] )

Mimo tak drastycznego przeskoku w procesorze wydajnosc w grach jest niewiele wieksza, Gothic III na srednich detalach, PES 2009 na najwyzszych zwieszaja sie mi. Ogolnie przyrost FPSow niewielki w grach po tej zmianie. Czemu, co zmienic?

dysponuje funduszami do max. 180 zl obecnie. wiec jedna rzecz chyba mozna wymienic na lepsza. Kiepski zasilacz nie ma wplywu na wydajnosc?

Edytowane przez robson666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień tą kartę na coś pokroju 9600gso bo to może być przyczyną niewielu fps. Sam miałem to wiem tyle ze ver 128 mb i rewelacji w sumie nie było. W jakich rozdzialkach grasz ? Wypadałoby jeszcze proca pokręcić tak do 3,1 to coś z tego będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz nie ma wpływu na wydajność - za to ma wpływ na stabilność. Zasilacz powinien być tak dobrany, aby gwarantował stabilne i wystarczające napięcia, a nawet dawał pewien zapas na szczytowe zużycia....

Jesli głównie grasz to zdecydowanie przeznacz środki na nową kartę graficzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zamawiam fortrona 350. a moze jakas pare dych tansza karta od 9600GSO? tak za 150-180zł, moze byc allegro.

W okolicach 150zł chodzą 8600GT. 32sp

Za 189zł znalazłem też coś takiego: 8600GTS 32sp

Za 225 znalazłem coś takiego: 9600GT 64sp

za 230 znalazłem coś takiego 9600GSO 96sp

Najlepiej 9600GSO

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, tak zrobie. ale nurtuje mnie jedno, moze ktos mi wyjasni. ten zasilacz - modecom logic 500w. to nie jest seria feel, sa wiec one dobre? jak na 500W za ta cene? porzadny zasilacz czy jakies wyrazne minusy? osobiscie wiem ze mi taki niepotrzebny ale tak pytam. http://www.allegro.pl/item652301484_promo_...sklep_wawa.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi