Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio moja wieża Thomsona wyzionęła ducha, a dokładniej to jej wzmacniacz bo głośniki co jakiś czas przestają działać, za kilka sekund znowu działają i tak w kółko(8 lat już miała). Na razie wspomniane głośniki podłączyłem sobie do Unitry PW-7010 :D i szczerze mówiąc to żałuje, że wcześniej tego nie zrobiłem bo słuchanie muzyki stało się naprawdę przyjemniejsze. Ten wzmacniacz gra dużo lepiej od mojej wieży, szczególnie jeśli chodzi o niskie tony. Tamta wieża prawie w ogóle nie miała basów, a w Unitrze dźwięk jest taki soczysty, od serca. Ale mniejsza z tym. Chcę sobie sprawić kolumny i mam na ten cel przeznaczone 1200zł. Wzmacniacz już zakupiłem (Harman Kardon PM655). Źródłem dźwięku będzie komputer. Muzyka jakiej słucham to ostatnio trance, słucham też dużo starszego rocka, takie zespoły jak Iron Maiden, Metallica, Pink Floyd, Guns N' Roses, czasem też polski hip-hop zdarza się zapuścić. Zależy na co aktualnie mam ochotę. Kolumny podłogowe raczej odpadają bo mój pokój ma 15m, w grę wchodzą chyba tylko kolumny podstawkowe. Pierwsze na myśl przyszły mi JBL ES-30. Udałem się na forum o audio (pewnie się domyślacie o jakie mi chodzi), żeby trochę o nich poczytać. Zrobili mi tam istne pranie mózgu, ludziom z tamtego forum to chyba ciężko byłoby dogodzić. Dlatego zwracam się tutaj o pomoc do normalnych ludzi. Co sądzicie o tych jbl'ach, warto je kupić? Może akurat ktoś je posiada i mógłby co nieco o nich opowiedzieć? A może w tej cenie lepiej kupić jakieś inne kolumny, co proponujecie? Jestem otwarty na propozycje.

Edytowane przez ReaspowN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maybe To? :P aukcja by Heathen z naszego forum. Pogadaj z nim ;) Wiem że jakoś taniej je ma bo tak to są droższe zdaje się a kolumny są bardzo dobre.

p.s aa tylko to są aktywne a ty masz już wzmaka :oops:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrobię na pewno, ale najpierw chciałbym się dowiedzieć na co warto zwrócić uwagę jak już wejdę do sklepu.

jakbym mial 1200zl to wlasnie je bym kupil: http://sklep.fusic.pl/p,pl,198,monitor+aud...pl++gratis.html 1290zl -140zl rabatu.

Zapowiadają się zacnie, no i fajnie, że bass-reflex jest z przodu. Na pewno będę chciał ich posłuchać w sklepie.

Pod uwagę jak na razie biorę jeszcze Dali Concept 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi