Skocz do zawartości
zaodrze244

Super Cichy Zasilacz Do Zestawu Htpc

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuję SUPER cichy zasilacz atx 300W

do zestawu:

e5200 (chłodzony boxem ale od e4300) narazie starcza czekam na scythe big shurikane

gigabyte

500gb dysk samsunga (1 tależowiec)

napęd dvd

gainward 9500gt (fanless)

obudowa taka

teraz mam topowera 526p6 niby super cichy ale... ma być super cicho a nie tylko cicho :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kolego kup dobry zasilacz pod względem prądowym i jakościowym - nie zważając na głośność. Ważne tylko aby chłodzenie miał wentylem 12 lub 14cm

Później zrób fanswapa na jakiś dobry wentylator typu Zephyr lub Noctua itp i podepnij go pod kontroler obrotów. Następnie ręcznie dobierz obroty "na wyczucie" tak, aby była cisza, ale i żeby zasiłka nie przegrzewała się. Moim zdaniem w ten sposób najlepiej zaspokoisz swoje wymagania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kolego kup dobry zasilacz pod względem prądowym i jakościowym - nie zważając na głośność. Ważne tylko aby chłodzenie miał wentylem 12 lub 14cm

Później zrób fanswapa na jakiś dobry wentylator typu Zephyr lub Noctua itp i podepnij go pod kontroler obrotów. Następnie ręcznie dobierz obroty "na wyczucie" tak, aby była cisza, ale i żeby zasiłka nie przegrzewała się. Moim zdaniem w ten sposób najlepiej zaspokoisz swoje wymagania.

masz po części rację, ale ja chce kupić gotowy produkt który sam o siebie będzie dbał i żebym w upalną noc nie musiał się martwić że się sprzęt usmaży.... ale dzięki za radę

BeQuiet StraightPower jest zarąbiście cichy - więc może tańszą wersję, PurePower?

hmm chyba na łożysku ślizgowym be quiet Pure Power 300W powinien być cichszy niż be quiet! Straight Power E6-350W na kulkowym :?:

zresztą w chwili obecnej mam bequieta takiego jak w podpisie i jak na swoją moc chyba jest cichy, piszę chyba dlatego że nie mam porównania, nikt z moich znajomych nie ma zasilacza o takiej mocy żeby mógł porównać :P

nasuneło mi się kolejne pytanie czy w takiej budzie jaką mam zasilacz z wentylatorem 120 sobie poradzi :?:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi