Skocz do zawartości
barbik11

Problem Z Grami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sprzet: Intel Core 2 Duo 2.6 GHz, 3GB RAM i GeForce 9600GT 512 MB RAM i niewiem dlaczego polowa moich gier sie tnie, choc robilem Formata 2 razy, mam najnowsze stery, czyscilem CCleanami itp. itd.

Czesc osob mowi ze to przez moj zasilacz a mam taki: FEEL III 500W lecz na starym zasilaczu 4life 400W gralem spokojnie w wiedzmina przez 4 miesiace a pozniej zaczelo sie to. Zmienilem Karte graficzna z zasilaczem na FEEL III i nadal to samo.

Edytowane przez barbik11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim monitorze i z jakimi detalami grasz ?, sprawdź temperatuty płyty główniej i grafiki pod obciążeniem, a poza tym Feel to zapalnik z opóźnionym zapłonem. Zobacz czy w tle nie działa jakiś program, który obciąża procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Sprawdź temperatury podzespołów - np. speed fan lub rivatuner

- Przeprowadź testy stabilności procesora - np Orthosem lub SuperPI

- Sprawdź pamięć - np goldmem lub memtest

- Zweryfikuj poprawność działania dysku - np narzędziami producenta

- Spróbuj innego systemu i/lub innych sterowników

- Sprawdź wpisy w dzienniku zdarzeń

- Zaktualizuj BIOS płyty głównej - raczej nie pomoże ale kto wie

Gry to wymagające oprogramowanie i jeśli coś szwankuje one pierwsze to pokazują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feel III to już nie takie gó**o jak starsze modele, ale daleko mu do bardziej markowych pozycji - zmienił bym go przy pierwszej okazji. Na zasilaczu nie warto oszczedzac i każdy to powinien wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi