Hawk Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Co myślicie na ten temat :?: Podobno dają dość dobre efekty :?: Iczy procek nie dostaje w dupe :twisted: podczas włączonego takiego softu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Dają góra 2 - 3 stopnie. Wiec pomyśl czy jest sens to instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 u mnie nie widzę żadnej różnicy, oprócz tego że jak mam włączonego waterfalla(taki programik) office mi się wywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 U mnie na cpucool jedzie 8 stopni mniej, ale wedlug mnie taki programiki sa dobre np wtedy kiedy chcesz zapuscic kompa na noc zeby cos zassac z internetu, zmniejszyc obroty wentyla zeby pospac mozna bylo :) . Jak uzywasz takiego softu i potrzebna ci jest moc np odpalasz gre to program automatycznie da full power wiec roznice bedziesz mial tylko wtedy gry proc jest malo obciazony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 nie wiem czy wiecie.... ale w win xp softcooler jest wbudowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Owszem dzialaja ale moga czasem pojawiac sie zwisy, pozatym dzialaja tylko wtedy gdy jest male obciazenie. Jesli uzywasz UD/SETI itp to nie ma sensu. Ale osobiscie uwazam ze lepiej wlaczyc HLT programem WPCREDIT. U mnie temperature zbija o ponad 10C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 U mnie wcpreditem zbilem maksymalnie o 12 stopni ale normalnie okolo 10 :) raczej taka jak napisal Xon tylko w trybie idle cos daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 U mnie vcool daje 10 stopni. jak dla mnie dobra sprawa jak chcesz sobie posurfowac w inecie, albo posluchac mp3. bo przy graniu to nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ja np. widziałem różnicę przy moim starym Celku 466@566. Temp spadał do 29 st.! Bez programiku było 42 st. Więc wspaniale. Niestety, teraz na Tulipanku 1,0@1,5 nawet 2 st. nie przekracza, a zwis jest zbyt częsty, by można było coś porobić. Więc zrezygnowałem z tych Rainów, Waterfalli i innych softcoolerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ja np. widziałem różnicę przy moim starym Celku 466@566. Temp spadał do 29 st.! Bez programiku było 42 st. Więc wspaniale. Niestety, teraz na Tulipanku 1,0@1,5 nawet 2 st. nie przekracza, a zwis jest zbyt częsty, by można było coś porobić. Więc zrezygnowałem z tych Rainów, Waterfalli i innych softcoolerów. do tulipanka nie ma sensu bo i tak procek nie "obsluguje" intrukcji HLT... dziwne posuniecie Intela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 to jakich przewaznie uzywacie softcoolerow?? ktory wedlug Was jest najlepszy?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 to jakich przewaznie uzywacie softcoolerow?? ktory wedlug Was jest najlepszy?? :)Ja wlasnie odkrylem jak na KT333 osluzyc HALT za pomoca WPCREDIT i WPCRSET :D (troszke trzeba bylo pokombinowac ale sie udalo - ciut inaczej niz na KT266x) i teraz uzywam wlasnie tego... Nie zabiera ramu, nie smieci w tray'u i jest ogolnie jest cool 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Rain albo Waterfall. Jednego i drugiego używałem, no i są spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Gordon_23 wlasnie zainteresowalem sie o ile inaczej niz na kt266 tam sie modyfikowalo rejestry 92 i 95 a na kt333 ktore ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 mozna prosic o jakies linki :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ciekawa rzecz, w tych Rainach i Waterfallach (correga Tabs... z sila wodospadu?) nie ma nowszych procesorow niz PII i K6-2... albo ja nie moge znalezc nowszych wersji! Czy sa takie co obsluguja PIII i wyzej, ze juz o Thunderbirdach nie wspomne? Dzieki za ew. linki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Gordon_23 wlasnie zainteresowalem sie o ile inaczej niz na kt266 tam sie modyfikowalo rejestry 92 i 95 a na kt333 ktore ?:) Na kt266a tylko rejestr 95 a na kt333 92 i 95. Cala reszte pewnie znasz skoro poruszasz temat tylko pamietaj o uzyciu WPCRSET :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 mam oba programiki, jak się to edytuje, znajduje offset 92 i 95, robię edit i co mam edytawać i co wpisać, czy jest potrzebne załadowanie wtyczki obsługującej chipset z pliku *.pcr ??? proszę odpowiedzcie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Odpalasz WPCREDIT i otiwerasz plik 1106B099.pcr (Open PCR) szukasz teraz opcji HALT (rejestry masz podane wyzej dla 266a i 333) dajesz edit, wybierasz pierwszy bit (drugi od prawej) pojawi sie zolta gwiazdka przy opisie HALT Command Detect, odpalasz program ktory pokazuje temperature (wylacz UD i Seti tzn tak zeby procek nie byl obciazony za bardzo) wpisujesz w miesce 0 jedynke i dajesz set a potem yes i patrzysz na temperature powinna spadac po gdzies 10 sekundach, jesli zawisnie komp tzn ze cos nie tak zrobiles ;) potem juz musisz tylko zainstalowac WPCRSET i dodac HALT do programu zeby ustawialo to sie przy starcie kompa opis wpcrset tutaj : http://www.pcworld.pl/artykuly/19906_3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Odpalasz WPCREDIT i otiwerasz plik 1106B099.pcr (Open PCR) szukasz teraz opcji HALT (rejestry masz podane wyzej dla 266a i 333) dajesz edit, wybierasz pierwszy bit (drugi od prawej) pojawi sie zolta gwiazdka przy opisie HALT Command Detect, odpalasz program ktory pokazuje temperature (wylacz UD i Seti tzn tak zeby procek nie byl obciazony za bardzo) wpisujesz w miesce 0 jedynke i dajesz set a potem yes i patrzysz na temperature powinna spadac po gdzies 10 sekundach, jesli zawisnie komp tzn ze cos nie tak zrobiles ;) potem juz musisz tylko zainstalowac WPCRSET i dodac HALT do programu zeby ustawialo to sie przy starcie kompa opis wpcrset tutaj :http://www.pcworld.pl/artykuly/19906_3.htmlU mnie na KT333 trzeba bylo zrobic tak jak wyzej + jeszcze w rejestrze 92 musialem zmienic 7 bit na 1 (Disc when STPGNT# Detect). I teraz dziala extra 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Xon, Gordon wieeeeeeeeelkie dzięki jesteście dla mnie wielcy!!!, u mnie wystarczyła zmodyfikować offset 95 i dziala !!!! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Xon, Gordon wieeeeeeeeelkie dzięki jesteście dla mnie wielcy!!!, u mnie wystarczyła zmodyfikować offset 95 i dziala !!!! :D :DNull problemo :D I napewno lepsze to niz jakis smiec w tray'u 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 u mnie wystarczyła zmodyfikować offset 95 i dziala !!!!Null problemo :D I napewno lepsze to niz jakis smiec w tray'u 8) Oczywiscie :) i chyba nigdy nie robi konflikow z czyms w przypadku softu jednak sie zdarza. Czy ktos mial problemy z czyms po modyfikacji WPCREDIT'em ? Chodzi tylko o ustawienie HALT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...