Makchiavelli Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam Wrzucam screena ponizej Wszystko bylo ok, wlaczylem jednak Call of Duty. Wyskoczylo mi z GG informacja ze kolega dostepny i automatycznie obraz w call of duty sciemnial troche, wszedlem wiec w ustawienia jasnosci i wystarczylo kliknac nawet nie przesowac suwaka - nic nie bylo przestawione a obraz sciemnial. I gram dalej. W koncu skonczylem wychodze do pulpitu a tam tak jasno ze ledwo idzie cos zobaczyc ... Zaczalem sie wiec bawic ustawieniami monitora ale lipa ... czy jasnosc, kontrast czy gamma nic, obraz sie zmienial ale nie byl taki jak powinien ... to wyglada jakby jakis reflektor z gory swiecil na pulpit ... Co sie moglo stac? Monitor LG Flatron w1952TQ http://img413.imageshack.us/img413/2963/pcformat.jpg Dalem nawet ustawienia fabryczne ale nic ... Jak wlaczylem znowu gre, to obraz jest ok, taki jak powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Że tak powiem, u mnie screen wygląda OK. Wyłącz dynamiczny kontrast, może to on coś kopci. Edytowane 4 Czerwca 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 http://img35.imageshack.us/img35/4364/dscf0565.jpg http://img35.imageshack.us/img35/4207/dscf0568o.jpg http://img35.imageshack.us/img35/2742/dscf0567g.jpg Zdjecia robione aparatem, mam nadzieje ze cos pokazuja problem, ja nie wiem jak wyszly. tak wali po oczach ze sie patrzec nie da. Zaznaczam, ze nie uzywalem lampy przy aparacie jak je robilem, po prostu monitor wyglada tak jakby jakas lampa w niego swiecila. Jak wlaczam inne gry Call of Duty czy Colin mc, a nawet film w allplayerze i dam FullScreen wsio jest ok, da sie patrzec ... inaczej nic ...ekran prawie bialy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Sprawdź w biosie np. Będziesz wiadział czy to jakieś ustawienia sterownika czy wina monitora. Słyszałem o sytuacji gdzy zablokował się (zaciął) przycisk na monitorze z kontrastu/jasnośći? nie pamiętem dokładnie. Popatrz na przyciski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 A może masz w sterownikach jasność mocno podciągniętą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Ale co w Biosie sprawdzic? Komp sie wlacza normalnie, wszystko jest ladnie, dopiero jak sie pokaze niebieskie tlo windows i pisze ZAPRSZAMY to jarzy po oczach, potem jak np. przegladam strony, czy wlacze pasjansa, ale jak np. wlacz gre czy dam na caly ekran All Player to wszystko jest ok ... nie wiem co jest :blink: yyy nie wiem czy uwierzycie ale pogralem 20 min w call of duty i monitor -pulpit wsio wrocily do nomry :/ co jest? Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Makchiavelli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 PPM na pulpicie-> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Zarządzanie kolorami i usuń profile jeżeli istnieją. Sposób drugi dla kart Nvidia: PPM na pulpicie i Nvidia Panel-> Prawy górny róg okna i klikasz przywróć domyślne. Powinno pomóc. Anyway spróbuj docisnąć kabel między kartą a monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tak jak mowie, wszystko wrocilo do normy ... mam nadzieje, ze na stale, ale Call of Duty juz nie wlacze, zeby sie znowu nie przestawilo. Dziekuje za szybkie odpisanie mi i chec pomocy. Sprawdzalem te profile, nie mam rzadnego. Mam Panel Kontrolny ale ATI - Catalist Control Center Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...