Skocz do zawartości
przemn2

Jaka Karta Pci Zamiast

Rekomendowane odpowiedzi

Burza zabiła mi ralinka.Mam antenę kierunkową,5 metrów kabla H-155 wtyczka rpsma.

Mieszkam w takim miejscu gdzie to nadajnika mam 500m ale brak z nim widoczności.

Co więcej po drodze są drzewa domy itp.

Potrzebuję mocna kartę na PCI.Ralink o dziwo tak sobie dawał radę,że grałem w gry online z pingiem od 30 w górę.Połączenie bardzo dobre i stabilne.

Mam tymczasowo Asmaxa 411g ale na nim mam słabszy zasięg.

Myślę nad powrotem do Ralinka kanciaka ale może jest coś lepszego mocniejszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojecie "mocniejsza" to jest pojecie wzgledne odnoszące sie do mocy nadajnika a nie czułosci odbiornika która własnie ralink "kancik" ma jeden z lepszych odbiorników ( -92dB at 1mbps )

Mozesz jesli cos brac 2460 młodszego brata... tez 100mW czyli 20dB...mocy nadajnika..

Pamietaj im masz wyzsza predkosc transmisji tym bardziej spada czułosc odbiornika. Wiec próbuj przełaczyc ( wymuś ) tego Asmaxa w tryb pracy B i zobacz czy nie poprawi sie stosune S/N ( sygnał/Szum )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zdecyduję się na sprawdzonego kanciaka za jedyne 17pln.

Asmax jest trochę nie stabilny w godzinach powiedzmy większego natężenia różnych zakłuceń ti od przedpołudnia do wieczora.Radził sobie lepiej Ralink jednak.

Asmax jest dobry na noc :lol2:

Nie będę ryzykował zmiany karty.Kanciak stary ale jary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi