natskk Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Sprawa ma się tak - wkładam płytkę DVD+R DL 8,5GB do nagrywarki. Są na niej nagrane dane. No i w "Moim Komputerze", po włożeniu tegoż dysku nazwa zmienia się z "Stacja dysków DVD-RAM" na "Stacja dysków CD". W dodatku dysk ten - mimo że jest obładowany danymi - system rozpoznaje jako czysty dysk - wolne miejsce: 0 bajtów, zajęte miejsce: 0 bajtów. Nagrywarka to LG GH22NS40. I jeszcze jedno - niektóre płyty działają, a niektóre nie (do tej pory trafiłem na 1 działającą i 3 nie banglające[w tym jedna zwykła dvd, reszta dl]). Cóż mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 złomować nagrywarkę......wczoraj zdechł mi liteon - ot nagle - wypalił jakieś 10 szuk dvd ze dwie cd i 5 sztuk DL - i czuje że DL go zajechały bo od tamtej pory zczytał tylko jedna audio i nic więcej nie robił..... jak nie masz gwarancji to możesz rozkręcić i przeczyścić soczewkę...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natskk Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 hohoho, sprawdziłem jeszcze na innej nagrywarce, też lg, i rownież nie zadziałało :P LG to jednak śmieciowa firma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 niekoniecznie - jak na innej nie zadzialalo to pewnie marnie wypalilo plyty - czyli zrewiduj wszystkie ostatnio wypalane zebys sie nie wkur...ł że tyle płyt i danych poszło na marne...... niestety to obecnie bardzo poważny problem - ja archiwizuje na dwóch twardych dyskach - jeden w kompie drugi głeboko w szafie bo wychodzi znacznie taniej a i podejrzewam ze trwalosc tez wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...