Skocz do zawartości
majore

rozebranie LG F900B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zmienić diodę w monitorze LG F900B i nie moge zdjąć tylnej części obudowy. Odkręciłem 2 śrubki na dole, po lewej i prawej stronie. Więcej śrubek nie widać, szukałem nawet pod nalejką :) . Problemem są prawdopodobnie zatrzaski na górze i po bokach. Nie wiem jak je sforsować. Na początku próbowałem delikatnie wciskać jedną z pokryw, potym srubokrętem podważać, tylko pozałamywałem plastik, następnie próbowałem walić, stukać... i nic, jedynie odchyliłem używając dużej siły tylko dolną częśc na ok 1 cm, góra dalej trzyma :evil:

:roll: nie mam pojęcia jak go otworzyć... macie jakieś pomysły :?: :?: :?:

plizzzz ..pomocy

pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ten sam problem ze zdjeciem obudowy. Ja dociskalem gorne zaczepy jednym srubokretem, a drugim odginalem do gory plastik. Zaczep poszedl troche w dol a gorny plastik do gory, i w koncu z trudem jakos zeszlo. Dobra godzine sie z tym bawilem, ale i tak sa lekko widoczne slady od naginania plastiku :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm....

powiedz mi co pod co wchodzi, tzn czy zaczepia sie tylna pod przednią, czy odwrotnie , a może inaczej...

i opisz najlepiej jak te zaczepy wyglądają ??? są tez na bokach czy tylko na górze ???

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczepy sa na gorze i na dole. Z dolnymi to chyba sobie poradziles? Do gory trzeba podwazyc plastik ten od strony kineskopu i jednoczesnie dociskac ten zatrzask. Trzeba to robic z pewna sila ale umiejetnie. Na chama nie rob, bo peknie plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe.... któregoś razu już sie wq i chciałem na siłe, ale i tak nie poszło, szybciej bym sobie paluchy połamał :lol:

na dole??? mówisz o poziomie czy o bokach, bo na dolnej krawędzi są tylko śrubki, nie ma tam zatrzasków ...

czyli siwy plastik(tylni) ma wejśc do środka , tak ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...