majore Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Witam Chcę zmienić diodę w monitorze LG F900B i nie moge zdjąć tylnej części obudowy. Odkręciłem 2 śrubki na dole, po lewej i prawej stronie. Więcej śrubek nie widać, szukałem nawet pod nalejką :) . Problemem są prawdopodobnie zatrzaski na górze i po bokach. Nie wiem jak je sforsować. Na początku próbowałem delikatnie wciskać jedną z pokryw, potym srubokrętem podważać, tylko pozałamywałem plastik, następnie próbowałem walić, stukać... i nic, jedynie odchyliłem używając dużej siły tylko dolną częśc na ok 1 cm, góra dalej trzyma :evil: :roll: nie mam pojęcia jak go otworzyć... macie jakieś pomysły :?: :?: :?: plizzzz ..pomocy pozdrawiam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mialem ten sam problem ze zdjeciem obudowy. Ja dociskalem gorne zaczepy jednym srubokretem, a drugim odginalem do gory plastik. Zaczep poszedl troche w dol a gorny plastik do gory, i w koncu z trudem jakos zeszlo. Dobra godzine sie z tym bawilem, ale i tak sa lekko widoczne slady od naginania plastiku :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majore Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 hmmmm.... powiedz mi co pod co wchodzi, tzn czy zaczepia sie tylna pod przednią, czy odwrotnie , a może inaczej... i opisz najlepiej jak te zaczepy wyglądają ??? są tez na bokach czy tylko na górze ??? pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zaczepy sa na gorze i na dole. Z dolnymi to chyba sobie poradziles? Do gory trzeba podwazyc plastik ten od strony kineskopu i jednoczesnie dociskac ten zatrzask. Trzeba to robic z pewna sila ale umiejetnie. Na chama nie rob, bo peknie plastik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majore Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 hehe.... któregoś razu już sie wq i chciałem na siłe, ale i tak nie poszło, szybciej bym sobie paluchy połamał :lol: na dole??? mówisz o poziomie czy o bokach, bo na dolnej krawędzi są tylko śrubki, nie ma tam zatrzasków ... czyli siwy plastik(tylni) ma wejśc do środka , tak ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Tak ten plastik do srodka Ponizej po bokach sa zatrzaski ale one schodza bez bolu. Musisz sie uporac z tymi gornymi, to reszta zejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...