Kharibi Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam, stoję przed dylematem: modernizować kompa czy nie?:) Mój obecny: E6300 1.86@3.15 Ghz, mobo Asus p5n-e sli, 4 GB ram ddr2 800. I tak sobie myslę czy da się tam jakiegoś Quada Intela ( 45nm, bo Q6600 i Q6700 oficjalnie na tej płycie latają ) na ta płytę wcisnąć czy może przejść na AM3 i kupić Quada PII 955BE ( i go pogonić ), do tego płytę na AM3 i ramy DDR3 czy może zostawić tak jak jest i jeszcze poczekać ( nie wiadomo na co, ale poczekać :P). Komp do zastosowań wszelakich( także oczywiście gry :)). Dodam że we wrześniu zmieniam stan cywilny i później może być ciężko jakiś projekt przeforsować :D Z góry dzięki za radę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jeżeli chcesz zmianę platformy to nie am3 tylko am2, am3 się nie opłaca. 955 tez jest nieopłacalny. Jaka reszta sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kharibi Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Reszty raczej nie będę ruszać. Ata reszta to: Radek 4870, zasilacz Corsair 620, buda chiefteca, 3x HDD i takie tam:). Interesuje mnie jak już to zmiana płyty, procka i pamięci ewentualnie, chociaż najlepiej by było samego procka, ale słyszałem( czytałem ) że płyta niezbyt " ten tegez" z nowymi Quadami. Oczywiście im mniejszy koszt modernizacji tym lepiej :) "955 tez jest nieopłacalny." A jaki procek byś polecał? Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Kharibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Taniej wyjdzie x4 920. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...