gregor666 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Corsair po RAM'kach i zasilatorach bierze się za budy, i to jakie. Wg mnie idealna do WC, może kiedyś zapodam sobie w niej układzik. NEWS PPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ma wszystko co potrzeba, tylko żeby kosztowała trzy stówki mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 SS TJ też jest w podobnej cenie a ma duże wzięcie. Cena niestety na poziomie zasilacza 1000W, moze jak dolar spadnie to będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 swietnie obmyslane wnetrze, ale jednak mam zastrzezenie... jesli ktos kupuje taka bude, to chce zmiescic w niej chlodnice. a jesli kupujesz tak droga bude, to masz pewnie fesera lub TC. no i tu jest problem. pomimo wentyli w topie, nie zmiesci sie na gore. bedzie zawadzac o mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Z tego co ja widzę to TC i F1 wejdzie spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Buda fajna tylko za duże okno ma, nie potrzebnie pokazuje piwnice. No i ta cena oporowa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nie ma co się oszukiwać, cena będzie na poziomie TJ07, ale jeśli miałbym wybierać między TJ07 a Obsidian, to kasa poszła by do kieszeni korsarza ;) Z tego co ja widzę to TC i F1 wejdzie spokojnie. Mogę się pod tym podpisać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) buda niezła. Dobry kierunek. TJ-07 jednak zdecydowanie lepiej tutaj wypada. -zmieścisz 3x120 + 2x120 bez problemu. tutaj może być problem. -możliwosć postawienia chłodnic w pionie(na boku) - lepsza wentylacja. lepsza wydajność chłodzenia. tutaj będziesz dmuchał na chłodnicę ciepłym powietrzem z okolic CPU. -W TJ-07 chłodnica/chłodnice jest na dole więc wentyle u góry chłodzą płytę główną i to co na niej zamontowane. W Tj-07 jest problem z montażem HDD w zatokach 5.25. Trzeba kombinować. W tej obudowie takiego problemu nie ma. Jak tutaj kolega słusznie zauwazył. Okno pokazuje piwniczkę. Po co? przecież tam się chowa cały bałagan :) Jeżeli cena ma być podobna to TJ-07 będzie lepszym wyborem. Takie jest moje zdanie. Edytowane 6 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Myślę, że gdyby wprowadzono możliwość (jak w TJ-07) zamontowania dwóch zasilaczy, to wtedy dałoby się wrzucić dodatkową chłodnicę na dół i tym samym mieć 2x360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Okno w piwnicy może pokazać pompke z fajnym topem, kable i tak wszystkie można wyrzucić za płyte. Drugą chłodnicę można zamontować na podłodze jesli zajdzie konieczność. Co do ceny to nie zapominajmy że niektórzy ekstremalni dokupują do TJ Murdermoda i to dopiero kosztuje dużo. Może kurs dolara jakoś spadnie do starego poziomu to nie będzie tak tragicznie z ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) Dlatego z chęcią kupie TJ 07 jak ktoś by jednak zmieniał na korsarza :P ;) Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 strasznie niestety wąska zwróćcie uwagę gdzie się kończy mobo a zaczynają kieszenie na dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Mobo sięga pierwszego rzędu "dziur" :) Zobacz na filmie moment w 1:28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dimension 24" (H) x 24" (L) x 9" (W) - (609mm X 609mm X 229 mm) Czy ja wiem czy jest wąska, bez przesady w końcu to nie szafa serwerowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 nie przyjrzałem się dokładnie zdjęciom, faktycznie wydaje się ok, miejsca wydaje się być w środku jak w CosmosieS, ciekawa propozycja nie powiem i piwniczka jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 wszystko byloby fajnie, gdybym nie kupil juz wczesniej dobrej budy :D szkoda mi teraz zmieniac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Tylko co z dyskami? Niby jakieś tacki i szufladki, ale czym ma to być chłodzone no i czy eliminuje ewentualne drgania? Niestety, ale z z tego co widzę pole do popisu jest bardzo małe gdyby czasem okazało się, że jednak występują drgania... Co do wyglądu zewnętrznego to buda bardzo ładna nie licząc czterech mankamentów: -biały napis Corsair -za duże okno -obawy co do montażu dysków -brak zaślepek na napędy 5,25( kompletne nieporozumienie) Poza tym to buda świetna no i warto podkreślić, że kupujący wyda pieniądze na obudowę, a nie "sitko" vide różnej maści HAF'y czy niektóre Antec'i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) -brak zaślepek na napędy 5,25( kompletne nieporozumienie) Ja tu widze zaślepki -za duże oknookno jest przemyślane i nie widać zatok jak w innych budach Niby jakieś tacki i szufladki, ale czym ma to być chłodzone no i czy eliminuje ewentualne drgania?Dyski są chłodzone wentylem który ma kanał kierujący strumień powietrza z środka budy -biały napis CorsairA jaki miałby niby być Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 3304336[/snapback] okno jest przemyślane i nie widać zatok jak w innych budach Za nisko schodzi, ale to jest moje zdanie :wink: Dyski są chłodzone wentylem który ma kanał kierujący strumień powietrza z środka budyI to mnie cieszy, ale nadal pozostaje kwestia drgań. A jaki miałby niby byćBardziej mi się podobają srebrne np. lian-li, ale to już kwestia bardzo drobniutkich detali. Cóż po to jest ten temat aby komentować, a w niedalekiej przyszłości pochwalić się nowym "wynalazkiem" korsarza, więc nie widzę sensu się sprzeczać o guściki detali... Zresztą, bardzo powoli się przymierzam do kupna budy stąd tez moja obecność w temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Logo jest biała w Tj też jest białe a kosztuje niemało zaślepka na napędy nie jest dobrym rozwiązaniem jezeli nie można jej dokupić u producenta [niektórzy używają 2 napędów a producenci dawają jedną ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 w którym miejscu zmieszcze u siebie 2x120 bo chciałbym sobie drugą chłodnicę zmontować na grafiki a nie mam gdzie jej włożyć chyba ,że jakoś na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Najlepiej byłoby w piwnicy, chociaż gdyby się nie zmieściła, to koło zatok 5.25" masz sporo miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Najlepiej byłoby w piwnicy, chociaż gdyby się nie zmieściła, to koło zatok 5.25" masz sporo miejsca. w piwnicy mam zasilacz i 120.3 , a w zatokach 5.25 mam dvd i 4hdd (2ssd i 2hdd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Szkoda, że Temjin ma 2x92, a nie 1x120 z tyłu, ponieważ nie zamontujesz chłodnicy za pomocą tego. Możesz zrobić tak, jak gregor666 - rad na bok, przymocowany za pomocą HDD Stabilizer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 w którym miejscu zmieszcze u siebie 2x120 bo chciałbym sobie drugą chłodnicę zmontować na grafiki a nie mam gdzie jej włożyć chyba ,że jakoś na zewnątrz. Coś na wzór MM i na dach dać jakas chłodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a na obrazku widze ze 120.2 jednak sie da zamocowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 To może tak wydzielić temat o drugiej chłodnicy w TJ07 :?: Bo trochę mało ma to wspólnego z Obsidian'em <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 http://www.bit-tech.net/hardware/cases/200...-case-preview/1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 http://www.bit-tech.net/hardware/cases/200...-case-preview/1 Buda piękna pod wc ale po tej recenzji, to porażka dodatkowo cena zabija. Za połowe ceny, to można się zastanawiać na kupnem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 I już jest u nas KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...