Skocz do zawartości
Maniakalny

Moje Bloki Wodne

Rekomendowane odpowiedzi

mibo no mam nadzieję - w sumie dzięki za słowa na plus ;)

Generalnie wyszło tak z tym rozmieszczeniem ponieważ jak widać to nie jest referent to raz a dwa bardzo mi zależało na chłodzeniu mosfetów - wtedy mogę sobie ustawić 800+ na rdzeń dzięki pencil modowi.

Czekam na bloczek z niecierpliwością - dodam że będzie grawer na bloku - na pewno dodam zdjęcia w galerii.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Piękna robota, wytrzymał niecałe dwa tygodnie, aż sobie pękł i zalał mi pół sprzętu, górne PCI, PCI-E, prawie uszkodziło mi X-fi i grafe, a dlaczego ?, na zdjęciach tego nie widać, ale musiałem dać grubsze oringi bo frezy były za głębokie i oringi z fesera nic nie uszczelniały, chociaż maniakalny upierał się, że będą pasować. Wadę w ten sam dzień zgłosiłem, miałem dostać nowy, mija półtora miesiąca i nie chce go zrobić. Nie wiem z jakiego plastiku to jest zrobione, ale nie powinno pęknąć, jakoś TOP na grafie ma jeszcze bliżej gwinty i nic nie pęka. Pewnie zaraz będzie pisał, że to moja wina, tylko jak się wcześniej upewniałem co do szczegółów i wszystko było według niego GIT, a nie składam pierwszego LC więc niewiedze zarzucić mi nie może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak je miałem wkręcić aby uszczelnić te głębokie frezy ????, weź sie opanuj, bo zrobiłeś dziadostwo a nie TOP !, złączki Fesera miały pasować a oszukałeś mnie, musiałem kombinować z uszczelkami, dodatkowo poradziłeś teflon, więc też dałem, wina jest po TWOJE stronie, żałuje tylko tych ponad 100zł :angry:

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.PaVLo. ewidentnię top pękł dlaczego?? Tego nie wiem być może za dużo teflonu i rozepchnęło plexę lub po prostu pękł z innej przyczyny. Co do oringów to frezy są normalne. Mam GTZ i w oryginalnym topie też miałem problem z uszczelnieniem złączek. BP/Feser mają za mały oring wystarczy zamienić ten oryginalny na któryś ze złączek dodawanych do GTZ i wszystko pasuje. Wiem bo sam miałem taki problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi