Arni Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Zasada swiftecha: blok swifa -złączki swifa lub kombinacje ... Za dużo teflonu więc zonk po stronie użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Plexi top + teflon to nie jest zbyt rozsądna opcja.... Lepiej dać grubszy oring albo w ostatecznosci stary dobry silikon. Tu raczje problem wynikł z tego że plexi to bardzo kruchy materiał który nie lubi rozciągania (wkręcanie złaczki + teflon) i niestety ma tendencje do pękania. Mi pękł kiedyś top do f2gpu. Teflon + złaczka + klucz + za dużo siły (bo byl opór) = wielki wyciek i sporo przerywników słowno-muzycznych :] Edytowane 1 Października 2009 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Dokladnie, oringi ze zlaczek od Swiftecha i problem zalatwiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 możesz jeszcze uratować top wkręcając złączkę na klej do gwintów ;) jak Ci zależy ofc. Gorzej będzie wykręcić złączke. Ja również rozerwałem jeden top plexi ale była to moja wina bo skręcałem kluczem i trochę mi ręka poleciała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Sorki .PaVLo. ale raczej Twoja wina, bo to ze maniek napisał że złączki fesera pasuja do GTZ to Cię nie oszukał tylko że nie z seryjnymi oringami fesera taksamo jest z GT. Swoją drogą trochę firmy robiące złączki przegieły z tą długością gwintów ja juz mam cały wlot od topo-rezu xspc w rozetkę bo ten akryl tam mi pęka od ciągłego kombinowania z LC. A maniek zrobił przecież taki top jak orginalny. Edytowane 1 Października 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 A po co w ogóle robić te pogłębienia w customowych topach skoro jedynie sprawiają problemy? I tak nikt nie wkręca w nie króćców które dostał z blokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 .PaVLo. ewidentnię top pękł dlaczego?? Tego nie wiem być może za dużo teflonu i rozepchnęło plexę lub po prostu pękł z innej przyczyny. Co do oringów to frezy są normalne. Mam GTZ i w oryginalnym topie też miałem problem z uszczelnieniem złączek. BP/Feser mają za mały oring wystarczy zamienić ten oryginalny na któryś ze złączek dodawanych do GTZ i wszystko pasuje. Wiem bo sam miałem taki problem.według zaleceń maniakalnego zastosowałem taśmę teflonową, a dokładnie to dwie warstwy, było tego tak mało, że poprzecinał ją gwint, właściwie można to nazwać symbolicznym teflonem, mam nawet fotki tego gdzieś Plexi top + teflon to nie jest zbyt rozsądna opcja.... Lepiej dać grubszy oring albo w ostatecznosci stary dobry silikon. Tu raczje problem wynikł z tego że plexi to bardzo kruchy materiał który nie lubi rozciągania (wkręcanie złaczki + teflon) i niestety ma tendencje do pękania. j/w + oringi z NK10 Dokladnie, oringi ze zlaczek od Swiftecha i problem zalatwiony.zostawałem właśnie takie, z NK10 G1/4" możesz jeszcze uratować top wkręcając złączkę na klej do gwintów ;) jak Ci zależy ofc.raczej nie będe ratował, planuje kupno całkiem nowego bloku Sorki .PaVLo. ale raczej Twoja wina, bo to ze maniek napisał że złączki fesera pasuja do GTZ to Cię nie oszukał tylko że nie z seryjnymi oringami fesera taksamo jest z GT. Swoją drogą trochę firmy robiące złączki przegieły z tą długością gwintów ja juz mam cały wlot od topo-rezu xspc w rozetkę bo ten akryl tam mi pęka od ciągłego kombinowania z LC. A maniek zrobił przecież taki top jak orginalny.Nic o niepasujących oringach nie wspominał, sam o nie pytałem i miało być w porządku, poza tym top jest nieco inny niż oryginał, u mnie piny w bloku na rogach blokowały montaż topu. Ja widze tu tylko jedno wyjście, maniakalny wyśle mi nowy TOP (może być w metalu) i wywiąże się z obietnicy uznania reklamacji. To nie miały być ostatnie zakupy, oglądając jego "produkty" planowałem zakup jeszcze kilku rzeczy, ale w tej sytuacji cóż ... sami oceńcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 a jak je miałem wkręcić aby uszczelnić te głębokie frezy ????, weź sie opanuj, bo zrobiłeś dziadostwo a nie TOP !, złączki Fesera miały pasować a oszukałeś mnie, musiałem kombinować z uszczelkami, dodatkowo poradziłeś teflon, więc też dałem, wina jest po TWOJE stronie, żałuje tylko tych ponad 100zł :angry: Spokojniej proszę.... według zaleceń maniakalnego zastosowałem taśmę teflonową, a dokładnie to dwie warstwy, było tego tak mało, że poprzecinał ją gwint, właściwie można to nazwać symbolicznym teflonem, mam nawet fotki tego gdzieś (...) Nie siedzę w kiblach i uszczelnianiach zbytnio ale wydaje mi się, że gwint powinien być sporo na wierzchu a 2 warstwy to za dużo dla kruchego materiału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) sorka, ale mój spokój został zaburzony ... Co do teflonu to taśma ma grubość 0.075mm, więc dwie warstwy to 0.150mm, złączka wkręcona w topie ma luzy, zresztą wchodzi ona na dwa zwoje dlatego wymagany był dobry o-ring. Edytowane 1 Października 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Potwierdzam u mnie tez zalalo wszystko w srodku po zalozeniu zlaczek Fresera do oryginalnego GTZ'ta - oringi nie pasuja i trzeba uzywac tych dodanych ze zlaczkami do bloku, wiec to nie wina maniakalnego. Edytowane 1 Października 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 gdyby nie pękło to by nie zalało, idiotą nie jestem, aby na ślepo wkręcać złączki nie patrząc czy dobrze uszczelniają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 maniakalnego taki top kosztuje z 15-20 zł niech ci wyśle i po krzyku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 dokladnie czy maniakalnego to kosztuje zbyt wiele, zeby uniknac niepotrzebnych nerwow i jakby nie bylo swego rodzaju antyreklamy? tymbardziej ze zalecal teflon niestety ale w takich wypadkach ksztaltuje sie wartosc sprzedajacego (w tym przypadku producenta rowniez) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 maniakalnego taki top kosztuje z 15-20 zł niech ci wyśle i po krzyku :PWysyła półtora miesiąca <_< . Krzyku by nie było, jakby mnie nie olewał ciągłymi zapewnieniami. Jak chce odzyskać moje i myślę, ze po części Wasze zaufanie, to wie co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 napisałem ze zrobie nowy top to zrobie i wysle (choc nie bylo tu mojej winy), ale nazbierało mi sie sporo zamowien na inne bloki to najpierw musze zrobić te co zamowione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 czy nie mogłeś tak od razu napisać ?, musiałem aż wybuchnąć na forum abyś zwrócił uwagę na mój problem :unsure: , odezwe sie na GG, bo nie ma sensu tutaj robić OT z tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 przeciez odpisywałem na gg (zawsze jestem dostepny) ale nie zawsze moge odpisac odrazu bo nie zawszej jestem w domu, i powiedzialem ze zrobie nowy top jak tyko sie odrobie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 SET na MSI ECLIPSE PLUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Całość prosta, kanciasta, ostre linie bez zaokrągleń... Mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Trochę niklu i będzie super. Db robota :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 ładniutko wygląda :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 A nie dało by rady połączyć nb + mosfety w jedno ?:P wtedy w ogóle było by kozak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 A nie dało by rady połączyć nb + mosfety w jedno ? :P wtedy w ogóle było by kozak :)Popatrz na zdjęcie :wink: . Do zrobienia, ale komplikacji co nie miara...Lepszy taki układ wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 DFI X58 UT T3E-H8 fullcover waterblock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Ładnie maniak ile za taki ładny fullcover sobie wołasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Bloczek jest piękny ;) no i widac ze robota znowu ruszyla po małej przerwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 kur na, gdybym wiedział to bym DFI kupił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Pieknie sie komponuje. Tylko nie rozumiem, dlaczego krociec dales na NB a nie SB... Wydaje mi sie ze ulkad bylby prostszy, a na wydajnosci by nie stracil. Chetnie zreszta wyslucham dlaczego jest tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 najprawdopodobniej z tego wzgledu ze , gdyby krociec byl na sb to by nie dalo sie zamontowa grafiki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 najprawdopodobniej z tego wzgledu ze , gdyby krociec byl na sb to by nie dalo sie zamontowa grafiki ;) albo właściciel do którego idzie płyta sobie tak zażyczył :) wydaje mi sie ze takie rozwiazanie jest prostrez ponieważ mozna przejść szybko na blok na grafice :) ale to juz z reszta wola "właściciela" bloku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...