bender83 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Piszę do was z takim oto problemem. Sprzedałem na Allegro kierownicę Logitech Formula Force EX. Dzisiaj koleś pisze mi, że kierownica jest uszkodzona (była nieużywana i sprawdzałem przed wysłaniem czy wszystko jest ok) i chce zwrotu kasy. Rzekomym uszkodzeniem jest cyt.: "przeskakiwanie trybów przy skręcaniu". Z tego co pamiętam to ta kierownica jak jest wyłączona nie działa płynnie tylko lekko przeskakuje i w moim mniemaniu jest to spowodowane oporem stawianym przez silniczek. Po podłączeniu do prądu "przeskakiwanie" ustępuje. Jeśli ktoś ma taką kierownicę albo miał z nią kontakt proszę o informację czy taki stan rzeczy jest normalny (wg. mnie tak). Oczywiście nie wykluczam uszkodzenia powstałego w transporcie, ale kierownica była dobrze zapakowana a koleś jeszcze mi nie odpisał czy opakowanie nosiło jakieś ślady uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Kieownice z FF przy odlaczonym zasilaniu stawiaja opor , a Force Feedback - ten prawidziwy - moze powodowac pewne luzy miedzyzebne - to jest norma. "Po podpieciu zasilania to powinno smigac bez problemow , zwlaszcza ze bodaje ten logitech ma potencjometry optyczne jak DFP :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 może ma złe sterowniki, któreś (chyba te 2 nr starsze niż najnowsze) właśnie tak przeskakiwały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...