mody1 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Dostałem od kumpla do mojego starego pudła Pamięci karta to MSI 845PE MAX/NEO (MS- 6580) pamięci na razie opisze ogólnie, bo mam rękę w szynie i nie rozbiorę pudła aby zaglądnąć dwie płytki 1 GB, ale na każdej z nich jest 2*512 w jakimś DUO Z góry przepraszam za opisy,ale słaby jestem w te klocki komputer widzi je tylko jako 512 a nie 2 po 1GB, więc pytanie : Czy je w ogóle obsłuży? Czy trzeba coś w biosie poprzestawiać aby je widział ( doszły mnie też takie słuchy ) Chciałem zaktualizować Bios,a, bo mam z 03r ale na stronie producenta nic mi nie ruszyło. Pamięci mam już opisane : PDP systems PATRIOT Memory PSD1G400KH 1GB PC3200 CL.2.5 ( 2*512MB) KIT Poczytałem parę podobnych tematów i częste zalecenia,to aktualizacja,ale niestety nie rusza u Mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Masz łącznie 1GB pamięci, sam przecież napisałeś i sobie przeczysz ;). Kolega dał ci dwie kości po 512MB, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. 2x512 MB to nie 2X1024 MB. EDIT Na jednej jak i na drugiej kości jest napisane 2x512MB, to znaczy że jedna kość ma 512 i druga tyle samo, ponieważ są to pamięci kupione w zestawie do dual-channel. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) przecież to 2X512 wiec nie może ich widzieć jako 2X1GB edit: kolega wyzej byl szybszy Edytowane 5 Czerwca 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mody1 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Masz łącznie 1GB pamięci, sam przecież napisałeś i sobie przeczysz ;). Kolega dał ci dwie kości po 512MB, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. 2x512 MB to nie 2X1024 MB. EDIT Na jednej jak i na drugiej kości jest napisane 2x512MB, to znaczy że jedna kość ma 512 i druga tyle samo, ponieważ są to pamięci kupione w zestawie do dual-channel. opis jednej kości PDP systems PATRIOT Memory PSD1G400KH 1GB PC3200 CL.2.5 ( 2*512MB) KIT czy,to nie znaczy że jest jako 1GB w jednej,a druga jest identyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie, tłumaczyłem wyżej i powiem jeszcze raz. Skoro jest napisane 2x512MB KIT, to znaczy, że w dwóch (2) kościach masz po 512MB, więc łącznie 1GB. Te pamięci są z jednego (1) kompletu do duala, więc mogą mieć napisane na kości - 1GB a w nawiasie (2x512). Jaśniej już nie mogę, bo się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 opis jednej kości PDP systems PATRIOT Memory PSD1G400KH 1GB PC3200 CL.2.5 ( 2*512MB) KIT czy,to nie znaczy że jest jako 1GB w jednej,a druga jest identyczna Koledzy wcześniej dobrze napisali a Ty to teraz jeszcze potwierdziłeś masz "( 2*512MB) KIT" czyli zestaw dwóch kości po 512MB każda. Jest to trochę mylące ale tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mody1 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Koledzy wcześniej dobrze napisali a Ty to teraz jeszcze potwierdziłeś masz "( 2*512MB) KIT" czyli zestaw dwóch kości po 512MB każda. Jest to trochę mylące ale tak jest. Dzieki,jestem słaby z kompa, więc tutaj napisałem, dokładnie jak napisałeś jest to mylące, ponieważ myślałem że jest 1GB-bo tak tez jest napisane na kości a w nawiasie że 2*512, więc łopatologicznie wziąłem to za 1 który wychodzi z sumy dwóch512 Dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...