Skocz do zawartości
mody1

Czy Płyta W Pełni Załapie Ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dostałem od kumpla do mojego starego pudła Pamięci

karta to

MSI 845PE MAX/NEO (MS- 6580)

pamięci na razie opisze ogólnie, bo mam rękę w szynie i nie rozbiorę pudła aby zaglądnąć

dwie płytki 1 GB, ale na każdej z nich jest 2*512 w jakimś DUO

Z góry przepraszam za opisy,ale słaby jestem w te klocki

komputer widzi je tylko jako 512 a nie 2 po 1GB, więc pytanie :

Czy je w ogóle obsłuży?

Czy trzeba coś w biosie poprzestawiać aby je widział ( doszły mnie też takie słuchy )

Chciałem zaktualizować Bios,a, bo mam z 03r ale na stronie producenta nic mi nie ruszyło.

Pamięci mam już opisane :

PDP systems PATRIOT Memory PSD1G400KH 1GB PC3200 CL.2.5 ( 2*512MB) KIT

Poczytałem parę podobnych tematów i częste zalecenia,to aktualizacja,ale niestety nie rusza u Mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz łącznie 1GB pamięci, sam przecież napisałeś i sobie przeczysz ;). Kolega dał ci dwie kości po 512MB, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. 2x512 MB to nie 2X1024 MB.

EDIT

Na jednej jak i na drugiej kości jest napisane 2x512MB, to znaczy że jedna kość ma 512 i druga tyle samo, ponieważ są to pamięci kupione w zestawie do dual-channel.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz łącznie 1GB pamięci, sam przecież napisałeś i sobie przeczysz ;). Kolega dał ci dwie kości po 512MB, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. 2x512 MB to nie 2X1024 MB.

EDIT

Na jednej jak i na drugiej kości jest napisane 2x512MB, to znaczy że jedna kość ma 512 i druga tyle samo, ponieważ są to pamięci kupione w zestawie do dual-channel.

opis jednej kości

czy,to nie znaczy że jest jako 1GB w jednej,a druga jest identyczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tłumaczyłem wyżej i powiem jeszcze raz. Skoro jest napisane 2x512MB KIT, to znaczy, że w dwóch (2) kościach masz po 512MB, więc łącznie 1GB. Te pamięci są z jednego (1) kompletu do duala, więc mogą mieć napisane na kości - 1GB a w nawiasie (2x512). Jaśniej już nie mogę, bo się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opis jednej kości

czy,to nie znaczy że jest jako 1GB w jednej,a druga jest identyczna

Koledzy wcześniej dobrze napisali a Ty to teraz jeszcze potwierdziłeś masz "( 2*512MB) KIT" czyli zestaw dwóch kości po 512MB każda. Jest to trochę mylące ale tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy wcześniej dobrze napisali a Ty to teraz jeszcze potwierdziłeś masz "( 2*512MB) KIT" czyli zestaw dwóch kości po 512MB każda. Jest to trochę mylące ale tak jest.

Dzieki,jestem słaby z kompa, więc tutaj napisałem, dokładnie jak napisałeś jest to mylące, ponieważ myślałem że jest 1GB-bo tak tez jest napisane na kości a w nawiasie że 2*512, więc łopatologicznie wziąłem to za 1 który wychodzi z sumy dwóch512

Dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi