bzykofm Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witam. Otóż problem dotyczy kompa mojej siostry: (asus A78NX-X(czyli kastrat NF2 bez duala), Athlon XP bodajże 2200+, 1,5 Gb ram, kingston/elixir Radeon 9000, Maxtor 80Gb, zasiłka to neo-tec X-380. Przy próbie zainstalowania kamery( Toy Eye od PS2) w momencie próby uruchomienia kamery-reset. Nie miałem niestety czasu żeby sprawdzić co jest grane. Dziwne jest natomiast to ,że reset następuje również przy próbie uruchomiewnia kamery prze skype. Komp siostry-reset, dotyczy to zarówno wspomnianego Toy Eye, jak również mojej obecnej-Logitech Sphere AF. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zbyt słaba grafa. System XP home sp2 na pewno nie pamiętam czy sp3 już był. Dzieki za wszelkie wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Wypróbuj kamere na innym kompie, może robi zwarcie na USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 najprędzej to zwarcie kamera robi. A grafa w sumie nic wspólnego z tym nie ma. Możesz spróbować też na innym zasilaczu, chociaż wątpię czy to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Ale jak, przez skype też robi zwarcie?? Przy tym kompie nie ma kamery, jest tylko przy moim, w momencie uruchomienia tamten się resetuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Czyli na kompie siostry obie kamery powodują reset? Jak dla mnie to wygląda to na źle podłączone USB po płyte. Co to znaczy: Przy tym kompie nie ma kamery, jest tylko przy moim, w momencie uruchomienia tamten się resetuje.? Bo teraz nie wiem pod który komp jest kamera podłączona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Bo teraz nie wiem pod który komp jest kamera podłączona... Kamera jest podłączona do mojego. Dzwonię do siostry na skype, rozmawiamy, jest ok dopóki rozmawiamy bez obrazu, przy włączeniu kamery-komp siostry resetuje się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 A działają jej filmy? Bo u mnie kiedyś (też na socket A) uruchomienie jakiegokolwiek filmiku (videorozmowa, zwykły DivX itp.) powodowała zwis, czasem reset, pomogło wyjęcie kości RAMu, wyczyszczenie ich styków i ponowne włożenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 wyjęcie kości RAMu, wyczyszczenie ich styków A czym najlepiej to wyczyścić?? spirytus?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Spirytus będzie dobry, też go użyłem. Wacik do uszu zamoczyłem w nim i kilka razy przetarłem styki na RAMkach, poczekałem chwile aż dokładnie wyschną (~5 minut), poskładałem i wszystko działało jak należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Dzięki. Filmy może siostra oglądać. te resety zdarzają się jeszcze w przypadku odpalenia kamery przez jeszcze jedną osobę, z pozostałymi może rozmawiać bez przeszkód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...