piterkolo Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Serdecznie witam... jestem nowy na tym forum. Mam pewien problem (w zasadzie nie ja, a moja kuzynka), otóż mieszka za poznaniem i ma linię TPSA. Net dostarcza jej netia po łączach Tepsy. 1mbit chodzi idelanie na sagemowskim modemie od netii. Kupila router Netgear dg834g. Wszystko podłączone idealnie (ustawiane u mnie na moim łączu wszystko chodzilo tylko login i haslo zmienilem na jej) i niestety lampka WAN zapala sie i po chwili gasnie... Raz dostał IP tylko na 10 sek. potem rozlączyło i koniec... Nie moze sie połączyć z netem, nie przydziela adresu IP. Sprawdziłem jakość linii i wychodzi następująco ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 1312 kbps 320 kbps Line Attenuation 33 db 9,5 db Noise Margin 31 db 30 db Net na routerze zadziałał tylko raz na 10 sek dostał IP i potem juz koniec. Natomiast na modemie sagemowskim wszystko pieknie działa. O co tu chodzi !!! Pomocy! Czy mam zamówić technika z Tepsy? Czy on w ogóle coś zdziała, zmierzy??? Czy wogole są jakies szanse ze biedzie miała w domu net po WiFi? Prosze o szybką pomoc... POZDRAWIAM SERDECZNIE smile.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...