MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 no wlasnie kupilem plyte zapomnialem przestawic na fsb 133 po zainstalowaniu windy xo chcialem zmienic i tu kicha za kazym razem jak dam fsb 133 to nie pokazuje przy ladowaniu windy taki komunikat na nibieskim tle jakies numerki literki czy reinstal windy pomoze bo mnie szlak trafia bo musze jechac na fsb 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 moze pamieci niewyrabiaja :roll: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a na starej pBycie wyrabiaBy fsb 150 i to na ecszmelcu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 no to pyta musi miec cos szczelonego (blad w biosie) albo zasilacz/procek niewyrabia... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a nie pomyśleliście o tym, że koleś ma ustawione asynchro? pamięci chodzą mu teraz na 2*(100+33)=266 MHz jak zapoda FSB 133 to ma 2*(133+33)=333 MHz może trzeba zmienić na synchro (HOST CLK) i będzie 2*133=266 MHz na 99% daję że to jest przyczyną problemów. płyta jest pomyślana głównie do pracy z athlonami (FSB133) i pamięciami 333 MHz więc ustawienie default jest HCLK+PCI CLK czyli 2*166=333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a nie pomyśleliście o tym, że koleś ma ustawione asynchro? pamięci chodzą mu teraz na 2*(100+33)=266 MHz jak zapoda FSB 133 to ma 2*(133+33)=333 MHz może trzeba zmienić na synchro (HOST CLK) i będzie 2*133=266 MHz na 99% daję że to jest przyczyną problemów. płyta jest pomyślana głównie do pracy z athlonami (FSB133) i pamięciami 333 MHz więc ustawienie default jest HCLK+PCI CLK czyli 2*166=333. Jak ma asynchro aktualnie 100/133 To po zmianie magistrali na 133 pamięci nie będą na 166 tylko na 177 jak się nie walnąłem w obliczeniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 dlaczego 177? PCI będzie 33 (zadziała dzielnik 1/4) a FSB 133. czyli 33+133 daje 166 MHz. nie kupiłbym epoxa ale chyba ma dzielnik 1/4, nie? to chyba logiczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 dlaczego 177? PCI będzie 33 (zadziała dzielnik 1/4) a FSB 133. czyli 33+133 daje 166 MHz. nie kupiłbym epoxa ale chyba ma dzielnik 1/4, nie? to chyba logiczne.Chłopie, od kiedy na Nforce 2 masz dzielniki??? Na tym Epoxie PCI zawsze będzie miało 33 Mhz bo jest zablokowane. Po drugie - nie ma ustawienia 133+33, tylko 133% względem fsb, a 133% * 133 Mhz daje właśnie 177 MHz Makar - wejdź do biosu i sprawdź czy pamięci są ustawione na synchro. Jeśli tak to może masz ram w slocie 1 - przełóż do 2 lub 3 (bliżej proca) bo w pierwszym mogą dziać się właśnie takie kwiatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 to nie dziala jak w Abicie moze byc ze jest asynchronicznie ,nie wiem, nie mam tej plyty,ale wydaje mi sie ze pamiec nastawia sie w procentach (tak trabili na boardzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 dlaczego 177? PCI będzie 33 (zadziała dzielnik 1/4) a FSB 133. czyli 33+133 daje 166 MHz. nie kupiłbym epoxa ale chyba ma dzielnik 1/4, nie? to chyba logiczne.Chłopie, od kiedy na Nforce 2 masz dzielniki??? Na tym Epoxie PCI zawsze będzie miało 33 Mhz bo jest zablokowane. Po drugie - nie ma ustawienia 133+33, tylko 133% względem fsb, a 133% * 133 Mhz daje właśnie 177 MHz Makar - wejdź do biosu i sprawdź czy pamięci są ustawione na synchro. Jeśli tak to może masz ram w slocie 1 - przełóż do 2 lub 3 (bliżej proca) bo w pierwszym mogą dziać się właśnie takie kwiatki. wBasnie mam w pierwszym wieczorem p|eBo|e bo teraz nie jestem w stanie ;) i sie zoaczy bo wqrwia mnie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 oka, skąd mam wiedzieć :?: nie dorobiłem się jeszcze :!: próbuję chłopakowi pomóc w miarę moich możliwości. dokładniej to spokojnie mógłbym kupić abita nf7 i A 1700+ ale po co? nie chcę wydawać kasy na nowe kompy bo to trochę idiotyzm. za rok i tak będę z tyłu a na moje potrzeby to jeszcze D1200 lub A1200 starczy. poza tym nie mam jakoś wielu problemów ze swoim sprzętem, kupiłem go jako nowy 3 lata temu za 1200zł (płyta. proc. ram) i do tej pory śmiga jakoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans_j23 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nigdy nie miałem epoxa, ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby pamięć ustawiło się w procentach. Najczęściej przez stosunek FSB do częstotliwości pracy RAM. Umnie tak jest. Wątpie aby było też ustawieninie typu 133 +33MHz. NForce ma zbyt dużo możliwości aby tak to przedstawiać. Najbardziej logiczne jest aby ustawiać to przez stosunek do FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 dalej waBek pamici p|eBo|yBem do banku 2 i dalej to samo pamitki mam ustawione na auto jak dawaBem na asynchro te| winda nie zyla qrde juz nie wiem co mam zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 próbowalem nawet ustawic 8x133 te| nie wstaje to jest jakas paranoja (tzn nie wBacza sie winda xp ) jutro zrobie reinstal na 98 i zobaczymy jak bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jesczze ktos jakies propozycje probowalem nawet podnosic napiecie na procku i nic nie daje dawalem 1.7v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 :?: A po co asynchro :?: przecież powinno ci chodzić w synchro na FSB 133. Pojedź może do serwisu niech się oni martwią. albo wymień bios, wymień pamięci na twinmosy jakieś dobre żeby wytrzymały te 350 MHz i próbuj. jeśli to nie pomoże to lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 qrde ja nie chce do serwisu byłem osatatnio 2 miechy bez kompa litości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 qrde ludziska nareszcie ustawiłem wiecie co zrobiłem zainstalowałem uaktualnienia do windowsa z netu i chodzi narazie stabilnie na 166 x 12 ale dalej nie mam sieły testować bo jestem tak skuty że bajka za dużo wódki opływa w moim organiźmie :D:D::D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ej i jeszcze jedno jestem pijany i nie chce mi sie szukać w którym miejscu tu sie zmienia fsb co jedno oczko jest taka opcja czy trzeba nowy bios załadować czy co ale mnie leb boli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 no comment @@ --- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...