Mephistofeles Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jak w temacie, od środka procka do zasilacza mam 5,5-6 cm. Zasilacz chłodzony 120mm od dołu, więc czy taka bliskość radiatora będzie miała jakiś większy negatywny wpływ na niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jaka buda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 W obudowie Tracera z Karakorum na procku miałem problemy z zasilaczem, wentylek wkręcał się na duże obroty. Nie jest to regułą, ale widać się zdarza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) Hmm, co ma zasilacz do wentylatora? Zasilanie idzie przez płytę raczej... Chociaż mam złącze 3pin na mobo, a wentyl ma 4pin, będzie chodził na maksymalnych czy jakoś wolniej, jak box w idle? Co do budy to jakiś Tracer, niestety nie znam konkretnego modelu. Na wysokość wejdzie, kondensatorki na płycie są raczej niskie, nie będą zahaczać, problem tylko z tą odległością od zasiłki. Edit: LOL, dopiero załapałem o co chodzi z tym wentylatorem xD. Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Mephistofeles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nie wiem czemu wentyl w zasilatorze tak się wkręcał, podejrzewam że nie dostawał wystarczającej ilości powietrza i zasilacz się grzał. Miałem praktycznie w rzędzie 2 wentylki 12cm na wlocie i Karakorum i 8cm na wylocie. Wcześniej na procku miałem CM Vortex i nic się z zasilaczem nie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Pewnie tak, ale Karakorum jest raczej większy od Katany. Katana ma 108x94 mm, więc teoretycznie powinna wejść, pytam bo nie chcę kasy w błoto wyrzucić jak się okaże, że brakuje kilku mm :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke82 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 ja dziś montowałem katane 3 w mojej obudowie tracera i mam zasialcz pentagram 620 w a mały nie jest i wszystko weszło jutro wrzuce ci zdjecai to zobaczysz jak to wyglada pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke82 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 wszystko wygląda tak nie wiem czy dobrze to pomontowałem ale obieg powietrza jest taki że wentyl z obudowy wydmuciach!e wszystko na zewnątrz chyba dobrze:) http://img41.imageshack.us/img41/1633/obraz004lqw.jpg http://img229.imageshack.us/img229/7715/obraz005k.jpg http://img81.imageshack.us/img81/8900/obraz006dyr.jpg proszę o ewentualne uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...