pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Czy możem nie ktoś sprostować ? T-Bred 2800+ (B0) miał być produkowany, były sample dla różnych różnych redakcji, ale w końcu do masowej produkcji nie doszło, i ostatni seryjny T-Bred to 2700+ ? Bo potrzebuje zmienić proca i nie moge nigdzie znaleźć T-Breda 2800+ ? Wszędzie tylko 2700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Myslisz ze bedzie sie dobrze krecil? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nie potrzebuje procesora żeby się dobrze kręcił, nie jestem jakimś Oc guyem ;) Co do A7V8X (wczorajszy topic) zostawiłem memtesta. FSB266, MEM400 2-2-3-6-T2 bez podnoszenia vmem, wroce z roboty do domu powiem Ci czy przeszło. 2-2-3-5 nie dało sie ustawić (6/7T tylko, u ciebie też tak) Nowy bios 1012 ma ciekawą rzecz. Mianowicie tam gdzie ustala się prędkość procesora, auto, z predefiniowanych Nx100/133/166... doszło Nx200(40) - ale bynajmniej mój asus nie wstaje na 200 ;) Pozatym poprawiła sie stabilność radka9700/9800 przy agpx8 włączonym (były pewne problemy) A znasz odp. na moje pytanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wydaje mi sie ze znam - wyglada na to ze 2800+ nigdy nie wyszedl, AMD w swoich materialach mowi tylko o 2166 MHz-owym 2700+ (ktory wg Tom's Hardware Guide zwie sie 2800+ - link). Jesli chodzi o memorki too... testuj testuj ;). Zastanawiam sie nad tymi Kingstonami DDR400, w prawdzie sa CL3 (w biosie tez CL3 ustawi?) ale na 366 powinny chodzic na max timingach, jak myslisz? A co do naszej plytki, jak wyglada sprawa odczytow temperatury na tym BIOSie? Ja mam stary oryginalny bo odczyty na nim wydaja sie najbardziej prawdopodobne... BTW. Dobre pytanie! Tez sie zastanawiam co by bylo gdyby Maryja... :? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Chyba jednak wyszedl ale tylko do testow: http://toms-hardware.ru/cpu/20021001/ Co do memorek pewnie jak je włożysz to pojawi Ci sie CL3 bo ten bios troche dziwny jest... sprawdz. Ale nie polecam Ci tych kingstonow, ogolnie valueram ssie, to chyba lepiej kupic juz nonamy na jakis kosciach infeniona/samsunga - topicow bylo wiele, wiesz co kupisz mniejwiecej a nie kingkong loteria. kinkong ssie. chyba ze hyperx. Co do odczytow w biosie 1012 sa identyczne z tymi w 1011, przy okazji czytnik kart pamieci asusa wreszcie zaczal normalnie dzialac (nawet wykrywa go przy poscie czego wczesniej nie bylo) Moj terazniejszy procek + volcano7 low, jakies 41 stopni w idlu. to chyba w miare normalny odczyt mysle (zarowno bios/proble/ipanel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wiesz, ale Kingston to gwarancja... a no-name... to jest dopiero loteria... :( Masz iPanela? Napotkales problem szarpania przy autoodswiezaniu? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Przecież różne sklepy mają w ofercie 2800+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 kuhnu - ale bartony. znajdz mi toroughbreda ;) chyba nie znajdziesz ;) spavatch: tak. ale wynika to z wadliwej konstrukcji ipanela, zmienilem niedawno na nowsza wersje (nowsze pcb) ktore mialobyc poprawione i to samo. nie uzywam autorefresha poczytuaj tu jak chcesz sie bawic to mozesz to naprawic http://www.jimhearne.co.uk/ipanel/ co do gwarancji, no to masz racje, ale na dobra sprawe kupisz dzis pamieci i myslisz ze bedziesz je trzymal przez 2-3 lata ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Chyba sie zabawie bo auto-refresh to zarombista sprawa, tez nie uzywam ale tylko z powodu wspomninego problemu... Szkoda tylko ze podany przez Ciebie link nie dziala (na asusboards.com duzo sie nie dowiedzialem :(). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jak nie działa jak właśnie sprawdziłem i działa ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wydaje mi się, zę widziałem Athlona 2,8+ (T-Berda) w cenniku sklepu AGE www.age.pl jakiś czas temu. Jego cena wprzekraczała 1100 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 w cenniku to ja też widziałem, ale w żadnych zachodnich sklepach jezeli nawet jest w cenniku to out of stock ;) a na maile odpowiadaja ze nie bedzie, kup pan betona. dlatego pytam Was, kto wie jak to z t-bredem 2800+ było. jest czy widmo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wiesz co? Jeśli tak sprawa jednak wygląda to daj sobie spokój z 2,8 i kup 2,7. Przynajmniej się stresa nie nabawisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 hih. stresa sie nie nabawie, tylko chcę zaspokoić moją ciekawość, bo już sam doszedłem do wniosku ze tbred2800+ to chyba był i sie skonczyl (skoro nawed pdfy na amd.com o nim nie wspominaja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 pmp, no nie dziala, nie ma bata, nie otwiera sie i koniec :(. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a mnie sie otwiera szybciutko, daj maila to ic posle z explorera spakowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 było, 2800+ (T-bred) wyszedł w ograniczonym nakładzie (tylko na rynek zachodni) i nie jest obecnie produkowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 tnx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 było, 2800+ (T-bred) wyszedł w ograniczonym nakładzie (tylko na rynek zachodni) i nie jest obecnie produkowanyJaki mialo zegar? 2166 czy wyzszy? Mail podeslalem na priva. Z gory dzieki za podeslanie stronki. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 13,5 x 166 (2,25 ghz) włąśnie, na twoim a7v8x tez fsb wynosi 166.0 a nie 166,66 ? bo u mnie jakos tak dziwnie zaniza. 2700 masz 13 x 166 (2,17) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nieczytalem calego watku bo jush zmeczon jestem :). Ale :) AMD Oficjalnie wypuscilo tbredy 2800+ i byly one oficjalnie dostepne .... Tyleze, ogolnie wyprodukowane ich nieduzo i w 95% dostawy poszly bezposrednio do producentow OEM, ale mozna bylo je kupic w japonii i w niektorych sklepach netowych,taktowanie 2.25ghz. Pozatym 2800+ jest nadal tyle ze w innej formie ,ten jest jush masowo robiony na bartonie (bodajze 2.166ghz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 skoro oficjalnie wypuściło to czemu w "white papers" na stronach amd takiego modelu nie ma ? a wszystkie inne są ? a white paper dotyczące athlonxp (8) jest z marca więc napewno pomineli nie przez przypadek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Wlasnie, przeciez PDFy prosto od AMD mowia wyraznie nawet o Duronie 550 o ktorym nigdy nie slyszalem... :| To czemu mialy by pominac 2800+ ? pmp, jak tam testowanie pamieci? Jak juz skonczyles to podsumuj - mozna puscic wiecej jak jedna kostke DDR400 w tej plycie? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 spavatch 2-2-3-6-T2 przeszło, wczoraj juz nie miałem czasu żeby Ci to napisać, wyższych timingów nie puszczałem, z braku czasu na takie zabawy. anyway - 2 kostki w slocie 1&2 (od procka liczac) dzialaja bez zarzutu, aczkolwiek troche wolniej niz przy fsb333 (czy sync czy async/266) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...