que_pasa Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jaki program używacie do czyszczenia rejestru. Ja póki co używam regedita :D , ale zaczyna mnie męczyć ręczne pozbywanie się śmieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Moim zdaniem nie ma dobrych oczyszczaczy rejestru. Jedne są zbyt ostrożne i dużo śmieci nie wyrzucają, a inne nadgorliwe i... wiadomo co. Ja uzywam tego co mi dal Bill. Uruchom grzyba w DOS-ie (czystym) i napisz scanreg /fix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoveBeer Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 regcleaner - potrafi takie rzeczy w rejestrze wynalezc ze glowa mala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Moim zdaniem nie ma dobrych oczyszczaczy rejestru. Jedne są zbyt ostrożne i dużo śmieci nie wyrzucają, a inne nadgorliwe i... wiadomo co. Ja uzywam tego co mi dal Bill. Uruchom grzyba w DOS-ie (czystym) i napisz scanreg /fix używam win2000 a co do regcleanera to mam bardzo mieszane uczucia, jeśli lubisz programy tego autora to bardziej ci mogę polecić jv16 Power Tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Gadałem z kuplem na ten temat(informatykiem) i tweirdził że wywalenie rzeczy zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni. Ale czy to prawda? :? po prostu nie wiem,więc proszę o komentarz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 a najwzaniejsze zeby nie mylic RegClean z Regcleaner ten 1 darmowy 8O od Bill'a (debila) :lol: , a na dodatek skuteczny i bezpieczny - wywala "martwe" wpisy z rejestru ale dal bezpieczenstwa zapisuje jako "pliki-wpisy rejestru" (te z ikonka z niebieskimi kwadracikami) - jak sie cos krzaczy to mozemy przywrocic rejestr do stanu poprzedniego a Bill (debil) niestety usunal ten program ze swojej witryny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 tweirdził że wywalenie rzeczy zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni Ja uwazam ze to nie prawda. A co do programow do czyszczenia rejestrow to polecam http://tucows.icm.edu.pl/system/regist95_rating.html mozna sobie cos wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Nie wiem może ja wyjdę na idiotę ale nie słyszałem w życiu o czyms takim jak "pusta przestrzeń". Coś ten "informatyk" kwasi jednym słowem. Co do usuwania wpisów w rejestrze spróbuj pakiet norton utilities. Większość żeczy usuwa ale i tak nie wszystkie. Dobrze czasem przejrzeć rejsetr Regeditem. Czsem możesz znaleźć wpisy jednoznacznie wskazujace na to że używa ich jakiś program który dawno temu już odinstalowaliśmi. Idealniej metody nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Gadałem z kuplem na ten temat(informatykiem) i tweirdził że wywalenie rzeczy zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni. Ale czy to prawda? :? po prostu nie wiem,więc proszę o komentarz... Zalosna prawda. Idealnym rozwiazaniem byloby zmniejszanie sie rejestru wraz z kasowaniem recznym wpisow. Ale tak nie jest. Zostaja puste miejsca, zajmujace tyle pamieci, co skasowany wpis. I dlatego co jakis czas trzeba "przeleciec" rejestr Regclean'em, a potem scanreg /fix. Mozna tez sie bawic w reczne zmniejszanie rozmiaru rejestru: export do pliku i polecenie regedit /c nazwa.reg w dosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...