Skocz do zawartości
que_pasa

program do oczyszczania rejestru

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie ma dobrych oczyszczaczy rejestru. Jedne są zbyt ostrożne i dużo śmieci nie wyrzucają, a inne nadgorliwe i... wiadomo co. Ja uzywam tego co mi dal Bill. Uruchom grzyba w DOS-ie (czystym) i napisz scanreg /fix

używam win2000

a co do regcleanera to mam bardzo mieszane uczucia, jeśli lubisz programy tego autora to bardziej ci mogę polecić jv16 Power Tools

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadałem z kuplem na ten temat(informatykiem) i tweirdził że wywalenie rzeczy zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni.

Ale czy to prawda? :?

po prostu nie wiem,więc proszę o komentarz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a najwzaniejsze zeby nie mylic RegClean z Regcleaner

ten 1 darmowy 8O od Bill'a (debila) :lol: , a na dodatek skuteczny i bezpieczny - wywala "martwe" wpisy z rejestru ale dal bezpieczenstwa zapisuje jako "pliki-wpisy rejestru" (te z ikonka z niebieskimi kwadracikami) - jak sie cos krzaczy to mozemy przywrocic rejestr do stanu poprzedniego

a Bill (debil) niestety usunal ten program ze swojej witryny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tweirdził że wywalenie rzeczy  zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni

Ja uwazam ze to nie prawda. A co do programow do czyszczenia rejestrow to polecam http://tucows.icm.edu.pl/system/regist95_rating.html mozna sobie cos wybrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem może ja wyjdę na idiotę ale nie słyszałem w życiu o czyms takim jak "pusta przestrzeń". Coś ten "informatyk" kwasi jednym słowem. Co do usuwania wpisów w rejestrze spróbuj pakiet norton utilities. Większość żeczy usuwa ale i tak nie wszystkie. Dobrze czasem przejrzeć rejsetr Regeditem. Czsem możesz znaleźć wpisy jednoznacznie wskazujace na to że używa ich jakiś program który dawno temu już odinstalowaliśmi. Idealniej metody nie ma....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadałem z kuplem na ten temat(informatykiem) i tweirdził że wywalenie rzeczy  zrejestru np. wykorzystując regedit nie załatwia sprawy. Mówił cośtakiego że i tak zostaje po nim "pusta przestrzeń" i prawie nic się nie zmieni. 

Ale czy to prawda? :? 

po prostu nie wiem,więc proszę o komentarz...

Zalosna prawda. Idealnym rozwiazaniem byloby zmniejszanie sie rejestru wraz z kasowaniem recznym wpisow. Ale tak nie jest. Zostaja puste miejsca, zajmujace tyle pamieci, co skasowany wpis. I dlatego co jakis czas trzeba "przeleciec" rejestr Regclean'em, a potem scanreg /fix. Mozna tez sie bawic w reczne zmniejszanie rozmiaru rejestru: export do pliku i polecenie regedit /c nazwa.reg w dosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi