swiety Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Pozdrawiam ! Mam taki problemik że mam nagrywarke ASUS 5224A i problem polega na tym że ona ma problem z poprawnym rozpoznaniem płyty CD-R . Używam Verbatim x40 i Verbatim Crystal x40 . Po włożeniu do nagrywarki mam dostępny cały zakres nagrywania do 52 zamias mieć ograniczony do 40 . Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac. Płyty te sprawdzalem na innych nagrywarkach i nie ma z nimi żadnego problemu. Płyty CD-RW wypala bez problemu i poprawnie rozpoznaje. Uzywam nero 5.10.20 instalowalem Aspi 4.71a2 , testowalem pod XP XP+sp1 , w98se i nadal jest ten sam problem. Nagrywarke oddawałem do serwisu i twierdzą ze jest z nią wszystko w porządku. Czy ktos mial takie "przeboje " ? jak tak to napisz w czym jest problem . ps. firmware także zmienialem na nowszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 zmień bios nagrywarki na możliwie najnowszy, może uzupełnili już liste kompatybilnych nośników i się poprawi. a jesli nośnik jest czysty i mozesz na nim palic jeszcze raz to czy aby nie masz zaznaczonej symulacji zapisu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nie ! nie mam zaznaczonej symulacji zapisu a firmware w nagrywarce mam juz najnowsze jakie jest ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja mialam taki problem z Lg. Przeinstalowalam sysytem wgralam najnowsze aspi i nero i problem sie rozwiazal. Sproboj inne nero zainstalowac albo jakis inny program do nagrywania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans_j23 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zmień płyty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...