Skocz do zawartości
swiety

problem z nagrywarką ! PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam ! Mam taki problemik że mam nagrywarke ASUS 5224A i problem polega na tym że ona ma problem z poprawnym rozpoznaniem płyty CD-R . Używam Verbatim x40 i Verbatim Crystal x40 . Po włożeniu do nagrywarki mam dostępny cały zakres nagrywania do 52 zamias mieć ograniczony do 40 . Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac. Płyty te sprawdzalem na innych nagrywarkach i nie ma z nimi żadnego problemu. Płyty CD-RW wypala bez problemu i poprawnie rozpoznaje. Uzywam nero 5.10.20 instalowalem Aspi 4.71a2 , testowalem pod XP XP+sp1 , w98se i nadal jest ten sam problem. Nagrywarke oddawałem do serwisu i twierdzą ze jest z nią wszystko w porządku. Czy ktos mial takie "przeboje " ? jak tak to napisz w czym jest problem .

ps. firmware także zmienialem na nowszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmień bios nagrywarki na możliwie najnowszy, może uzupełnili już liste kompatybilnych nośników i się poprawi.

a jesli nośnik jest czysty i mozesz na nim palic jeszcze raz to czy aby nie masz zaznaczonej symulacji zapisu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...